Novice

Športni Volkswagen Scirocco GTS s 162 kilovati

Volkswagen je uradno pokazal prenovljenega Scirocca GTS, ki bo prvič razkrit naslednji teden na avtomobilskem salonu v Šanghaju.

Pred skoraj letom dni je Volkswagen prenovil športni model Scirocco, vendar niso pokazali tudi prenovljenega modela Scirocco GTS, ki je prišel na vrsto zdaj in ima v primerjavi s predhodnikom še dodatnih 7 kilovatov. Štirivaljni dvolitrski bencinski agregat proizvede 162 kilovatov, enako kot Golf GTI sedme generacije. Agregat lahko sodeluje z običajnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali opcijskim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom DSG, ki poskrbi, da potrebuje Scirocco GTS za pospeševanje od 0-100 km/h le 6,5 sekunde in doseže najvišjo hitrost 244 km/h (246 km/h z ročnim menjalnikom).

Poleg večje moči ima Scirocco GTS nova 18-palčna Norwich aluminijasta platišča, večja 19-palčna aluminijasta platišča Lugano pa so na voljo za doplačilo. Oba kompleta dopolnijo rdeče zavorne čeljusti in paket zunanjih dodatkov R-Line, ki prinaša spremenjena odbijača in pragova, strešni usmerjevalnik zraka ter zadnji difuzor.

Po vzoru Scirocca GTS iz leta 1982 je nemški proizvajalec vozil obarval stranska ogledala v črno, opcijsko pa so na voljo tudi nalepke GTS. Kupci se bodo lahko odločili med šestimi posebnimi barvnimi različicami.

Potniško kabino krasi športen volanski obroč z rdečimi šivi in črno ploščico v klavirski plastiki z napisom GTS. Prenova je zajela tudi večopravilno enoto, aluminijaste stopalke, prestavno ročico v obliki žogice za golf ter kromiran paket. Dodatno bodo na voljo še črno usnjeno oblazinjenje, bi-ksenonski žarometi in pomična panoramska streha.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Športni Volkswagen Scirocco GTS s 162 kilovati"


srcnik
8 leta 11 meseci nazaj

No ja, glede na to, da so jih v letu 2014 v evropi prodali več kot npr. audijev TT niso ravn nikakršni prodajni rezultati… Je pa res, da so precej dragi, zato pri nam niso najbolj prodajani… ker tisti ki imajo toliko pri nam vzamejo obvezno premium znamke (pač naša mentaliteta), medtem ko so pri navadnih znamkah v ospredju praktična in cenovno bolj ugodna vozila

frgo
8 leta 11 meseci nazaj

Deluje kot da je bila nekomu všeč zgodnja skica golfa 6 in je preprosto moral kar tak v proizvodnjo. Sem mislil, da so z izdelavo že davno odnehali.

mavrica
8 leta 11 meseci nazaj

Ker z njim ne dosegajo nikakršnih rezultatov. Ni ne tič ne miš. Drugo bo bilo, če bi bil to njihov najprestižnejši model.

srcnik
8 leta 11 meseci nazaj

In zakaj bi ukinjali enega njihovih najboljših avtov? (pred fl tudi za moje pojme najlepši vw)

mavrica
8 leta 11 meseci nazaj

Ta model bi lahko ukinili, sploh če se ne prodaja dobro tudi ne v Aziji.

 
Samostojni DS bo izdeloval manjšega križanca
Audi je predčasno pokazal koncept Prologue Allroad