Novice

Subaru z novo arhitekturo prehiteva tekmece

Japonski proizvajalec vozil je pripravil prvi vpogled v novo arhitekturo, ki jo bodo uporabili pri vseh prihodnjih modelih in bo poskrbela za konkurenčnost Subarujevih vozil vse do leta 2025.

Nova arhitektura bo izpodrinila obstoječo in bo prvič glavni element pri prenovljeni Imprezi, ki bo na ceste zapeljala proti koncu letošnjega leta. Globalna arhitektura je oblikovana tako, da je primerna tako za bencinske, kot tudi za hibridne in električne pogone. Enotna arhitektura bo, poleg bokserskih motorjev in štirikolesnega pogona, postala središče razvoja. Z njo želi Subaru povečati prodajo svojih vozil in preseči številko 1,1 milijona enot do konca marca leta 2021, ko se zaključi fiskalno leto.

”Nova arhitektura predstavlja vrhunec našega znanja, ki smo ga razvijali skozi številna leta. Samozavestni smo, da nam bo dovolila proizvajati vozila, ki stremijo k naši ponosni tradiciji in zadostijo visoka pričakovanja kupcev o Subaruju,” je dejal Yasuyuki Yoshinaga, predsednik podjetja Fuji Heavy Industries.

Pri Subaruju so prepričani, da nova arhitektura prinaša najvišjo raven varnosti na svetu in poleg visoke zmogljivosti nudi največjo mero dinamike. Njena modularna narava jo naredi izredno prilagodljivo za elektrifikacijo, kar le potrjuje, da Subaru pripravlja hibridne in električne modele za prihodnost.

Nove modele bo krasila bistveno izboljšana strukturna trdnost, ki naj bi se povečala od 70 do 100 odstotkov v primerjavi s trenutnimi modeli. Poleg manjšega zvijanja karoserije bo poskrbela za pet milimetrov nižje vzmetenje, a bo kljub temu prinesla občutno izboljšanje udobja vožnje ter za 50 odstotkov zmanjšala nagibanje karoserije. Za 40 odstotkov se bo povečala absorpcija energije ob trku in za 15 odstotkov zmanjšali hrup in vibracije, do leta 2025 pa bo arhitektura nudila osnovo za prihod številnih varnostno asistenčnih sistemov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Automotive News. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Subaru z novo arhitekturo prehiteva tekmece"


MareA
8 leta 1 mesec nazaj

Mislim, da spet delajo napako z MacPhersonom.

 
Skupina BMW bo stoletnico začinila s številnimi koncepti
Horn odhaja, še vedno ni ustreznega popravka za dizelske motorje