ojanez je napisal/-a:Sama kvaliteta zvoka v avtomobilu je močno v prid DAB-u.
Pokritost pa je kar zadovoljiva. Kjer je malce slabši signal, se pojavljajo kratke prekinitve, dolge nekaj desetink sekunde.
Radijskih postaj pa je trenutno 13:
http://digitalniradio.si/programi/
danci1973 je napisal/-a:Ni vse zlato, kar je digitalno...DAB+ vsekakor ima prednosti, ima pa tudi slabosti.
Ponudniki programov lahko izbirajo določene parametre, od katerih so odvisni tudi stroški zakupa DAB+ pasovne širine.
Osnovni parameter je bitni pretok in večina programov se odloči za relativno nizek bitni pretok, zaradi česar je kvaliteta zvoka lahko slabša od FM-a z dobrim signalom. Algoritem bi naj bil učinkovitejši kot MP3, tako da bi 56kbps na DAB+ naj bilo podobno ali malo bolje kot 128kbps MP3...
Drug parameter, ki ga ponudniki programov lahko izberejo, je nivo zaščite pred napako - tako lahko nek program na istem DAB+ omrežju ob slabem signalu bolj prekinja kot nek drug program.
danci1973 je napisal/-a:Tretji parameter pa je seveda število kanalov - ponudnik programa se lahko odloči oddajati MONO signal.
Pred časom je objavljena tabela DAB+ programov vsebovala tudi te podatke in takrat je bilo veliko programov MONO. Zdaj žal teh podatkov ni več, je samo seznam z osnovnim bitnim pretokom.
https://digitalniradio.si/programi/
herdarko je napisal/-a:Pravzaprav, radijska postaja plačuje oddajanje po količini zakupljenih CU-jev. "Capacity Unit" – CU je osnovna enota za prenos podatkov v sistemu DAB+. Prenosna kapaciteta celotnega multipleksa je 864 CU.
mrtwelvetrees je napisal/-a:Ali obstaja kje seznam po kakšni kvaliteti oddajajo določen program ?

Čim prej si zrihtaj sprejem. Slika pove vse.danci1973 je napisal/-a:V svojem avtu žal nimam DAB+, je kakšnih 10 let prestar, nisem pa (še) našel sprejemnika, ki bi se dal dovolj lepo integrirat v obstoječ 'infotainment'.
danci1973 je napisal/-a:Doma pa (z zunanjo anteno) sprejemam naslednje:
- SLO R1 10D, signal 73-78
- SLO R2E 12B, signal 88-92
- SLO R4 5A, signal 75-8O
- HR OIV 11C, signal 99
Zdi se mi, da sem včasih, ko sem prvič namontiral zunanjo anteno, sprejemal še en avstrijski multipleks, pa ne vem, kaj se je zgodilo z njim...

herdarko je napisal/-a:Ohranjajo svoj položaj v multipleksu in res me zanima, kaj se bo zgodilo v prihodnjem obdobju, ko bo večina licenc potekla, pa tako tudi Radiu Študent.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov