Novice

PSA si bo osnovo za poltovornjak sposodil pri Toyoti

Vir znotraj PSA je razkril, da si bo njihov prihajajoči poltovornjak drobovje sposodil pri Toyotinem Hiluxu,

Ko so pri PSA pred mesecem dni razkrili načrt rasti ”Push to Pass” so hkrati napovedali tudi prihod številnih novih modelov – med bolj pomembnimi novinci je tudi poltovornjak. V pogovoru za spletni medij Parkers je zaposleni pri PSA potrdil zadnje govorice, ki so napovedovale, da si bo prihajajoči pick-up osnovo delil z zelo priljubljenim Toyotinim modelom Hilux.

Za Peugeot in Citroën  je smiselno, da si od Toyote sposodita vse ključne gradnike in s tem zmanjšata stroške razvoja, obenem pa bo poltovornjak krasila preverjena tehnologija, ki Hiluxa uvršča v sam vrh segmenta. Žal so razen uradne napovedi pri proizvajalcu z informacijami skopi, zato trenutno ne vemo, kdaj bo zapeljal na ceste (in če sploh bo zapeljal v evropske salone).

Francoski avtomobilski konglomerat pripravlja vrsto novih modelov, poltovornjak je le en del mozaika. V sklopu petletne rasti bodo pri PSA lansirali 26 potniških in tovornih vozil ter sledili zastavljeni ideji – vsako leto za vsako znamko en nov avto za vsako regijo.

S prihodom novih modelom se bo ustvarilo večje razlikovanje med proizvajalci znotraj skupine. Poleg obilice novih modelov se bodo v prihodnje usmerili v razvoj alternativnih pogonov, zato bodo do leta 2021 predstavili vsaj sedem priključnih hibridov in štiri električna vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Toyota)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemčija spodbuja nakupe s 4.000 evri subvencije za električna vozila
Ford je upokojil 2,2-litrski TDCi, prihaja novi EcoBlue