Novice

Sproščen dopust za Daimlerjeve zaposlene

Internet je skrčil svet ter poskrbel za hitro in nemoteno globalno komunikacijo. S pomočjo elektronskega sporočila poskrbimo, da ga skoraj isti trenutek nekdo na drugem koncu sveta že bere, s tem pa posredno posegamo tudi v zasebno življenje po izteku delovnega časa. Žal to na dolgi rok povzroči, da se ljudje nikakor ne znajo in ne morejo odklopiti ter uživati v svojem prostem času.

Po dolgem službenem dnevu nas, še preden prispemo domov, ponavadi že čaka množica neodgovorjenih sporočil. A so se pri nemškem avtomobilskem gigantu Daimler odločili, da temu naredijo konec – vsaj med dopustom.

Okoli 100.000 zaposlenim v Nemčiji je omogočeno, da se odločijo za namestitev računalniškega programa poimenovanega ”Mail on Holiday”. Zaposleni lahko ob odhodu na morje zaženejo program, ki avtomatsko izbriše vsa elektronska sporočila in poskrbi, da zaposlenih med dopustom ne moti prihajajoča elektronska pošta. ”Naši zaposleni naj bi se na dopustu sprostili, ne pa prebirali z delom povezanih elektronskih sporočil,” je dejal Wilfired Porth, Daimlerjev član uprave za kadrovske zadeve za časopisno hišo The Financial Times.

”Mail on Holiday” vzdržuje razmerje med službenimi obveznostmi in prostim časom, v korist nekaj več prostega časa. Program z izbrisom elektronskega sporočila poskrbi, da zaposlene ne more zamikati in bi lahko podlegli skušnjavi, da bi prebrali sporočilo. Z namestitvijo programa so seznanjeni, da elektronska sporočila enostavno ne obstajajo, prav tako jih po izteku dopusta prvi dan v službi ne bo pričakalo nešteto neprebranih sporočil, zato so lahko v času dopusta popolnoma sproščeni in ne razmišljjo o službenih obveznostih.

Žal smo ljudje v teh časih preprosto obsedeni s svojim delom, pogosto v škodo lastnega zdravja ter odnosov z družino in prijatelji. Zato se po eni strani omenjena rešitev zdi odlična, po drugi strani pa si težko predstavljamo posledično zmanjšanje komunikacije. Kaj pa vi?

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Daimler)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proizvajalci stavijo na gorivne celice
Orodja iz 3D tiskalnika Oplu lajšajo izdelavo avtomobilov