Novice

Volkswagen e-Golf prehitel Nissan Leaf

Zahodna Evropa je poskrbela, da je Volkswagen e-Golf v prvih mesecih letošnjega leta dobil zalet ter po številu prodanih enot prehitel dolgoletnega prvaka segmenta, Nissan Leaf.

Po prvih dveh mesecih letošnjega leta je Volkswagen e-Golf uspel s prestola izriniti Nissan Leaf in je s tem postal najbolje prodajano električno vozilo v Evropi. Nemci so prodali 2.150 vozil in za 400 vozil premagali do sedaj nespornega kralja cestne elektrike, Nissan Leafa.

Tehtnico v korist e-Golfa je prevesila Norveška, ki je poznana po velikodušnih davčnih olajšavah za električna vozila. Tam sta se Nissan Leaf in Teslin model S vedno prodajala izredno dobro, vendar je Volkswagen s pametno oglaševalsko akcijo prodal kar trikrat več vozil kot Nissan.

Nissan Leaf še vedno ostaja prvi na ameriškem trgu, kjer po dveh mesecih premočno vodi pred ostalimi tekmeci. Japonski proizvajalec je prodal 2.268 enot, medtem ko je Volkswagen našel kupce za 331 električnih Golfov, razmerja pa niso spremenili niti marčevski prodajni rezultati – Leaf je s prodanimi 1.817 enotami pometel s 195 prodanimi e-Golfi.

Leaf se pohvali z dosegom do 200 kilometrov, e-Golf pa ima deklariran doseg do 190 kilometrov. Mi pa čakamo, kako se bo po začetku prodaje uredilo razmerje sil na slovenskem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Volkswagen e-Golf prehitel Nissan Leaf"


Polo78
9 leta 9 dni nazaj

Tisto spako od Leaf-a ni bilo težko prehitet (Ameri očitno ne delijo tega mnenja). Ampak glede dometa še vedno kraljuje Tesla, s katero grem lahko komot iz LJ v MB ter pridem nazaj v LJ brez vmesnega polnjenja in to pod najtežjimi možnimi pogoji (višja hitrost, mrzlo vreme + gretje oz. vročina + klima). To, da ne prideš z enim polnjenjem iz take relacije je za moje pojme neuporabno in ko tu dodamo še nerealno visoko ceno ugotovimo, da so el. avti zaenkrat namenjeni zgolj eko freakom z debelimi denarnicami.

J.McLane
9 leta 9 dni nazaj

Firmi je pomembno samo to da predvideno proizvodno količino prodajo za čim višjo ceno, prve številke kažejo, da jim to vseeno uspeva, tako da jokanje tule gor, da je nekaj predrago ne bo nič spremenilo.

xxl
9 leta 10 dni nazaj

Saj ni edini električar,ki veliko stane in je pogojno uporaben.

uros11
9 leta 10 dni nazaj

Cena je hec. Resno pričakujejo, da bo kdo kupil ta jajc za tolk dnarja? Morda bi bil aktualen, če bi po odbitku subvencije (če pri nas sploh je), dosegel ceno cca max 18 jurjev ali manj, glede na to, da je povsem neuporaben razen na kratke fure.

J.McLane
9 leta 10 dni nazaj

Zanimivo v Avstriji je na rednem ceniku za 35.930 EUR

 
Citroën vabi na potovanje v slogu z novim konceptom Aircross
Audi v Šanghaj s konceptom Prologue Allroad