Novice

Prenovljeni Golf prinaša nadzor s pomočjo kretenj

Volkswagnov vodja oddelka za razvoj pogonskega sklopa, Dr. Heinz-Jakob Neußer, je za Autoexpress potrdil, da bo imel prenovljeni Golf, ki prihaja proti koncu leta 2016, nameščeno tehnologijo za nadzor s pomočjo kretenj.

Volkswagen Golf bo prva družinska kombilimuzina, ki bo opremljena z napredno tehnologijo nadzora, saj jo želi nemški proizvajalec vozil namestiti v vozila, ki so cenovno dosegljiva širši množici. Neußer je novico potrdil na sejmu potrošniške tehnologije v Šanghaju, kjer je Volkswagen predstavil svoj koncept Golf R Touch. Sistem nadzora preko kretenj bo v velikoserijsko različico prevzet neposredno iz koncepta.

”Potniška kabina prikazuje prihodnost za tehnologijo, uporabljeno v Volkswagnovih notranjostih, z aplikacijami za pametne telefone, ki so prirejene za uporabo v vozilih. Nadzors pomočjo kretenj bo postal resničnost v Golfu proti koncu naslednjega leta,” je povedal Neußer.

Nova večopravilna enota in sistem za nadzor s kretnjami bodo sestavljali trije digitalni zasloni in 5 senzorjev, ki bodo nameščeni v vozilu. Večji 13-palčni visokoresolucijski barvni zaslon bo zamenjal obstoječi zaslon, ki je nameščen v aktualni generaciji Golfa. Manjši 8-palčni zaslon bo zamenjal običajne merilnike, s pomočjo kretenj pa bo lahko uporabnik nadziral glasnost, nastavitve prezračevanja in električni pomik panoramske strehe.

Potniška kabina bo brez odvečnih stikal, elemente, ki jih uporabnik ne bo upravljal preko kretenj, pa bo lahko prilagajal preko novega zaslona na dotik.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordov Focus ni bil najbolj prepričljiv na losovem testu
Slovenski Puch “N” odnesel prvo nagrado na Concours d’Elegance Villa d’Este