Novice

Škoda Superb Combi s 1.950 litri prtljažnega prostora

Povsem nova Škoda Superb Combi bo v evropske prodajne salone zapeljala septembra, a je češki proizvajalec vozil že zdaj razkril vse pomembne podatke, ki jih morajo vedeti potencialni kupci.

Največja prednost novega Superba v karavanski različici je še več prostora, saj, s pomočjo daljše medosne razdalje in večje širine, Superb Combi v primerjavi s predhodnikom ponuja več prostora v sprednji in zadnji vrsti. S 660 litri prtljažnega prostora je rekorder v segmentu in ima za 27 litrov več prostora kot prejšnja generacija te admiralske ladje. Ob preklopu naslona zadnje klopi se odpre gromozanska luknja s prostornino 1.950 litrov.

Pri Škodi pravijo, da je nova generacija Superba, zaradi prilagodljivega podvozja DCC in povsem novega sistema klimatske naprave s tremi conami, najbolj udobna do sedaj. Opcijsko se bodo kupci lahko odločili še za električno pomično stekleno panoramsko streho, pomožno ogrevanje, ogrevane prednje in zadnje sedeže, brezžično ogrevano vetrobransko steklo in ogrevane čistilne šobe. V sklopu pametnih rešitev “Simply Clever” bosta (tako kot pri limuzini) v sprednjih vratih nameščena dva dežnika, tu pa so še skrita vlečna kljuka, držalo za tablični računalnik, velik odlagalni predal spredaj, USB priključek, 230-volten priključek zadaj, prostor za pollitrske plastenke in držalo za vetrovnike v vratih.

Motorno paleto bo sestavljalo pet bencinski agregatov TSI in trije dizelski agregati TDI, vse enote zadostujejo emisijskim standardom Euro 6, serijsko so opremljene s  tehnologijo stop&start in sistemom za regeneracijo zavorne energije. Bencinski agregati se ponašajo z močjo med 92 in 206 kilovati, dizelski pa med 88 in 140 kilovati. Razen pri osnovnem bencinskem agregatu bo pri vseh ostalih na voljo tudi kombinacija z dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Pri štirih agregatih bo možno naročiti še štirikolesni pogon s peto generacijo sklopke Haldex.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Škoda Superb Combi s 1.950 litri prtljažnega prostora"


RedBaron
8 leta 9 meseci nazaj

Ni rečeno, ker 8. in 9. AriBag sta bočna airbaga zadaj, v naslonu zadnjih sedežev, za zaščito medenice in prsnega koša potnikov na zadnjih sedežih – v primeru bočnega trka. Tega žal nimajo niti BMW, Mercedes… imajo pa (proti doplačilu okoli 300€) v VAG, prejšnji espace (pri novem so očitno šparali, ker ni več te opcije), novi S-max in mogoče še kdo… Superb pa je (na SLO trgu) verjetno edini, ki to ponuja serijsko. Ker pri nas dobiti tak avto iz zaloge ali rabljen je “misija nemogoče”, ker se večina požvižga na varnost. Glavno da se doplača +500€ za barvo, ALU platišča… varnost pa…

pskoda
8 leta 9 meseci nazaj

Saj jih mora imet, če so ogromne gare

RedBaron
8 leta 9 meseci nazaj

9× AirBag serijsko, pohvalno!

 
Kozmetično prenovljena Kia Cee’d
Jaguar se na Tour de France vrača s prototipnim modelom F-Pace