Napisal/-a ilovenuggetz Če okt 10, 2024 5:35 pm
Zdravo,
Prvic imam namen kupiti nov avtomobil. Dacia Duster 2024. Rabil bi malo pomoci nekoga, ki je ze veckrat pocel te stvari.
Ko avto pride bi trenutnega rad pisal na zeno in svoje bonitete prenesel na novega.
Tu me zanima:
1) Ko pisemo avto na zeno, se samo spremeni lastnika ali se to izvede kot prodaja in napise da je avto stal 5000€? Sprasujem zaradi kasnejse prodaje in ce je tu tudi treba placati davek na dobicek.
2) Ko prinesem bonitete na novi avto bom seveda vzel nove tablice in se bo potrebno odlociti za zavarovanje. Ker bo avto kupljen na kes me zanima ali je polni kasko potreben? Vecina pravi da ni, se pa ne spoznam kaksno zavarovanje naj vzamem in za koliko casa? Avto bo stal zunaj na dvoriscu in je tako najvecja nevarnost toca. Kaj bi mi lahko tu priporocali?
3) Kaj se moram zmeniti s prodajalcem ob prevzemu? Pregled vozila, ce je vse izpravno, zimske oziroma letne pnevmatike, servis sklepam da moram hoditi na uradnega za cas garancije (3 leta) oziroma jamsta (6 let), po teh 6ih letih lahko hodim k cenejsemu servisi.
Ce sem se kaj pozabil pa kdo misli, da mi bo prav prislo se priporocam za mnenje.
Hvala v naprej.