Novice

Slovo Seatovega enoprostorskega modela Altea

Po enajstih letih od prve predstavitve se Seatova Altea dokončno poslavlja, saj kljub precej uspešni prodaji modela na evropskih tleh ne bo dočakala svojega naslednika.

Pri španskem Seatu so se odločili, da ne bodo pripravili Alteine naslednice, temveč bo modelsko vrzel v njihovi paleti zapolnil nov kompaktni križanec, ki bo zasnovan na modelu Leon. Tovrstna Seatova odločitev, da se preusmeri iz enoprostorskih voda proti športno uporabnim vozilom in križancem, sicer ni nič novega. Nenazadnje so nekaj podobnega storili že pri Renaultu z novim Espaceom, enake ideje pa se porajajo tudi pri Oplu z naslednjo generacijo Zafire ter Merive.

Pri Seatu naj bi se za zamenjavo odločili tudi zaradi splošnega trenda upada zanimanja po enoprostorskih modelih ter čedalje bolj popularnih SUV-jih. Nenazadnje se je tudi prodaja modela Altea v zadnjih letih precej zmanjšala. Tako so v letošnjih prvih šestih mesecih na Slovenskem prvič registrirali 76 Altei, 87 verzij podaljšane različice XL ter 4 crossoverske Freetracke (zgolj za primerjavo: v enakem obdobju je bilo registriranih 632 Golfov Sportsvan in 425 Scenicov).

Novi Seatov SUV, ki bo prvenstveno želel konkurirati Nissanovemu Qashqaiju, bodo Španci predstavili meseca marca prihodnje leto na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, na cestah pa naj bi se pojavil v poletnih mesecih. Že leta 2017 pa naj bi luč sveta ugledal še manjši križanec, velikosti Nissanovega Jukea.

Avtomobilizem.com (Vir: autocar.co.uk. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nastal je DS Performance
Varnostni sistem eVader ukinja tišino