Novice

Renault predstavlja daljšo izvedenko Scenica

Potem ko so na letošnjem ženevskem salonu pri francoskem Renaultu odstrli tančico z nove generacije njihovega enoprostorskega prodajnega hita, so sedaj predstavili še njegovo podaljšano izvedenko.

Četrta generacija Scenica je dobila pričakovano podaljšano verzijo s pripono »Grand« v imenu. Z njo pri Renaultu zapolnjujejo vrzel med krajšo različico in modelom Espace in želijo konkurirati Citroënu Grand C4 Picasso ter Opel Zafiri Tourer. Kupcem bosta na voljo, tako kot pri njegovem predhodniku, petsedežna in doplačilna sedemsedežna različica.

V primerjavi s predhodnikom se je novi Grand Scenic razlezel v vse smeri ter ponuja več notranjega prostora, pri čemer se lahko petsedežna verzija pohvali s 40 litrov več praznine v prtljažnem prostoru (718 litrov). Pod motornim pokrovom najnovejšega Renaultovega enoprostorca, na katerem bodo nataknjena serijska 20-plačna platišča, bodo brneli enaki agregati kot pri krajši različici, najbolj popularen pa bi znal biti 1,6-litrski turbodizel.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Renault predstavlja daljšo izvedenko Scenica"


mrtwelvetrees
7 leta 10 meseci nazaj

Kok bodo drage gume ? 20″ ne bo poceni

frgo
7 leta 10 meseci nazaj

baje bodo neke ozke, kar malo omili bolečino. trenutno okrog 150 komad? naj bi se pocenilo, ko bo več takih avtov na cestah…

 
Novi Peugeot 3008 je postal čistokrvni športni terenec
Lamborghini je pol stoletja Miure proslavil na poseben način