Novice

Volvo bo 18. februarja razkril karavan V90

Volvo bo odstranil tančico z novega modela V90 točno štirinajst dni pred nastopom v Ženevi. Karavanska različica sloni na enaki arhitekturi SPA kot modela S90 in XC90, najverjetneje pa se bo ponašala tudi z zelo podobnimi oblikovalskimi smernicami kot limuzinski brat.

Poleg izrazito podobnega zunanjega videza ter enake zasnove potniške kabine, si bosta S90 in V90 delila tudi številne varnostne tehnologije. A podobnost se tukaj ne konča, saj naj bi bila enaka tudi motorna ponudba – osnovni nabor bodo sestavljali štirivaljni bencinski in dizelski agregati, vrh pa bo seveda zasedal hibridni T8.

Karavan tvori jedro ponudbe pri Volvu že preko šestdeset let, zato mora novi V90 smiselno nadaljevati zgodbo, ki se je začela leta 1953 s prvim splošno uporabnim vozilom, namenjenim aktivnim uporabnikom. Do danes je švedski proizvajalec vozil prodal že preko 6 milijonov karavanov širom sveta, kar je okoli tretjino vseh prodanih vozil od ustanovitve podjetja leta 1927.

”Ljudem smo znani kot pretežno karavanska znamka. Medtem ko znamka Volvo ponuja veliko več kot le karavane, bomo ponosno nadaljevali s to bogato zgodovino z modelom V90,” je dejal Hakan Samuelsson, izvršni direktor Volva.

V90 bo v prodajne salone zapeljal septembra letos, približno tri mesece kasneje kot limuzinski S90.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subarujev koncept XV
Jeepova prestavna ročica povzročila že več kot 100 nesreč