Hvala za kompliment.

No, trudim se. Zdaj je to rutina. Z leti sem si pridobil veliko znanja in veščin, kako se v vsem tem znajti. Zato mi to sedaj ni problem. Hja, prav neprijetno je, da tukaj držim monolog, torej soliram pri svojih komentarjih. Ni mi lahko. Treba je pripraviti besedilo, slike. Da bi sedel poleg računalnika, zaradi enega stavka? Bedarija. Brez sodelovanja pač ne bomo daleč prišli. Pri digitalizaciji radia ni vse tako, kot bi moglo biti. Določene napake so tako na oddajni, kot na sprejemni strani, torej tudi pri nas samih, ali na naših sprejemnih napravah, ki ne prikazujejo vsega tako, kot bi lahko. Marsikaj se da rešiti, popraviti. Zato pričakujem, da boste sodelovali. Koliko vas sploh tukaj ima DAB sprejemnik v avtu? Katere znamke? Ima morda kdo Capturja, ali katero drugo vozilo Renault, da lahko naredimo primerjavo? Ne zaradi zajebancije in nekakšnega petelinjenja. Na tej točki moram takoj povedati, da Renault nima prav dobro implementirano zadevo v eno svoje vozilo. Morda je pri drugih vse OK? Kaj pa vem?
Naj omenim, da nisem strokovnjak. Zaposlen sem, kot vsak normalen človek, vendar v povsem drugem poklicu oz. dejavnosti. To kar počnem v prostem času je čisti entuziazem, hobi. Pišem in komentiram le tisto, kar slišim ali vidim na svojih sprejemnikih, torej s spremljanjem situacije v etru in pa tudi tisto, kar izvem iz drugih virov. Z DAB/DAB+ se že ukvarjam dobrih 15 let, prej pa še z DVB-T. Poleg vseh drugih obveznosti v društvenem in družabnem življenju si vzamem nekaj časa tudi za to. To je to. Z nekaj stavki sem se predstavil. Sedaj ste pa vi na vrsti.
Marsikaj sem že predlagal izdajateljem programov, da popravijo pri svojem oddajanju ali vizualni podobi, kar eni tukaj morda sploh niste opazili. Posebej se to nanaša na tiste programe, do katerih imam nekakšen fer, spoštljiv odnos. Ena od zadnjih (banalnih) zadev je bil npr. predlog za spremembo violinskega ključa iz bele v rdečo barvo pri našem Klasik radiu, ko so začeli oddajati digitalno na platformi DAB+ v muxu R4 septembra 2025. Prisluhnili so mi. Rdeči violinski ključ so že itak imeli pri spletnem predvajanju.
Na enih spletnih straneh še vedno vidim, da tega niso popravili, pa bi morali, že zaradi svoje vloge, ki jo imajo pri tem. Verjetno čakajo, da jim kdo to uradno sporoči. Kot se trenutno vidi, logo Klasik radia je na nekaterih seznamih, po nekaj mesecih oddajanja, še vedno z belim violinskim ključem. Hitro se ga najde med programi v muxu R4.
https://digitalniradio.si/programi/ https://www.rtvslo.si/oz/oddajanje/dab/programi/523769 Na mojem Capturju izgleda takole.

To je pač Slideshow - prostor za logo in še marsikatero drugo sličico, kot. so ovitek CD-ja, slika voditelja ali voditeljice, vremenske slike in karte, ...

Na idejo sem prišel, ker je nekaj podobnega imel, torej v tem primeru "zeleno packo" oz. črko, tudi avstrijski Klassik Radio.