Novice

Toyotin križanec bi se lahko imenoval Auris Cross

Toyotin vstop v čedalje bolj popularen in profitabilen razred križancev je nekoliko pozen. Malo športno uporabno vozilo, ki se bo naslanjalo na prototipni C-HR, pa bo na ogled šele naslednje leto v Ženevi.

Koncept C-HR, ki so ga pri največjem avtomobilskem proizvajalcu prvič pokazali na lanskem pariškem salonu, letos pa v posodobljeni obliki v Frankfurtu, je sicer nakazal, da so imeli japonski oblikovalci pri njegovemu ustvarjanju malce več poguma, kot pri ostalih novodobnih Toyotah. Resda bo potrebno na serijsko izvedbo, ki bo oblikovno zagotovo manj drzna od koncepta, počakati vse do meseca marca prihodnje leto, ko se odprejo vrata avtomobilskega salona v Ženevi.

Zaenkrat je o novem Toyotinem križancu znano le to, da bo zasnovan na povsem novi Toyotini platformi, pod motornim pokrovom pa naj bi se znašla prihodnja generacija hibridnega pogonskega sklopa ter bencinski štirivaljnik, ki bo lahko sparjen z menjalnikom CVT. Nekateri viri hkrati poročajo, da naj bi malega križanca, ki bo podobnih zunanjih dimenzij kot Nissan Juke, poimenovali s precej suhoparnim imenom: Auris Cross.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyotin križanec bi se lahko imenoval Auris Cross"


Firediver
8 leta 5 meseci nazaj

Oblikovalci pogumni ali ne, veliko mrtvih kotov in preglednost vozila nazaj je pri novih modelih čedalje slabša. Ker je v igri varnost, bi morali minimalne zahteve glede tega nekako “predpisati” ali pa vsaj omogočiti neprekinjeno delovanje vzvratne kamere ves čas vožnje in ne samo pri vožnji nazaj.
No ja, živi bili pa videli kaj pride v proizvodnjo…

 
Qoros napoveduje novega športnega križanca
Po vozniško dovoljenje na Češko