Novice

Volvo V60 Plug-in Hybrid – najbolj tehnično napreden Volvov model

Volvo V60 Plug-in Hybrid je prvi dizelski plug-in hibrid na svetu in Volvov tehnično najnaprednejši avto doslej. Je električni avto, hibrid in pravi mišičnjak – vse v enem. S pritiskom na gumb se voznik odloči kateri avto bo vozil tisti trenutek.

V Angliji se cena prvega plug-in hibrida z dizelskim motorjem giba med £45,000 in £50,000.
Prodaja tega modela se bo pričela novembra 2012, za začetek v omejeni količini 1000 avtomobilov letno. Na voljo bodo z Pure Limited specifikacijo, ki vključuje luksuzno izvedbo avtomobila.

“Odkar je bil naš plug-in hibrid predstavljen na Geneva Motor Show 2011 je bil deležen precej pozornosti. Sedaj stopamo še korak naprej in predstavljamo model, ki bo na voljo kupcem in ga odlikuje spektakularna siva barva, ekskluzivna notranjost in bogata standardna oprema,” pravi Stefan Jacoby, Predsednik uprave Volvo Car corporation.

V60 Plug-in Hybrid bo na voljo v zgolj eni barvi – električno sivi. Posebnost avta so tudi earo-oblikovana 17- inčna kolesa, vgrajene izpušne cevi in številne zunanje posebnosti v svetleče črni barvi, kot je maska in earodinamičen spojler. Kromiran “Plug-in Hybrid” emblem se pojavi na spodnjem delu prtljažnika in na sprednjem blatniku.

Največje tržišče so severne regije

Za leto 2013 je predvidena produkcija zgolj 1000 avtomobilov, ta številka pa bi naj v letu 2014 narastla do 4000-6000 modelov V60 Plug-in Hybrid letno.

Približno 30 procentov celotne produkcije bo šlo na Švedsko in ostale severne države, Nemčija, Švica, Belgija, Francija, Nizozemska in Anglija pa si bodo razdelile delež med 5 in 15% vsaka.

“Pričakujemo, da bomo kmalu prejeli naročila za celotno produkcijo. Zahtevnejši kupci imajo na voljo celo paleto ekskluzivnih avtomobilov med katerimi lahko izbirajo. Ampak kdor bo resnično želel biti za volanom stopničko višje in voziti najbolj genijalen avto, ta bo vozil naš V60 Plug-in Hybrid,” pravi Stefan Jacoby.

Elektrificirana mesta

V60 Plug-in Hybrid bo mogoče opaziti na cestah mest kot so Stockholm, Berlin in London. Naš namen je, da se kupec sreča z avtomobilom v okolju, ki mu je najbolj domače.

Raziskave kažejo, da so osrednja ciljna skupina V60 Plug-in Hybrid kupci, ki komaj čakajo na razburljivo, novo tehnologijo. Avto je narejen za tiste, ki želijo nadpovprečno okoljsko prijaznost a se niso pripravljeni odreči kvaliteti, ki jo ponujajo sodobni luksuzni avtomobili.

Volvo Car Corporation pričakuje, da bo 80 odstotkov vseh prodanih avtomobilov del voznih parkov podjetij.

Ekskluzivna notranjost
Notranjost V60 Plug-in Hybrida ima črno oblazinjenje s kontrastnimi šivi in vstavke iz modro-sivega lesa. Ostali posebni notranji detajli so v usnje oblečen volan, posebno oblikovani predpražniki in prestavna ročica z vgrajenim indikatorjem.

Seznam standardne opreme vsebuje dodatke kot so električno nastavljiv voznikov sedež, servo volan, ki se prilagaja hitrosti vožnje, sprednji in zadnji parkirni senzor, Bluetooth telefonski priključek in Volvo on Call aplikacija.

Standardna specifikacija vključuje tudi High Performance Multimedia DVD audio sistem z 4x40W ojačevalcem, osmimi zvočniki in 7-inčnim zaslonom.

Prvi Volvo z oznako D6

Na avtomobilskem prtljažniku je oznaka D6. Razlog za to se skriva v dejstvu, da moč pet-cilinderskega turbo dizelskega in električnega motorja avtu zagotavlja isto konjsko moč kot jo imajo bencinski motorji T6.

Sprednja kolesa V60 Plug-in Hybrida poganja pet-cilinderski 2.4 litrski turbo dizelski motor, ki proizvede 215 KM in maksimalen navor 440 Nm. Avto ima šeststopenjski avtomatski menjalnik.

Zadnjo os poganja električen motor z močjo 70 KM. Električni motor poganja 11.2 kWh litium-ionska baterija, ki se nahaja v dnu prtljažnika. Sofisticirana in kompaktna baterija je sestavljena iz 10 modulov, ki jih sestavlja 20 celic. Vgrajen računalniški sistem neprestano nadzira celoten sistem in primerja temperaturo in nivo napolnjenosti v vsaki od 200 celic. Sistem ima vgrajen tudi vodni hladilni sistem, ki ga poganja avtomobilov klimatski sistem.

Trije načini vožnje – trije avti v enem

Voznik določi vozno nastavitev avtomobila preko treh gumbov, ki dajo avtomobilu tri popolnoma različne temperamente: Pure, Hybrid ali Power.

• Pri nastavitvi Pure, avto kolikor je le mogoče poganja izključno električni motor. Če je bila baterija napolnjena z elektriko pridobljeno iz obnovljivih virov, je avtomobilov doseg 51.5 km brez izpusta CO2 preko izpušne cevi. Doseg na elekični pogon variira glede na teren, klimatske razmere in način vožnje.
• Hybrid je standardna nastavitev ob vžigu avtomobila. Dizelski in električni motor sodelujeta tako, da zagotavljata optimalno razmerje med kvaliteto vožnje in okoljsko prijaznostjo. Emisija CO2 (NEDC, mešan vozni cikel za certifikacijo) je 49 g/km doseg avtomobila v tej nastavitvi pa je 1000 kilometrov.
• V nastavitvi Power je vsa tehnologija optimizirana do te točke, da daje avtomobilu maksimalno moč. Dizelski in elekrtični motor imata skupno moč 215 + 70 konjskih moči, maksimalen navor pa je 440 + 200 Nm. Električni motor veliko pripomore k hitrim pospeškov avtomobila, saj pospeši iz 0 do 100 km/h v 6.2 sekunde.

Prihranite baterije za kasneje

Voznik se lahko odloči in hrani baterijsko moč za kasnejše obdobje, ko namerava voziti izključno na električen pogon npr. v mestni zeleni četrti ali strogem centru mesta.

Med vožnjo v nastavitvi Save bo sistem v avtomobilu zagotovil, da bo vedno dovolj energije v bateriji za vožnjo v nastavitvi Pure. Če je potrebno, visokonapetostni alternator napolni baterijo do te mere, da je mogoča vožnja v nastavitvi Pure.

Cilj je, da nastavitev Save zagotovi zadostno količino električne energije v bateriji za približno 20 km vožnje izključno na električni pogon.

Napolnite ga doma in ogrejte ali ohladite vnaprej

V60 Plug-in Hybrid lahko napolnite na običajni električni vtičnici (230V/6A, 10A ali 16A) doma ali na zato namenjenih mestih po mestu. Čas polnjenja je odvisen od višine amperjev, pri 10A se baterija napolni v 4.5 ure, pri 16A v 3.5 ure, pri 6A pa 7.5 ure.

Med polnjenjem pa lahko avto tudi ogreva ali hladi notranjost avtomobila in vam tako zagotovi prijeten začetek potovanja. To tudi pomeni, da je več energije na voljo za dejanski pogon avtomobila.

Nastavitev za hlajenje ali gretje lahko ohlaja tudi samo baterijo. Idealna temperatura za baterijo je med 20 in 30 °C, kar pomeni, da je potrebno pred začetkom vožnje baterijo ohladiti in tako optimizirati sposobnost baterije in posledično tudi domet avtomobila.

V60 Plug-in Hybrid ima dva hladilna sistema. V električni nastavitvi avtomobil uporablja PTC (Positive Temperature Coefficient) grelec zraka. Avtomobil ima prav tako grelec na dizelski pogon.


Boljša vlečna moč s štirikolesnim pogonom (AWD)

S pritiskom na AWD gumb aktivirate električni štirikolesni pogon. Za razliko od konvencionalnega štirikolesnega pogona, tukaj centralna enota za nadzor razporedi moč med sprednjima kolesoma, ki ju poganja dizelski motor in zadnjo osjo, ki jo poganja električni motor. Električni štirikolesni pogon je bil zasnovan z namenom boljšega oprijema pri speljevanju in pri vožnji na spolzki podlagi, kot sta sneg in blato.

Zaradi nižje moči električnega motorja je navor zadnjih koles omejen in tako je štirikolesni pogon aktiven le do hitrosti 120 km na uro.

Ko vključimo štirikolesni pogon dizelski motor deluje naprej, generator pa zagotavlja, da je baterija napolnjena do te mere, da lahko nemoteno oskrbuje zadnjo os s potrebno močjo.

Glede na to, da električni štirikolesni pogon vključi voznik takrat, ko je to resnično potrebno, je takšen pogon veliko bolj ekonomičen kot običajni permanenten štirikolesni pogon.

Dvostopenjski zavorni sistem

Dvostopenjski zavorni sistem je še ena izmed pametnih rešitev Volvo Plug-in Hybrida. Ko voznik pritisne na zavoro sistem prične zavirati električni motor zadnje osi. Zavorna energija se nato uporabi za napolnjenje baterije.

Mehanske zavore se vključijo takrat, ko situacija zahteva večjo zavorno moč, kot jo lahko ponudi zadnja os.

Aplikacija za pametne telefone

V60 Plug-in Hybrid je prvi Volvo s popolnoma digitalnim monitorjem Driver Information Monitor (DIM). Običajnega analognega je zamenjal LED monitor, ki ponuja kopico načinov prikazovanja. Voznik se s pomočjo avtomobilskega menija odloči, katere informacije bodo prikazane na zaslonu.

Z avtomobilom pa lahko komunicirate tudi preko mobilne aplikacije. Tako lahko lastnik uravnava klimatsko napravo, hlajenje in ostale funkcije kar preko telefona. Aplikacija ga tudi opozori, če je pozabil priključiti avtomobil na električno polnjenje.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slovenska predpremiera filma Misija: Nemogoče – Protokol duh. Med filmskimi zvezdami filma tudi avtomobili BMW. Slovenska predpremiera novega BMW serije 3 Limuzina.
Mazda uspešna pri poročilu TÜV 2012 v nemški reviji Auto Bild