Novice

Smart Fortwo s platneno streho

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo Smart predstavil kabrioletsko verzijo tretje generacije modela Fortwo, s čimer bo ohranil titulo najmanjšega brezstrešnega vozilca na planetu.

Mali mestni dvosed, ki so nazadnje ustvarili v sodelovanju s francoskim Renaultom, bo končno dobil tudi verzijo s platneno streho. Le ta se bo lahko razprla in zaprla v zgolj 12 sekundah, omenjeni postopek pa naj bi bil teoretično možen celo pri najvišji hitrosti, ki jo mali Smart doseže (151 km/h oziroma 155 km/h pri močnejši različici).

Za prepišne užitke je sicer najprej potrebno odstraniti zgornja strešna nosilca, odpiranje strehe (pri katerem se elegantno zloži tudi zadnje stekleno in ogrevano okno) pa je moč opraviti s pomočjo daljinskega upravljanja. Ker želi biti Smart modno in šik malo mestno vozilce, imajo kupci na voljo živahne barvne odtenke strešnega platna (živo rdeča, jeans modra).

Celotna torzijska togost je glede na predhodnika izboljšana za približno 15 odstotkov, zaradi česar se je malenkostno povečala tudi lastna masa. Kupci bodo imeli na voljo dve različno močni verziji in sicer z 71 ali 90 »konji«. Dizelska motorizacija ni predvidena, pod vprašajem pa je tudi električna.

Smart s platneno streho naj bi se na nemškem trgu pojavil meseca novembra.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com, motor-talk.de. Foto: Smart.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel Astra je odvrgla odvečno breme
Prenovljeni DS4 v dveh karoserijskih izvedenkah