Novice

Volvo bo S90 razkril prek spleta

V okviru priprav na ”naslednjo generacijo avtomobilov Volvo”, bo švedski proizvajalec v sredo, 2 decembra razkril svoj nov model kar preko spleta. Sodeč po dostopnih informacijah Volvo pripravlja nekoliko drugačno spletno predstavitev, saj naj bi gledalci predlagali položaje kamer na dogodku.

Razen zgoraj navedenih informacij ostaja Volvo glede predstavitve precej skrivnosten. Prenos v živo bo potekal v sredo ob 18.30 na uradnem kanalu YouTube znamke Volvo, medtem ko bo se sam dogodek odvijal v oblikovalskem centru v švedskem Göteborgu. V interaktivnem prenosu bodo gledalci lahko predlagali položaje kamer, a Volvo v najavah niti ne razkriva, kateri model bodo gledalcem sploh razkrili.  Podjetje je izdalo le, da gre za novo dobo vozil Volvo.

Kljub temu, da so pri Volvu redkobesedni, naj bi po zadnjih informacijah razkrili dolgo pričakovano limuzino S90. Se pa celoten koncept predstavitve novega vozila opira na spremenjeno prodajno in marketinško strategijo proizvajalca, ki so jo najavili konec lanskega leta in po kateri se umikajo s klasičnih nastopov na svetovnih avtomobilskih salonih ter preusmerjajo v  digitalno interakcijo s svojimi kupci.

Pred kratkim je Volvo oznanil tudi svoje sodelovanje z ameriškim gigantom Microsoftom. Skupaj bosta razvijala tehnologije za avtomobilske aplikacije, prvi rezultat skupnega sodelovanja pa bodo očala HoloLens za prikaz navidezne resničnosti, ki jih bo Volvo uporabil v razstavnih salonih za razširjeno izkušnjo pri nakupu vozila.

Za začetek bo HoloLens prikazoval modele Volvo v naravni velikosti, opremljene z različnimi paketi, motorji in barvami. S pomočjo očal bo omogočen pogled skozi kovinske dele, da bo gledalec lahko pokukal v skrite predele vozila, pregledal motor in podvozje. S pomočjo navidezne resničnosti bodo lahko demonstrirali razne varnostne sisteme, ki jih med običajno testno vožnjo ne morejo. V očalih bo viden tridimenzionalen promet in omogočen neposreden pregled nad dogajanjem.

Microsoft in Volvo želita dodati to tehnologijo v vozilo; kupec bi tako sedel v pravem vozilu in s pomočjo HoloLens očal opravil navidezno testno vožnjo. Omenjena tehnologija naj bi v salone prišla že naslednje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Jalopnik, Left Lane News. Foto: Gašper Pirman. Video: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volvo bo S90 razkril prek spleta"


Firediver
8 leta 3 meseci nazaj

Preko spleta ga bo predstavil, preko spleta naj ga še kupimo in preko spleta naj ga vozimo..itak si dandanes sodoben samo, če vse delaš preko spleta…škoda, ker ni bil milenijski hrošč bolj poguben, bi nam dalo bolj misliti…

a_sist
8 leta 3 meseci nazaj

kaj, Firediver, si hotel iti v živo na predstavitev, da se tolk pizdish? Za nas, navadne smrtnike, so itak te predstavitve vedno prek spleta.

Firediver
8 leta 3 meseci nazaj

Navadni smrtniki ste obsojeni na internet, ker je to za vas vrhunec trenutnega napredka. Jaz grem pa še vedno kaj lepega in novega osebno pogledat..

jack86
8 leta 3 meseci nazaj

Zanimivo.

8 leta 3 meseci nazaj

zgleda obetavno! 🙂

 
Nov Peugeotov partner v Ajdovščini
Kdo je Louis Chiron in zakaj je Bugatti po njem poimenoval najnovejšega superšportnika?