Stran 1 od 1

2022 Mercedesa EQS

Objavljeno: Pe apr 16, 2021 5:04 pm
Napisal/-a martin_krpan
Razred S med električnimi vozili. Zadnji ali 4*4 pogon, vsa najmodernejša tehnologija. Začetna različica 450+ ima doseg 770 kilometrov.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

https://www.autoweek.nl/autonieuws/arti ... ische-top/


tako izgleda notranjost brez Hyperscreen:
https://www.motor1.com/news/497310/merc ... en-photos/

Re: 2022 Mercedesa EQS

Objavljeno: So apr 17, 2021 10:18 am
Napisal/-a drugmirko
meni na žalost to od zunaj zgleda kot, da se je "na soncu malo otopilo", znotraj pa.... preprosto kičasto. :(

seveda, govorim samo o tem kako mi zgleda... ker... kvaliteta izdelave, vgrajenih materialov, manična posvečenost detajlom, vgrjena tehnologija, njen nivo in kompleksnost.... vse to je naravnost fascinantno! in nima nič s tem, da ne meni recimo... ta "kilometrska šajba" velebnega hypersceena al pa kičasta plava ambientalna osvetlitev čez belo usnje pač ne dopadejo...

in ker je to v bistvu prvi res konkretnten EV izdelek premiumskega proizvajalca upam tudi, da bo po dosegu primerljiv s Teslami, ker bi res bil že čas, da kdo že kar rahlo napornim vernikom teh -glede na končno izdelavo in materiale- "polizdelkov" zapre usta okrog tega, kako nedosegljiva je Teslina prednost in kako "legacy" proizvajalci nimajo šans!

Re: 2022 Mercedesa EQS

Objavljeno: So apr 17, 2021 9:41 pm
Napisal/-a alexwell
kaj tesla naredi dobro to mercedes naredi še boljše.

Re: 2022 Mercedesa EQS

Objavljeno: Ne apr 18, 2021 10:14 am
Napisal/-a drugmirko
alexwell je napisal/-a:kaj tesla naredi dobro to mercedes naredi še boljše.


:mrgreen: ... ma ne še čist... ker, tisto kar Tesla naredi res dobro je elektronika pogonskega sklopa in njen software. in tu so kot Apple, tudi čipe razvijajo sami! Mercedes debelo večino tega kupuje pri zunanjih proizvajalcih, kot so Bosh, Faurecia, Johnson, Konux, itd.
tam, kjer Mercedes Teslo DEBELO pelje scat, je pa takorekoč ves preostanek avtomobila =P.... sicer se že par let nisem sedel v nobenem od Teslinih modelov in lahko, da je že drugače... ampak takrat, ko sem, so ble Tesle kr precejšnji "jogurt lončki" slabe izdelave, nikakvih materialov (kljub usnju in lesu) in piškave kontrole kvalitete... sem biu kr malo šokiran, še sploh ker nobena od njih na šajbi ni mela listka s ceno nižjo od 65 jurjev.

in tudi, če je danes že boljše dvomim, da so splezali kej dlje od nivoja povprečnega mainstream proizvajalca... še čisto vsak "newcomer" je rabu vsej 10-15 let, da je proizvodni proces in kvaliteto izdelave spravu na mainstream nivo! kaj šele na nivo premiuma, s kterim prodajne cifre Tesle (in njeno posledično kao "superiornost") tako radi primerjajo zarad cene njihovih modelov... no, zdej začenjajo dobivat direktne EV konkurente tudi po dosegu in pospeških! prvi šamar jim je zalepu Porsche s Taycanom, zdej je tu EQS, pa Audijev eTron, pa cela plejada "plebejskih" tekmecev Modelu 3, od Eniaqa dalje... da Kitajcev sploh ne omenjamo (s tem, da bi ti lahko sesuli še kej več kot Teslo "z EV trona")

Re: 2022 Mercedesa EQS

Objavljeno: Pe jun 18, 2021 10:35 am
Napisal/-a StariMojster
edit mod
Predhodni post se NE citira


MB ima lepšo notranjost, to pa je tudi vse. Tesla ima namreč vse narejeno "in house" poleg tega ima daleč najboljšo tehnologijo, kar se tiče koliko KW baterij je potrebnih za kilometre. Konkurence za Teslo ni, kar je lepo pokazal zadnji model Tesla Model S Plaid, ki je najhitrejši produkcijski avto na svetu. In to je navadna limuzina z petimi vrati z bolano nizko ceno, glede na to da podobno hitri avtomobili drugače stanejo več kot 500.000€ ...al pa še več :)

Re: 2022 Mercedesa EQS

Objavljeno: Pe jun 18, 2021 5:01 pm
Napisal/-a cashy
A ni najhitrejši produkcijski avto Rimac Nevera, ki je 1/4 milje opravil v 8,62 sek?
https://www.youtube.com/watch?v=A4orCB71BgY
Sem pa prepričan, da mu cena 2 mio € res ne dela usluge v primerjavi s Teslo S Plaid

Re: 2022 Mercedesa EQS poker

Objavljeno: Sr jun 30, 2021 10:18 am
Napisal/-a StariMojster
edit mod
Predhodni post se NE citira


Ne mislim da ni,, tule je najnovejši list avtomobilov. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fastest_production_cars_by_acceleration , verjetno rimac ni produkcijski avto ane,, ta lista pa zajema avtomobile, ki se je "masovno" proizvaja... je pa tesla gladko pred vsemi, kar si tudi sam omenil, tudi zato je je cena tega modela "samo" $131,100 ,,