Novice

Tudi Opel vstopa na trg nizkocenovnih vozil

Opel naj bi po poročanju dobro obveščenih virov pripravljal vrsto vstopnih modelov, ki bodo z nizko nakupno ceno iskali manj premožne kupce – tako, kot je to počel z znamko Chevrolet in si s pomočjo preprostih, zanesljivih in poceni vozil zagotovil pomemben delež na trgu.

Podoben pristop se je izkazal kot učinkovit v primeru Dacie in Škode, kjer so zabeležili odlične prodajne rezultate kljub zadnjim varčevalnim ukrepom širom Evrope. GM bi z ukinitvijo znamke Chevrolet v Evropi, ki je napovedana za konec leta 2015, izgubil nezanemarljiv delež pogače, zdaj pa so očitno ugotovili svojo napako in se z novo strategijo želijo prebiti na trg nizkocenovnih vozil.

V prihodnjih nekaj letih naj bi razširili vstopni segment Oplovih modelov in s tem aktivno stopili na rastoči trg. Ta poteza naj bi bila povezana tudi z reorganizacijo družbe GM, ki z vzpostavitvijo evropske podružnice Opel Group GmbH z okoli 100 zaposlenimi prevzema organizacijsko upravljanje znamk na evropskem trgu iz rok matičnega podjetja. Opel Group ob ostalem prevzema tudi posle Chevroleta v Rusiji in upravljanje družbe Cadillac na evropskih tleh.

Dr. Karl-Thomas Neumann, izvršni direktor Opla, je pred mesecem dni potrdil, da Opel razmišlja o vstopu na trg nizkocenovnikov in s tem konkuriranju obstoječim znamkam, v intervjuju za Financial Times pa je med drugim dejal, da razmišljajo o malem SUV-ju ter kompaktnem vozilu Astrinih dimenzij, a bližje Daciinim cenovnim okvirjem. Ob tem je poudaril, da je njihova prioriteta kljub vsemu reorganizacija Opla.

V zadnjih dvanajstih letih je GM nabral zajetnih 18 milijard dolarjev izgub, zato želijo z reorganizacijo poslovanja med drugim izboljšati ugled znamke Opel in dvigniti njene prodajne rezultate.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Financial Times. Foto: Gašper Pirman)

Opomba uredništva: Na podlagi opozorila lokalnega predstavništva znamke Opel za Slovenijo smo zgornji članek po objavi vsebinsko popravili v smislu, da Opel oziroma njegov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann niso uradno potrdili izdelave novih nizkocenovnih modelov, temveč le, da o tem razmišljajo. Kmalu zatem je dr. Neumann na svojem Twitter profilu objavil še dve sporočili na to temo: “Mimogrede, Opel se ne bo preselil v nizkocenovni segment. To mesto prepuščamo drugim!” in njegovo nadaljevanje: “Načrtujemo nov vstopni model! Ne nizkoproračunski avto, ampak pravi Opel (kakovost, inovativnost, nemški inženiring)!” Oba tvita sta obenem kratek povzetek uradnega stališča Opla, ki smo ga kasneje prejeli tudi od slovenskega predstavnika. Očitno gre za hitro reakcijo na številne objave medijev, ki smo povzeli zgodbo o cenejših Oplovih avtomobilih ter jih pri tem označili z neželenimi pridevniki.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tudi Opel vstopa na trg nizkocenovnih vozil"


bucko_99
9 leta 9 meseci nazaj

V tem Oplu so pa tudi ene jokice. Če sem ciničen bi rekel, da je Opel postal sam po sebi nizkocenovnik pa so se zato ustrašili. Corsa brez prenovljene platforme iz leta 2006, to je inovativnost?
Naj si raje vzamejo za primer Škodo/rapid/, kjer uporabljajo besedo nizkocenovnik kot po tekočem traku, njihov procent prodaje pa se viša in viša.
Sicer je opel po prodajanosti v Nemčiji na tretjem mestu kar ni zanemarljivo.

 
Povsem nov Volvo XC90: dve svetovni premieri, eden najvarnejših avtomobilov na svetu
Nova aplikacija Moja Toyota