Novice

Športno nabriti Peugeot 308 R Hybrid

Peugeot je po nabritem konceptu 308 R, ki še ni prešel v serijsko proizvodnjo, predstavil novo študijo, s katero burijo domišljijo številnih športnih navdušencev po svetu. 308 R Hybrid je predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju, njegov hibridni sistem pa proizvede 368 kilovatov in ima 730 njutnmetrov navora.

Za nastanek privlačnega koncepta je ”kriv” športni oddelek Peugeot Sport, ki je v nos vozila namestil priključno-hibridni pogonski sklop. Poleg očitnega športnega naboja ima 308 R Hybrid v skladu z zunanjim videzom dinamično oblikovano potniško kabino, kjer so nameščeni štirje ločeni sedeži, rdečo nit pa predstavlja rdeče-modra barvna kombinacija. Na vozilu so posebna 19-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami 235/35, nameščene na 80 mm širših kolotekih.

Celoten zunanji videz je oblikovan bolj agresivno in športni karakter se, zahvaljujoč spremenjenemu sprednjemu delu, prenaša preko motornega pokrova na spremenjena blatnika in masko vozila. V bočnih zračnih režah sta nameščena pomična smerokaza na diode LED, v srednji reži pa se nahaja ploščica s podpisom vozila 308 R HYbrid, ki je videti, kot bi bila vdelana v strukturo. Koncept je odet v intenzivno modro barvo, ki vsebuje fluorescentne pigmente in steklene delce, obenem pa barva spominja na hibridni pogonski sklop in je hkrati podobna tisti, ki je bila skozi zgodovino namenjena izključno francoskim tekmovalnim avtomobilom.

V potniški kabini je vse podrejeno športnemu občutku, ki ga narekujejo štirje školjkasti sedeži, oblečeni v dvobarvno usnje. Rdeči dodatki krasijo inštumentalno ploščo, volanski obroč in centralno konzolo in še poudarijo namen koncepta.

Najbolj zanimiv del koncepta 308 R Hybrid je zagotovo hibridni pogon, ki ga sestavljajo štirivaljni 1,6-litrski bencinski THP 270 agregat in 85-kilovatni električni motor, ki je povezan s 6-stopenjskim menjalnikom ter poganja sprednji kolesni par, na zadnji premi pa je nameščen električni motor z enakimi karakteristikami. Skupna moč sistema znaša 368 kilovatov in 730 njutnmetrov navora, za pospeševanje od 0-100 km/h pa potrebuje le 4 sekunde. Končna hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, 380 R Hybrid pa proizvede le 70 g/km emisij CO2.

Teža je razporejena v skladu z odličnimi voznimi lastnostmi, saj ima 60 % teže na prednjem delu in 40 % na zadnjem delu, pohvali pa se tudi z dobrim razmerjem med težo in zmogljivostjo, ki znaša zgolj 3,1 kg/km. Za zagotovitev brezhibnega obnašanja vozila na cesti je bila njegova masa umeščena na sredino in maksimalno znižana. Litij-ionski akumulator z močjo 3 kWh, ki nudi odlično razmerje med močjo in kompaktnostjo, je nameščen pod zadnjima sedežema namesto rezervoarja za bencin.

Avtomobilizem.com (Vir: Peugeot)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Konceptni Mercedes-Benz GLC Coupé
Je Volkswagen C Coupe GTE znanilec novega Phaetona?