Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

avion
Novinec

Kurzzeitkennzeichen Začasne tablice za uvoz avta iz Nemčije

Napisal/-a avion Sr sep 04, 2024 4:56 pm

Pozdravljeni,
Kupujem rabljen avto v Nemčiji. Plan imam avto pogledat v Nemčiji, ga plačat, potem pa ga odpeljati v Slovenijo. Prodajalec mi ponuja t.i. Rdeče tablice, ki so veljavne za 30 dni in stanejo cca 360€ in pa rumene, oz. Kurzzeitkennzeichen, ki pa za 5 dni stanejo cca 150€, vendar pa ni prepričan, če lahko z njimi peljem v Slovenijo. Mi lahko kdo potrdi, da s temi tablicami lahko avto peljem iz Nemčije preko Avstrije v Slovenijo?
Že vnaprej hvala za odgovor ter lp.

Steinkauz
Novinec

Re: Kurzzeitkennzeichen Začasne tablice za uvoz avta iz Nemč

Napisal/-a Steinkauz Sr sep 04, 2024 6:35 pm

Računaj da boš čakal izpis of FURS preden lahko dobiš homologacijski kartonček in se boš moral takrat zapeljati.
Jst bi v vsakem primeri vzel 30 dni. Ampak je šla očitno cela orng gor, jst sm 2018 za 30 dnevno plačal okol 150eur.

avion
Novinec

Napisal/-a avion Sr sep 04, 2024 8:55 pm

Ja, to vem. vendar živim praktično poleg homologacije, tako da mi to ni problem. Pa še to: jaz imam extremno pozitivno izkušnjo s Fursovim izračunom. Ko sem to delal nazadnje pred dvema letoma. Sem zahtevo oddal ob 9-ih zvečer, ob 8 ih zjutrja sem že imel izračun. Takoj sem plačal, in ob 11-ih je bilo že vse urejeno in zaključen. Skratka: cel postopek je bil zaključen v 16-ih urah. Ampak če se vrnem k tablicami z rumeno obrobo. Ali z njimi lahko peljem čez Avstrijo v Slovenijo. Prodajalec ni prepričan, zato sprašujem tu.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če sep 05, 2024 12:49 pm

Druga varianta pa je, da gres avto pogledat, zrihtas dokumentacijo, potem pa narocis tovornjak, da ti ga pride iskat, ampak to bo cena 30-dnevnih.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Če sep 05, 2024 3:33 pm

avion je napisal/-a:Ja, to vem. vendar živim praktično poleg homologacije, tako da mi to ni problem. Pa še to: jaz imam extremno pozitivno izkušnjo s Fursovim izračunom. Ko sem to delal nazadnje pred dvema letoma. Sem zahtevo oddal ob 9-ih zvečer, ob 8 ih zjutrja sem že imel izračun. Takoj sem plačal, in ob 11-ih je bilo že vse urejeno in zaključen. Skratka: cel postopek je bil zaključen v 16-ih urah. Ampak če se vrnem k tablicami z rumeno obrobo. Ali z njimi lahko peljem čez Avstrijo v Slovenijo. Prodajalec ni prepričan, zato sprašujem tu.

Na kateri Upravni enoti si to oddajal oz., katero si izbral na e-davkih za odmero DMV-ja, da so bili tako hitri?
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če sep 05, 2024 3:52 pm

Rumene začasne tablice veljajo samo za Nemčijo. Uporabljajo se za testne vožnje in prepise. Veljajo 5 dni.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če sep 05, 2024 5:16 pm

Kurzzeitkennzeichen veljajo za nemčijo in avstrijo, slovenijo pa žal ne.

Točka 5.

https://www.wirkaufendeinauto.de/autove ... %20gedacht.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če sep 05, 2024 9:33 pm

Steinkauz je napisal/-a:Računaj da boš čakal izpis of FURS preden lahko dobiš homologacijski kartonček in se boš moral takrat zapeljati.
Jst bi v vsakem primeri vzel 30 dni. Ampak je šla očitno cela orng gor, jst sm 2018 za 30 dnevno plačal okol 150eur.

Homologacijo narediš v enem dnevu. Davek je pa tudi po novem plačan v maksimalno dveh dnevih, od kar lahko vse urediš preko mobitela.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov