Novice

Prihaja Sandero RS, žal ne v Evropo

Renault Sport je posnel kratek video napovednik, v katerem prikazujejo še zakrit Sandero RS, visokozmogljivo različico kombilimuzine, ki v Evropi kupce išče predvsem s svojo nizko ceno in nezahtevno uporabo.

Ker bo nabritega Sandera RS izdeloval Renault, ga žal ne bomo videli v evropskih salonih, saj se v Evropski uniji in severni Afriki prodaja pod blagovno znamko Dacia. Prodajal naj bi se izključno v državah z razvijajočim trgom vozil, kot sta na primer Rusija in Brazilija, ki sta dva izmed najbolj pomembnih trgov za znamko. Ljubitelji znamke Dacia so lahko vsaj nekoliko potolaženi, saj naj bi tudi v Evropo kmalu zapeljala športnejša različica Dacie Sandero.

Športni oddelek Renaulta ostaja skrivnosten glede novega modela Sandero RS, v kratkem videu pa prav tako ne nudijo kakšnih oprijemljivih infromacij. Edina v posnetku vidna sprememba v dizajnu so nove LED dnevne luči, poraja pa se tudi vprašanje, kaj se bo skrivalo pod pokrovom motorja.

Poganjal bi ga lahko naviti 1,6-litrski bencinski agregat s 77 kilovati, ki je nameščen v Sandera za ruski trg, ali dvolitrski agregat s 104 kilovati, ki je nameščen v Renault Dusterju za brazilski trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferdinand Piech je odstopil s položaja
Pri Volkswagnu bi z enotnimi baterijami znižali proizvodne stroške