Novice

Tudi Opel Corsa razkrita že pred Parizom

Opel je danes, še pred napovedanim uradnim razkritjem na pariškem avto salonu, predstavil popolnoma novo Corso. S spremenjenim videzom, izboljšano notranjostjo in novimi motorji bo na ceste zapeljala leta 2015.

Nova Corsa sloni na isti arhitekturi kot predhodnica, vendar v peti generaciji postreže z novim videzom, izposojenem pri manjšem bratu Adamu. Z izrazitima prednjima žarometoma in drzno bočno linijo ponazarja tipične Oplove smernice oblikovanja, ki se umirijo pri zadku vozila. Le ta je manj izrazit in atraktiven, vendar lepo zaključi zunanji videz v smiselno celoto.

Zaradi iste osnove je nova Corsa v dolžino zrasla le za tri milimetre, s čimer ponuja praktično identično prostornost potniške kabine kot prejšnja generacija. Z 285 litri ostaja enak tudi prtljažni prostor. K sreči pa vse le ni ostalo enako, saj so Oplovi inženirji upoštevali kritike na račun zastarelega videza in prevelikega števila gumbov na centralni konzoli. Po vzoru Adama so očistili in poenostavili armaturno ploščo, ki jo sedaj v večini stopenj opreme krasi ličen zaslon na dotik. Intellilink, multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom na dotik, poleg običajnih stvari ponuja tudi širok nabor različnih aplikacij za bolj univerzalno uporabo.

Corsa E se lahko, kljub enaki arhitekturi, pohvali z novo zasnovanim podvozjem, ki v kombinaciji z optimiziranim volanskim mehanizmom ponuja boljše vozne lastnosti. Pri nizkih hitrostih daje možnost izbire programa City, s katerim razbremeni električno občutljivi servo ojačevalnik in olajša manevriranje po urbanih središčih. Kupci bodo lahko izbrali tudi med osnovno in športno različico, ki ponuja nižje in trše podvozje.

Kot dodatno opremo bo odslej možno naročiti tudi ogrevane sedeže, volan in vetrobransko steklo, ambientalno osvetlitev ter panoramsko streho. Z varnostnega vidika bo lahko Corsa opremljena tudi s številnimi asistenčnimi varnostnimi sistemi. Mednje sodijo prednje biksenonske luči, sistem prepoznavanja vozila v mrtvem kotu, kamera spredaj, sistem prepoznavanja prometnih znakov, sistem opozarjanja na vožnjo po in preko vzdolžne opozorilne črte ter sistemom za nadzor tlaka v posamezni pnevmatiki.

Največja novost je nov 1,0-litrski trivaljnik Ecotec Direct Injection Turbo, ki ponuja 66 kilovatov (90 KM) in v močnejši izvedenki 85 kilovatov (115KM) moči, oba pa imata 170 Nm navora pri 1.800 vrtljajih na minuto. Pri Oplu še nočejo razkriti povprečne porabe goriva, vendar zatrjujejo, da bo novi trivaljnik s sistemom start&stop ponudil izjemno nizko porabo goriva in stopnjo emisij CO2. V ponudbi bo tudi prenovljeni 1,2-litrski bencinski motor z 52 kilovati, 1,4-litrski bencinski motor s 66 kilovati in 1,4-litrski turbobencinski motor s 74 kilovati. Motorno paleto zaključi 1,3-litrski turbodizelski motor s 70 kilovati. Vse motorji bodo sodelovali s prenovljenimi ročnimi in samodejnimi šeststopenjskimi menjalniki.

Corsa E bo tudi tokrat na voljo kot trivratna ali petvratna karoserijska različica. Prva ponuja bolj športen videz, ki se pompozno zaključi pri zadku in se očitno oddaljuje od umirjenega videza petvratne različice. Pri Oplu so skrivnostni tudi glede cenovne politike pete generacije Corse, ki bo prišla v prodajo proti koncu leta 2014 oziroma v začetku leta 2015.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel)

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Tudi Opel Corsa razkrita že pred Parizom"


9 leta 9 meseci nazaj

Kaj ti neki sanjaš? 1.2 motor je ATMOSFERSKI.

Blinder
9 leta 9 meseci nazaj

samo 69 konjev iz 1.2 turbo motorja? če že atmosferskega morajo zadušit da mu ohranijo tako nizko moč??

Novinec1968
9 leta 9 meseci nazaj

Izgleda dobro, tehnika je preiskušena, v tem razredu zna biti boljša samo še Fiesta.
Mislim da bodo dobri tudi prodajni rezultati, ne glede na to, da v SLO večina ne misli tako, vendar preden me kritizirate počakajte na prodajne rezultate za 2015 in 2016, takrat sprejmem tudi kritiko na izrečeno.

9 leta 9 meseci nazaj

1,4-litrska motorja bosta dva, eden atmosferski, drugi turbo z zgornjimi specifikacijami. Atmosferska 1.2 in 1.4 sta skladna z Euro6. Mali 1.0 bo pa verjetno novi paradni konj za prikazovanje in dokazovanje razvojnih usmeritev na področju pogonov.

9 leta 9 meseci nazaj

Tole z motorno paleto je meni mal čudno. Zakaj 1.4 litrški TURBO motor s “samo” 100 konji (100 konjski 1.4 je bil do sedaj atmosferski, 120 konjski pa turbo), če pa ima litrški tricilindraš v najmočnejši različici 115 konj?

 
Hiter vpogled v novo družino Smart
Odkrivanje sveta z novim Marcom Polom