Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...
 
Prokarjon
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 631
Pridružen: Pe avg 29, 2008 2:56 pm

Re: Kje priporočate zavarovati avtomobil ?

Napisal/-a Prokarjon Po jan 21, 2013 4:25 pm

Nobene teške kalkulacije ni tukaj. Pač je ta ugodnost da se hodi po 2PR naprej in to je to. Sicer pa pri današnjih cenah je teh 5% še najmanši problem, se ti ne zdi?!

Sestra seveda ne more podpisovati pogodbe namesto tebe, tako da tvoj bonus jasno ne more uporabiti ona. Lahko pa ga ti.
Gre se za preprosto situacijo, npr. pri lizingu, ko ti s svojim bonusnim razredom zavaruješ praktično tuj avto. Tako gledano je zavarovalec vedno lastnik bonusa in zavarovanec vedno lastnik avta. Ne razumem pa kako bi bila lahko situacija obrnjena.
Brez te možnosti (zavarovalec/zavarovanec), bi dejansko lizing vedno moral zavarovati samega sebe. Pa se ne, kot vemo. In tudi ne vidim kje je ovira da nekdo zavruje premoženjsko korist 2. osebe. Tega zakona še nisem videl, dogaja pa se konstatno (skoraj povsod pri premoženju, življenskih zavarovanjih, itd.).

Torej gre se samo za princip kdo je kdo. Tako kot je bilo naprej rečeno, da je zavarovanec vedno lastnik bonusa pač ne drži. Zavarovanec je vedno le lastnik premoženja, ni pa nujno da tudi bonusa. Na drugi strani je zavarovalec vedno plačnik in s tem tudi lastnik police. Sicer tudi ne vem zakaj bi bila sploh možnost pisanja dveh različnih oseb na pogodbo, če ne ravno za primere ko zavarovalec in zavarovanec nista ista oseba.
 
tihomirmat
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: To jan 16, 2018 8:45 am

Re: Kje priporočate zavarovati avtomobil ?

Napisal/-a tihomirmat To jan 16, 2018 9:26 am

Najbolj se izplača zavarovalnica, ki ti krije predmet zavarovanja! Bodite pozorni na Allianz, ker sem jaz imel zelo slabe iskušnje. Večkrat.

Res je da so najbolj ugodnm, kar me je tudi navedlo, da sem sklenil zavarovanje pri njih. Zavarovalni agent me je upozoril da je Allianz v Slovenijo šele prišel in da nimajo najboljšega servisa in podpore. Glede na to da sem prej bil pri Triglavu in Mariborski zavarovalnici nisem vedel kaj to pomeni in sem vseen pristal na pogoje. NAPAKA.

Problem pri Allinz-u je, da za razliko od ostalih zavarovalnic, nimajo svojega centra za prijavo škode, ter morate čakati par dni da vam se javi terenski ocenjevalec. Ko ta pride čez 3 dni morate čakati še na komisijo in potem a odločitev še nekih 10 dni. Če vam čas ni problem, tako kot meni, vam bo definitivno odnos Zavarovalnice Allianz do strank, in sicer vam ne želi izplačati zavarovalnega primera če je karkoli narobe.

Če ste bili pri Triglavu ali Mariborski zavarovalnici vam je jasno, da vam želijo priti naproti in vam kot zavarovancu pomagati in nikoli nisem imel problem uveljaviti zavarovalni primer, kot se od zavarovalnice pričakuje.

Pri Allianzu so mi od 5 zavarovanih primerov priznali ENGA.
1. Hujšo nesrečo na parkingu mi niso priznali ker nisem poklical policijo. - Nikoli nisem klical policijo za nesrečo na parkingu.
2. Poškodbo retrovizorja na parkingu mi niso priznali ker je preveč visoko in sem jo uveljavljal skupaj z 1. primerom.
3. Črtno na levi strani avtomobila ki sem je uočil ko sem opral avto po dežju in prijavil na zavarovalnico mi niso priznali, ker sem povedal da ne vem kdaj je točno prišlo do poškodbe.
4. Ko se je negdo zaletel vame na parkingu od zadaj in poškodoval zadnji odbijač so mi povedali, da je ta poškodba bila vidna že prej in mi niso priznali škodo. - Na fotografijah posnetih pred skenjenim zavarovanjem je poškodba na odbijaču skoraj ne vidi in je razlika očitna
5. Na parkingu so mi z nožem preluknjali gume na 2 mestih - Niso mi priznali vandalizma - ne gčlede na to da so mi prek telefona potrdili da sem zavarovan proti tem (imam full kasko).- razlog niti ne vem ker mi se ni več dalo z njimi razpravljati ker so itak nezainteresirani za svoje stranke.
6. Na prednjem odbijaču me je nekdo podrajsal na parkingu - TO SO MI PRIZNALI. - Verjetno ker je strošek bil najmanjši.

ISKRENO VAM SVETUJEM - IZOGIBAJTE SE ZAVAROVALNICI ALLIANZ!!! - Ni mi se izplačal, da sem prihranil 300€ letno za zavarovanje, ker so popravila poškodb bila več kot 1500€.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov