Novice

Peugeot je naredil korak naprej pri razvoju i-Cockpita

Novi Peugeot 3008 bo v prodajne salone zapeljal proti koncu letošnjega leta, a sta na splet že zašli prvi dve fotografiji notranjosti.

Peugeot že nekaj let v svoja vozila namešča posebno armaturno ploščo i-Cockpit, ki ne ustreza enako vsem kupcem. A ob pogledu na novo zasnovo notranjosti, ki bo krasila prihajajoči model 3008, lahko le rečemo, da so Francozi opravili odlično delo.

Peugeot 3008, ki se bo iz družinskega enoprostorca prelevil v križanca, bo dobil elegantno armaturno ploščo z dvema velikima zaslonoma. Digitalni merilniki bodo zamenjali analogne inbodo prikazani na povsem prilagodljivemu zaslonu. Podobno konfiguracijo zaslonov smo videlu že v zdajšnji postavitviji v i-Cockpitu.

Zaslon večopravilne enote je prav tako razmeroma velik, ker pa bo večina vsebin dosegljivih preko zaslona na dotik, so umaknili precejšnje število fizičnih stikal. Podobno zasnovo potniške kabine smo prvič videli pri konceptu Quartz, ki so ga predstavili leta 2014 na pariškem avtomobilskem salonu.

Volanski obroč z dvema prečkama in ravnim zgornjim ter spodnjim delom je na prvi pogled izredno privlačen. Drugačne oblike je tudi prestavna ročica, ki skupaj z modro ambientalno osvetlitvijo ustvari prijetno atmosfero notranjosti.

Peugeot bo najverjetneje predstavil drugo generacijo 3008 na jesenskem salonu v Parizu. Do sedaj vemo le, da bo slonel na novi EMP2 arhitekturi in da bo, poleg pogona na sprednji kolesni par, na voljo tudi štirikolesni pogon. Poleg najnovejših dizelskih in bencinskih agregatov tokrat ne bo različice Hybrid4, ki jo Peugeot počasi umika iz svojih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Peugeot je naredil korak naprej pri razvoju i-Cockpita"


pleomax
8 leta 6 dni nazaj

Izgleda obetavno in prava odločitev,da bo še 4-kolesni pogon. V naši družini oče niti slišati noče za križanca brez 4-kolesnega pogona. Mu pa pozimi pride zelo prav,upam da ne bo veliko težji od dvokolesno gnanega in da ne bo stalen 4-kolesni pogon.

 
Pri Koenigseggu se pripravljajo na nov rekord
Pet manj znanih dejstev o Volvu