Novice

Tesla preverja teren za tovarno baterij v Nemčiji

Tesla Motors je v pogovorih z nemško vlado glede možnosti izgradnje tovarne baterij v tej državi.

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, je v kontaktu z nemškimi oblastmi in se očitno nadeja državnega sofinanciranja investicije, kar je potrdil minister za gospodarstvo Sigmar Gabriel: ”Smo v pogovorih. Predvidevam, da bo želel javna stredstva.”

Gospodarski minister je imel govor na dogodku Mercedes-Benza v tovarni Rastatt, žal pa ni želel razkriti nikakršnih podatkov o predlagani gradnji, niti o njenem časovnem okviru.

Tovarna baterij v Nemčiji bi za Teslo odprla novo fronto v tekmi s prestižnima proizvajalcema vozil BMW-jem in Mercedes-Benzom znotraj skupine Daimler, ki izdeluje baterije v vzhodnonemškem Kamenzu ter načrtuje širitev proizvodnje. Obenem bi šlo za signal bolj agresivne ekspanzije v času, ko se ameriški proizvajalec električnih vozil pripravlja na odprtje gigatovarne, ki je trenutno v fazi izgradnje v ameriški zvezni državi Nevada.

Pri Tesli so dejali, da je Nemčija ključen trg za njihove rešitve za gospodinjstva, ki bodo opremljena s shranjevalnimi sistemi energije.

Na zadnja ugibanja se je formalno odzvala Kathrin Schira, tiskovna predstavnica v Nemčiji, ki je izjavila, da Tesla “trenutno ne načrtuje gradnje tovarne baterij v Nemčiji” in ni želela komentirati izjav predstavnika nemške vlade.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Tesla preverja teren za tovarno baterij v Nemčiji"


Firediver
8 leta 5 meseci nazaj

Edini smisel je, da se jim gre za subvencije..sicer pa ne vem, kako bi upravičili visoko ceno delovne sile.

jack86
8 leta 5 meseci nazaj

Hahaha, marsikaj se da povezati z afero VW 🙂

 
Poletje bo začinil novi Fiat 124 Spider
Mazdin paradni konj, ki ga ne bo v Evropo