Novice

Porsche Panamera, najhitrejša prestižna limuzina na svetu, predčasno razkrita

Še pred uradno predstavitvijo 28. junija so na splet pricurljale prve fotografije najhitrejše prestižne limuzine na svetu.

Kot pričakovano, je Porsche novo generacijo Panamere v oblikovalskem smislu le malenkost dodelal. Športen videz se umika eleganci, tako kot pri prejšnji generaciji te prestižne limuzine. Na nosu lahko vidimo bolj dinamično linijo, ki poudari nov športen dizajn, na zadku pa opazimo veliko oblikovalskih podobnosti z modeloma 718 Boxster in Cayman. Žarometa povezuje LED trak, ki uspešno razbije monotonijo zadka.

Panamera sloni na novi arhitekturi MSB, zato bo za 90 kilogramov lažja od svoje predhodnice. K manjši masi pripomore še pametna uporaba trdnega jekla, aluminija in kompozitnih materialov. Če upoštevamo, da je pod pokrovom motorja nameščen štirilitrski prisilno polnjeni osemvaljnik, nam hitro postane jasno, zakaj so pri Porscheju novo štirivratno limuzino opisali z besedami ”najhitrejša prestižna limuzina na svetu”.

Motorna paleta zaenkrat ostaja zavita v tančico skrivnosti, a jo bodo najverjetneje zastopali novo razviti šestvaljni in osemvaljni prisilno polnjeni agregati, kasneje pa se jim bo pridružil še priključni hibrid.

Prve fotografije zaenkrat ne razkrivajo celotne potniške kabine, kjer naj bi se v armaturni plošči bohotil 12-palčni zaslon na dotik, lahko pa vidimo povsem digitalni informacijski zaslon in ploščo LCD, s pomočjo katerih potniki upravljajo z različnimi funkcijami v vozilu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordova družina Vignale pozdravlja novo članico
Kia je velika zmagovalka študije J.D. Power