Novice

Oznaka Cupra še za karavansko različico Seata Leona

Med testiranjem na dirkališču so ujeli neposrednega konkurenta karavanski različici Volkswagna Golfa R. Seatov najmočnejši karavan Leon ST Cupra naj bi bil v zaključnih fazah razvoja in bo na ceste zapeljal v začetku prihodnjega leta.

Ob prihodu v prodajne salone se bo karavan pridružil tri- in petvratnima različicama, ki sta že sedaj na voljo v dveh različno močnih različicah Cupra. Tako bo karavan poganjal 2,0-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat, ki ga poznamo že iz kombilimuzine. Šibkejša verzija bo imela 195 kilovatov in močnejša 206 kilovatov, kar manjšega brata od 0-100 km/h izstreli v 5,9 sekundah. Njegov največji konkurent Volkswagen Golf R karavan z 221 kilovati ponuja občutno več moči kot prihajajoči Španec.

Poleg močnejšega agregata bo imel športno nabriti karavan zaporo diferenciala, vozni program Cupra, ki aktivno prilagodi blažilnike med vožnjo. Na fotografijah se vidi, da so Španci namestili boljše zavore in vozilo še dodatno znižali.

Zunanji videz bo malenkostno spremenjen v športnem duhu. Na prednjem odbijaču so nameščene večje odprtine za zajem hladnega zraka, difuzor, drugačna aluminijasta platišča in dvojna zaključka izpušnih cevi. Močnejša različica bo opremljena še z večjimi platišči, zunanjost in notranjost bodo krasili številni lepotni dodatki, za piko na i pa bo na zadek vozila dodan strešni spojler.

Prodaja naj bi po neuradnih informacijah stekla v prvi polovici naslednjega leta, uradno predstavitev pa bo Seat Leon ST Cupra doživel marca na ženevskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Automedia, Autocar.)

Mnenja uporabnikov

24 komentarjev za "Oznaka Cupra še za karavansko različico Seata Leona"


toMmy
9 leta 6 meseci nazaj

Ja kaj pa vidiš pri 5-vratnih, v 99.9% cca. 300 konjske bencinarje? Večinoma dizli ali pa vstopni bencinarski mlinčki z 12″ jeklenkami in bobni zadaj. Ne vem a si od karavanov vozil samo Felicio ipd. ali jih pa enostavno ne znaš vozit, ker s spodobnimi novimi karavani imaš lahko takšne probleme z zadkom kvečjemu če je podvozje izdihano ali pa če jih namesto vožnje po njim primernih linijah skušaš premetavat kot kakšno malo petardo (v tem primeru je problem voznik in ne avto). Sicer pa, če se ne motim je medosna ista, čvrstost zaradi MQB-ja ne bi smela bit problem, le razporeditev teže bo bolj idealna (sploh za R-a). 😉

pskoda
9 leta 6 meseci nazaj

Nisem hud prevženec niske porabe, ker jo tudi zdaj nimam naprem ostalim oz imam naprem corsi povrhu tega se pa še lepše, udobneje in hitreje se peljem. Rit odnaša vsem, ampak karavanu veliko prej. Osebno sem jih že kar nekaj karavanov vozil in zadnji konec ima odzivnost kot kakšen crkjen konj občutno slabši kot npr. 3 vs 5 vratna verzija. Corsa in ostali konkuenti imajo zadaj most, kar je velik minus in slabša lega

Testiranja niso odveč pač neka peščica mogoče 0,1% se bo odločilo raje za karavana in ji bo ta test prišel mogoče prav.
Drugače pa kolikor sem jaz na cesti vidim karavane v 99,9% same dizle vsaj pri nas

peroRS
9 leta 6 meseci nazaj

Navadnemu tudi odnaša rit, če voziš dosti hitro, verjemi. Sicer pa, naj si vsak misli kar hoče, ni moj problem. Vidim pa da si kar naenkrat postal hud zagovornik nizke porabe, še nedolgo nazaj ko si imel Corso, je bil pa zate penzionist vsak s porabo pod 10.

9 leta 6 meseci nazaj

Po tvojem mnenju sodec so potem vsa ta testiranja cisto odvec?

pskoda
9 leta 6 meseci nazaj

Pa še to noben na svetu me ne prepriča, da je samo malenkost slabši karavan, ker ni in mu rit plava u p.m.

 
Tudi Škoda Fabia Combi prihaja v Pariz
Novi BMW R 1200 RS