Novice

Prihaja prvi električni Opel

Opel bo naslednje leto pričel prodajati prvo povsem električno vozilo, ki bo del največje in najbolj daljnosežne ofenzive modelov v zgodovini te nemške znamke, saj od leta 2016 do 2020 načrtujejo kar 29 novih modelov. Ampera-e, kot so ga poimenovali pri Oplu, naj bi imel daljši doseg od večine primerljivih električnih avtomobilov ter bil cenovno dovolj dostopen.

Opel je pri razvoju nove generacije Ampere uporabil znanje pri elektrifikaciji vozil, ki ga je pridobil že s prvo Ampero, ki je prišla na trg leta 2011. Izjemno ploska izvedba akumulatorjev, ki so vgrajeni v dno vozila, bo omogočala boljši izkoristek notranjega prostora, zato sta udobje namestitve petih potnikov in prostornina prtljažnika povsem primerljiva z avtomobili v kompaktnem razredu. Ampera-e bo na voljo tudi z nagrajenim pomočnikom za osebne povezave in servisne storitve Opel OnStar. Tehnologije s področja povezljivosti in sistemi za razvedrilo in informacije bodo poskrbeli za brezhibno povezavo pametnih telefonov in drugih elektronskih naprav z vozilom.

Novo Ampero-e je, ki jo je na simpoziju CAR v nemškem Bochumu napovedala Mary Barra, predsednica in izvršna direktorica družbe General Motors, je ob tem dodala: »GM in Opel sta vedno verjela, da bodo imeli električni avtomobili pomembno vlogo v mobilnosti prihodnosti. Ampera-e s svojo tehnologijo prinaša spremembe pravil igre in pomeni velik korak v smeri uresničitve naše vizije. Naš novi akumulatorski električni avto je obenem dodatna potrditev Oplovega slovesa glede zagotavljanja širše dostopnosti inovativnih tehnoloških rešitev«.

Pri Oplu zaenkrat še niso razkrili tehničnih podrobnosti, a verjetno bodo uporabili takisti pogonski sklop, kot pri Chevroletu Bolt (moč elektro-motorja: 204 KM, najvišja navorska vrednost: 360 Nm navora), pri čemer naj bi akumulator, kapacitete 60 kWh, poskrbel za več kot 300 kilometrski doseg. Nova Ampera-e bo v prodaji naslednje leto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Hondin Civic tudi na evropskih tleh
Peugeotovo enoprostorsko udobje visokega razreda