Novice

Porsche je prenovil legendarni model 911 Carrera

Po dolgem čakanju je Porsche končno odkril tančico s prenovljenega modela 911 Carrera. Kot je v navadi pri razkritjih Porschejevih športnih vozil, so tudi tokrat največje spremembe pod pokrovom motorja.

Prenova prinaša izboljšano šasijo, nov multimedijski sistem in seveda družino novih šestvaljnih prisilno polnjenih agregatov. Prvič bo v ponudbi tudi krmiljenje zadnje osi.

Osnovna različice Carrere bo sedaj opremljena s trilitrskim bi-turbo šestvaljnim agregatom z 272 kilovati in 450 njutnmetri navora, kar je za 14 kilovatov in 60 njutnmetrov več kot prej. Močnejša različica Carrera S bo imela nameščen enak bencinski agregat, vendar bo s spremenjenim izpušnim sistemom in nekaterimi manjšimi modifikacijami moči, v primerjavi z osnovno izvedenko, močnejša za 37 kilovatov in 50 njutnmetrov.

Navor bo na voljo že od 1.700 obratov na minuto naprej, šestvaljnik pa se ”zavrti” do 2016-Porsche-911-117.500 obratov na minuto. Zahvaljujoč novim motorjem sta modela Carrera in Carrera S za 12 odstotkov bolj varčna. S samodejnim menjalnikom PDK porabi osnovna različica le 7,4 litrov goriva, medtem ko močnejša različica porabi 7,7 litra.

V smislu zmogljivosti prenovljeni 911 z menjalnikom PDK in paketom Sport Chrono za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje 4,2 sekunde, kar je za 0,2 sekunde hitreje kot prej. Carrera S z enakim menjalnikom in paketom opreme potrebuje 3,9 sekunde. S tem je najbolje prodajani športni avtomobil na svetu prvič v zgodovini prešel mejo štirih sekund. V skladu z večjo močjo je višja tudi končna hitrost, 295 in 308 km/h.

S pomočjo prenovljenega sistema PASM (Porsche Active Suspension Management) je 911 Carrera nižja za 10 milimetrov, s čimer so povečali stabilnost v zavojih. Novi blažilniki aktivno izboljšajo splošno uporabnost vozila. So bolj udobni, ko je to potrebno, in obenem nudijo odlično povezljivost med športno vožnjo.

Zunanji videz sledi predhodnikom. Manjše spremembe so vidne na sprednjih lučeh, z vratnih kljuk so odstranili odvečne pokrovčke, vizualno so spremenjeni tudi zadnji pokrov in žarometi. V potniško kabino so namestili nov 7-palčni zaslon na dotik, ki prinaša preprostejšo uporabo in več funkcij.

V Nemčiji bo prenovljena 911 Carrera na ceste zapeljala 12. decembra s ceno od 96.605 evrov naprej. Za močnejši model 911 Carrera S bo potrebno pripraviti vsaj 110.766 evrov. Kdaj bo priljubljeni športnik prišel v Slovenijo, še ni znano, prav tako ni znano, kakšna bo začetna cena.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Porsche je prenovil legendarni model 911 Carrera"


pleomax
8 leta 7 meseci nazaj

Odspredaj in znotraj bi prej rekel,da gre za prenovljen in ne nov model. Zadnji del ima ix35 lepši.

Firediver
8 leta 7 meseci nazaj

Hecno bi bilo videti, da bi multimedija – v imenu varnosti – imela blokado zaslona, ko se avtomobil premika. Še bolj hecno pa bi bilo preizkušati napredek v podvozju in motorne zmogljivosti na naših cestah.

 
Nissanova enigma segmenta B
Skorajšnje rojstvo Borgwardovega serijskega izdelka