Novice

Peugeot po dolgem uvodu predstavil koncept Fractal

Peugeot je že nekaj časa dražil s kratkimi video posnetki, v katerih so prikazali drobce, a nič oprijemljivega o najnovejšem konceptu Fractal. Zdaj so končno presenetili z uradnimi fotografijami in video posnetkom atraktivne študije.

Preprosto: Fractal je štirisedežni športni kupe z zložljivo streho. Velik delež zunanjega oblikovanja si je sposodil pri zadnje predstavljenemu virtualnemu dirkalniku za igro Gran Turismo 6. Z mešanjem ostrih linij in valovitih ploskev, ozkimi žarometi LED in s prepoznavno masko je čistokrvni predstavnik francoskega proizvajalca vozil.

Zaenkrat še ne vemo ali moč motorja sledi športnemu zunanjemu videzu. Na fotografiji potniške kabine, v delu med merilniki, lahko opazimo oznako 62% – 98 km, kar pomeni, da Fractal najverjetneje poganja izključno električna energija, ne moremo pa izključiti niti možnosti, da gre za priključni hibrid. Več bo jasno kmalu, koncept Fractal bo namreč razkrit javnosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Futuristična notranjost jasno sporoča, da gre za konceptno vozilo. Tanko osrednjo konzolo dopolni zaslon na dotik v obliki tablice, ki skrbi za nadzor informacijsko-zabavnega sistema. Ob zaslonu so nameščeni gumbi za nadzor klimatske naprave in motorja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Peugeot po dolgem uvodu predstavil koncept Fractal"


Firediver
8 leta 7 meseci nazaj

Če mislijo resno s tem konceptom, naj dajo več podatkov ven, ne pa, da ugibamo o pogonskem agregatu. Če bi jaz delal tak koncept, bi za hec dal v kabino nalepko “pozor radioaktivno”, potem pa bi vsi mislili, da ima avto za pogon jedrski reaktor..

8 leta 7 meseci nazaj

Očitno so vas slišali, še podatki o pogonu, citiram pravkar prejeto sporočilo za javnost: “Na prednji in zadnji premi sta nameščena elektromotorja s skupno močjo 150 kW / 204 KM, ki ju napaja litij-ionski akumulator z močjo 40 kWh. Avtonomija pri kombinirani vožnji doseže 450 km.” In še: “Litij-ionski akumulatorji so … nameščeni v sredinskem tunelu, kar je v prid znižanemu težišču vozila in razporeditvi mase. Napajajo oba elektromotorja na prednji in zadnji premi, od katerih vsak razvije 75k W / 102 KM.”

 
Bugatti Chiron, naslednik Veyrona, bo poln presežkov
Prvi uradni podatki o športno uporabni Tesli X