Novice

Pri Hondi zaradi vpoklicev nižajo plače

V splošnem je najbolje, če v življenju priznaš svojo napako in sprejmeš posledice, ki sledijo. Takšen odnos je v poslovnem svetu manj pogost oziroma za svoje napake odgovarja vse manj ljudi. Zato je še toliko večje presenečenje, da so se vodilni možje pri Hondi odločili, da si v naslednjih treh mesecih zmanjšajo plačo zaradi že petega vpoklica hibridnega modela Fit v zadnjem letu.

Po poročanju medijske hiše Reuters si je izvršni direktor Takanobu Ito znižal plačo za 20 odstotkov, s čimer se želi odkupiti za težave s kakovostjo vozila. Njegovi potezi je sledilo še 12 ostalih visokih uradnikov, ki bodo prejemali 10 odstotkov nižjo plačo. Honda ob teh začasnih ukrepih v svojo strukturo trajno uvaja dodaten položaj za nadzor kvalitete svojih vozil.

Na zadnjem vpoklicu so morali rešiti napake, povezane s hrupom. Vanj sta bili zajeti tako hibridna kot tudi običajna različica modela Fit, prav tako obe različici modela Vezel, ki bo v Evropi poznan pod imenom HR-V, in model N-WGN. Honda je že prej poskrbela za tri vpoklice zaradi težav s hibridnim 7-stopenjskim  samodejnim menjalnikom. Japonci so še sporočili, da nobena izmed težav ni terjala poškodb ali smrti potnikov.

Vprašanja o kvaliteti Hondinih vozil prihajajo v napačnem času, saj se Honda še vedno otepa težav z varnostnimi blazinami proizvajalca Takata.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Urška Radolović)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poštne storitve odslej na 114 bencinskih servisih Petrola po Sloveniji
Pošta pripoveduje o Citroënu: tržna znamka z zgodovino