Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TadejM
Nov uporabnik

Re: Kaj narediti ko odkriješ da je trgovec prevrtel kilometr

Napisal/-a TadejM To maj 30, 2017 7:46 pm

Jah ne vem, upam da bodo kaj naredili. Pa še model se je neki nosu, kao nek težek frajer (prodajalec).

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Sr jun 28, 2017 4:18 pm

TadejM je napisal/-a:Sledila je prijava policiji za poizkus goljufije. Urad za varstvo potrošnikov ni pristojen ker ni bilo oškodovanca (ni bilo transakcije), tržna inšpekcija je pa za podjetja (so me naslovili na policijo).

in, kaj novega??

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn Po nov 03, 2025 11:45 am

Pozdravljeni

Par dni nazaj, sem zaaral avto v privat avtohiši, seveda sem hotel preveriti v avtologu ampak ni bilo vpisov, ker je avto Avstrijiski in se ni bil registriran v slo. Nekaj mi ni dalo miru in sem preko spleta prišel do e-servisne tega avta, kjer pa sem videl da je že avto leta 2021 imel 188.000 km ( prodaja se s 150k) torej jih ima sedaj sigurno 250k+ realno pa kdo ve... Torej avto je zaenkrat samo zaaran, seveda ga mislim vrniti. Kako naj postopam , da ne bom osmodovan in da mi vrne aro? Ker avto ni tak , kot mi je bil predstavljen. Bom razkril kdo in kaj se gre, ko rešimo zadevo, zaenkrat naj ostane anonimno. Hvala za nasvete

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Po nov 03, 2025 12:24 pm

Je že kar nekaj napisanega na to temo.
Prodajalcu dokaži, da kilometri niso pravi.
Če bo kompliciral in ti ne bo hotel vrniti denarja, pa na policijo in prijava goljufije.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po nov 03, 2025 2:34 pm

S testerjem se lepo vidi prevožene Km v ABS enoti. Tudi če bi bili popravljeni, se vidi kdaj in koliko je bilo prej.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Po nov 03, 2025 6:00 pm

bostjannn je napisal/-a:Pozdravljeni

Par dni nazaj, sem zaaral avto v privat avtohiši, seveda sem hotel preveriti v avtologu ampak ni bilo vpisov, ker je avto Avstrijiski in se ni bil registriran v slo. Nekaj mi ni dalo miru in sem preko spleta prišel do e-servisne tega avta, kjer pa sem videl da je že avto leta 2021 imel 188.000 km ( prodaja se s 150k) torej jih ima sedaj sigurno 250k+ realno pa kdo ve... Torej avto je zaenkrat samo zaaran, seveda ga mislim vrniti. Kako naj postopam , da ne bom osmodovan in da mi vrne aro? Ker avto ni tak , kot mi je bil predstavljen. Bom razkril kdo in kaj se gre, ko rešimo zadevo, zaenkrat naj ostane anonimno. Hvala za nasvete

pomoje je najtežje dokazat da je trgovec vedel realno stanje kilometrov in tebe zavedel pri nakupu. Pravno pomoje težko kaj na hitro dosežeš. če nastopiš dovolj odločno in vztrajno bo vsak nategator vzel avto nazaj in raje naprej uturil avto "novi ovci"

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po nov 03, 2025 6:09 pm

V naši državi so vsi sodni procesi presneto dolgotrajni, dragi in ne zagotavljajo pravičnega epiloga, ker so sodstvo popolnoma feminizirali in namerno sesuli.
Če je prodajalec razumen, mu prijazno predloži dokazilo o nerealnih kilometrih in ga prosi za povračilo are. Potrudi se glede komunikacije in prodajalcu ohrani dostojanstvo. V nasprotnem pa kot so ti povedali.
Srečno.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po nov 03, 2025 6:32 pm

Po opisanem nimaš dokazov kdo je kriv za kilometre. Dokazi najdeni na spletu niso dovolj za sodstvo. So pa dovolj za prijavo policiji, zvezi potrošnikov, ... za nadaljno raziskovanje.
Za tabe je najboljša pot, da ti vrne aro. Začni z narmalnim socilaliziranim pristopom. Ni ga potrebno takoj napadat o nategunstvu.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po nov 03, 2025 7:42 pm

Sprejmi avto ampak naj ti da konkreten popust na njega.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po nov 03, 2025 8:17 pm

Če gre za CarVertical, je to merodajen in verodostojen dokument za dokazovanje zgodovine vozila in ga sodišča še kako upoštevajo.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po nov 03, 2025 8:23 pm

Lahko da je bil tud sam preprodajalec zaveden ob nakupu in se oba cudita.

Jaz sem to ugotovil pol leta po nakupu, nakar sem se oglasil pri prodajalcu, zivjo zivjo, bla blabla.. ko sem mu povedal zakaj sem prisel nazaj, me pogledal direkt v oci, in odlocno reku ” umakni se mi, tebe prvic vidim v zivljenju ”.

Prodajalec iz Grosuplja, nasprot Konga.

Preveril vse, po nakupu nimas vec nekaj pravnih poti. Edini ce se je od leta 2018 kaj spremenila zakonodaja.

driver8
Nov uporabnik

Napisal/-a driver8 To nov 04, 2025 8:08 am

Sam sem v podobnem primeru komuniciral pisno. Ponudili so mi vračilo kupnine ali znižanje cene. Brez kompliciranja. Dobro te je ta trgovec zmutil. Deluje spoštjiva odločnost in hkrati distanca, pisno komuniciranje.

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn To nov 04, 2025 2:13 pm

Smo se dogovorili in ker je bil res korekten odnos, ga ne bom izpostavljal. Lepo sem mu pisno obrazložil situacijo, priložil zraven fotografije iz elektronske servisne knjige. Ker je manjši prodajalec je avto dobil od nekoga drugega in kot je dejal tudi on ni vedel za to , mu verjamem ali ne , niti ni tako bistveno, glavno, da mi je prišel nasproti z rešitvijo. Ponudili so mi da se naredi velik servis skupaj z vsemi tekočinami, filtri ter zimske gume za avto.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To nov 04, 2025 3:15 pm

Hmm kilometri zbiti za vsaj 100.000km in on bo kompenziral to s servisom in gumami (verjetno nekimi poceni kitajskimi). Ne vem no, meni se to ne zdi lih dober deal. Kolikor vem nisi avta niti se placal, ampak samo aro dal? A je ta avto kak poseben / redek / ti je zelo vsec da ne bos odstopil od nakupa?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To nov 04, 2025 3:51 pm

Bos zraven, ko bodo delali servis, da ne bo tako kot kilometri - nerealen? Jaz tudi mislim, da to ni najboljsi deal. Na avto s toliko kilometri bi moral ponuditi vsaj 20-30% popusta, kolikor bi bila realna trzna vrednost.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To nov 04, 2025 5:12 pm

Ker je manjši prodajalec je avto dobil od nekoga drugega in kot je dejal tudi on ni vedel za to

Seveda je nekdo vedel, eden ali drugi, ker vsak resen diler preverja zgodovino avta. Zdaj se je kanibalizem razširil tudi med dilerji.
Menjava tekočin in gum ni kompenzacija za cca 100.000 km viška in tudi tebe čakajo težave, ko boš čez nekaj let avto prodajal z "realnimi kilometri".
Še vedno lahko razkriješ dilerja, da mu bomo še ostali klikali 5 zvezdic na Guglu. Tokrat ga prikažeš v dobi luči, ker sta "ugodno rešila problem".

Odkar se je razpaslo dilerstvo za vsakim vogalom, je po mojem skromnem mnenju rezultat v primeru natega, med dilerji in opeharjenimi kupci 100:1.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 To nov 04, 2025 8:38 pm

thunderbolt je napisal/-a:Bos zraven, ko bodo delali servis, da ne bo tako kot kilometri - nerealen? Jaz tudi mislim, da to ni najboljsi deal. Na avto s toliko kilometri bi moral ponuditi vsaj 20-30% popusta, kolikor bi bila realna trzna vrednost.

se strinjam. poznam mehanika, ki je delal v servisu kjer so servisirali za trgovca, ki je kupcem na rabljene avte "častil servis v vrednosti" 500 eur. No častil je samo svez listek pod havbo. Zadeva se je toliko dobro prijela, da so imeli celo dogovorjena frazo v komunikaciji med prodajalcem in serviserji ko je tak avto prišel v servis da so serviserji vedeli da je samo listek za izpolnit men pa s krpo obrisat zunanjost oljnega filtra.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 04, 2025 8:54 pm

Ne morem verjet, da se to še dogaja.
Predkratkim sem sodelavki delal družbo pri nakupu rabljenega avtomobila. Pravim “delal družbo” ker res nimam pojma o rabljenih avtomobilih. Ampak je vztrajala da grem z njo…
Sem prav hotel postaviti vprašanje tukaj na forumu, ali se te svinjarije še vedno dogajajo.
Ker…tri avtomobila katere sva pogledala, po mojem laičnem mnenju niti eden ni imel realne kilometre.
Vsaj sodeč po obrabljeni notranjosti.

Žalostno, no….

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To nov 04, 2025 9:37 pm

Kristjan123 je napisal/-a:Zadeva se je toliko dobro prijela, da so imeli celo dogovorjena frazo v komunikaciji med prodajalcem in serviserji ko je tak avto prišel v servis da so serviserji vedeli da je samo listek za izpolnit men pa s krpo obrisat zunanjost oljnega filtra.

se je dobro prijela, ker avto ne bo zaribal, ce mu bos menjal olje na 30.000 km namesto na 15.000. Tle na forumu pa bi nekateri menjavali olje na 8000
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Sr nov 05, 2025 12:01 pm

če ti švero reče da ni vedel za prevertene kilometre, je isto k da bi bejbi ki cel vikend na spring brejku ni bila dosegljiva na telefon verjel da jo je nažgal samo sonce. Seveda obstaja možnost, ampak je smešno majhna. Seveda mu nemoreš dokazat, da jih je on obrnu. On se lepo naredi neumnega, pa cvili kako so ga nategnili, pa kako gre zdej tebi nasproti z enim servisom, kjer bo vgradil najcenejšo možno varianto delov. ČE bo seveda sploh naredu kej.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov