Stran 1 od 1

Izkušnje z Alfo

Objavljeno: Sr feb 13, 2019 10:07 am
Napisal/-a Kristjan123
edit mod
Tema je oddvojena od osnovne teme, saj je preveč OFF-a v odgovoru na to vprašanje


Bi rekel 1,6TS 2,0 je imel težave "ležaji gredi"
1,6TS sploh tašvoh 105KM brez variatorja je dokaj buletproof motor če ni bilo prej kake zlorabe ali "strokovnega" servisiranja je pa poraba pri teh motorjih dokaj visoka glede na zmogljivosti

Drugače podvozje klasika kot pri vseh alfah dobre povratne informacije vzdržljivost ne tako dobra roke se menjuje kar pogosto... odvisno kje voziš ma na ene 50k lahko računaš.

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Sr feb 13, 2019 9:59 pm
Napisal/-a berlonso
Včeraj sem v noč bral forume in opažam, da so 2.0 radi zaribali in celo naredili luknjo v bloku motorja...
Kakor si napisal, pri 1.6 120km piše da je največ težav z variatorjem.
Zgleda 1.6 boljša varianta kar se motorja tiče. Ima kdo izkušnje, koliko kilometrov zdržijo tej 1.6 120km?
Kakšne pa so druge težave 147-ke? Na slabem glasu so, ampak po forumih razen podvozja ni brati resnejših težav.
Morda elektronika, kako se obnese? So popravila zahtevna?

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Sr feb 13, 2019 10:57 pm
Napisal/-a soso
Okoli leta 2008 sem imel 147 z 1.6 motorjem. Kar se motorja tice brez tezav. Avto je bilo res uzitek vozit, kar pogresam tisti obcutek za volanom. Kar se ostalega tice. Tezave so bile s podvozjem( roke, gumice stabilizatorja in en amortizer), oba kljuca sta bila za zamenjat, ker ni delalo daljinsko, voznikov sedez tezave z nastavitvijo po visini, kar nekaj crickov in pokanja plastike. Kaj drugega se ne spomnim. Poraba mestna voznja okoli 11.

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Če feb 14, 2019 6:15 pm
Napisal/-a Kristjan123
berlonso je napisal/-a:Včeraj sem v noč bral forume in opažam, da so 2.0 radi zaribali in celo naredili luknjo v bloku motorja...
Kakor si napisal, pri 1.6 120km piše da je največ težav z variatorjem.
Zgleda 1.6 boljša varianta kar se motorja tiče. Ima kdo izkušnje, koliko kilometrov zdržijo tej 1.6 120km?
Kakšne pa so druge težave 147-ke? Na slabem glasu so, ampak po forumih razen podvozja ni brati resnejših težav.
Morda elektronika, kako se obnese? So popravila zahtevna?


Sem si lastil 147 120KM v obdobju 2003-2010 kupil 2 leti staro od prve lastnice s 30k km prodal sem ga z 110k km

Analiza
Alfe so bile relativno redke takrat frajerji so itak vozili srebrne Golfe 4 tudi jaz. Kupil sem jo ker mi je "zapela za oko" pričakoval sem stalne okvare glede na to da je italijan in ni to "nemška kakovost" No že v prvem ovinku sem se "zaljubil" v odzivnost volana mislim da 3,5 obrata od leve do desne skrajne točke prejšnji golf 4 je bil kot bi vozil viličarja v primerjavi z novo pridobitvijo :D kratka prestavna razmerja motor, ki se rad vrti kaj potem če tuli pri 150 po avtocesti koga to briga ... ko si pritisnil je tudi pri 150 vleklo naprej pri prejšnjem golfu 1,4 75KM si pri tej hitrosti rabil že veter v hrbet da je prilezlo do 170 Alfa je vlekla ;) ni bil najhitrejši ni bil najboljši ... je pa komuniciral z mano ;) Skratka avto mi je zlezel pod kožo :)

Ravno zato sem ga po 8-ih letih s težkim srcem predal naprej ... še posebej ko sem poslušal morebitne kupce kaj so mi vse nabijali itak zmaga wanabe racer mislim da je bil iz Kranja ki je rekel da bi prišel pogledat plača v gotovini in bo sigurno kupil ciitram "če bo dovolj zabilo v hrbet" na tisti točki sem res bil na tem da ga obdržim za zmeraj. Potem je prišel kupec s katerim sva govorila skupni jezik je poznal znamko cenil ohranjenost in redno servisiranje ter plačal zahtevano.

Drugače razen porabe nimam kaj očitat avtu izrednih stroškov ni bilo če ne štejem variator ;) (enkrat nov drugič set za popravilo) samo to je tako variator če je zjeban takoj po vžigu ima par sekund dizel zvok potem je ok pa avto nima tiste "jeze" na obratih drugače lahko voziš s pokvarjenim recimo v nedogled ...

Morda moje izkušnje niso najbolj merodajne ker to kar se danes ponuja od rabljenih 147 ni niti približno to kar je bila moja 15 let nazaj tole z neta je
dalo že marsikaj skozi od wanabe racerjev do "strokovnega" servisiranja tako da to vse je bolj "boga mati" in ni niti A od Alfe

Če bi uspel dobit kakšno dobro ohranjeno z znano servisno zgodovino dalje zna bit zanimiv avto za nekoga ki ne dela dosti kilometrov mu pa vožnja ni samo prevoz od točke A-B.
Sem tudi sam občasno v skušnjavi da bi si jo spet kupil :)

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Če feb 14, 2019 9:24 pm
Napisal/-a xxl
Jaz ti tudi težko pomagam, ker sem vozil samo nove in s še relativno malo prevoženimi, prodal. Leta 2003 sem imel 147 dizel in do 147 000 km, ko sem jo prodal, nobenih težav z podvozjem, menjaval potrošni material, in to je to. Pri 145 sem imel 1.4 TS in 1.8 TS, v bistvu enak motor kot 1.6 TS. Problem z varijatorjem že pred 50 000 km, pri 1.8 pa ne, ampak, sem jo prodal že pri 68 000 km. Jaz ne morem imet slabih izkušenj, ker jih premalo zvozim, boste rekli eni, vseeno, rabljeno staro Alfo bi pa težko komurkoli priporočal, ampak, tudi za noben rabljen avto, ne bi dal roke v ogenj. ;)

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Če feb 14, 2019 11:40 pm
Napisal/-a berlonso
Hvala za deljenje izkušenj, ja @xxl v novih avtih je človek seveda brez skrbi, zato tako kolebam ker imam občutek da so rabljene kar zgonjene.
Hahaha ta izjava od racerja pa zmaga :lol: :lol:
Meni so Alfe od nekdaj vizualno svoj pojem in sem si jo želel, sedaj razmišljam o 147 kot drugi avto v družini, ki bi delal cca 5000km/leto in ga vozim jaz. Vsakodnevne kratke relacije in za užitek občasno.
Z avtom pa nočem imeti težav in biti mesečno pri mehaniku, jaz pa razen rednega vzdrževanja sam ne znam popravljati drugih reči (npr menjava rok, delov podvozja itd). Zato bi raje kak € dodal za očuvan avto, ker res cenim kvalitetno in sprotno vzdrževanje.
Sicer tale 147 iz linka ima eno manjšo globoko udrtino na vratih, ter pred zadnjo gumo površinsko rjo. Moram res pohvaliti lastnika, ker mi je dal natančne informacije na daljavo da ne hodim gledat in ob ogledu ugotavljati take napake. Kako je z napredovanjem rje na Alfah? Nevem kako je lahko po 11 letih avto rjast, doma smo imeli Cliota l1996, leta 2015 prodali in čeprav pločevina ni bila pocinkana, ni blo pikice rje. Res da na Primorskem ni toliko soli in je bil na avtocesti avto zelo poredko, ampak vseeno. Nikjer nisem zasledil da bi Alfe imele težavo s tem.

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Pe feb 15, 2019 10:47 am
Napisal/-a xxl
Jaz tudi ne, rja je bila problem pri Alfasudih iz "70-tih zaradi ruskega jekla. Če pa je bila kakšna razbita, ali nemarno vzdrževana, pa lahko rjavi. Sicer na alfa-forumu imaš več info o Alfah kot tule. Mogoče kateri uporabnik kakšno dobro prodaja, čeprav me raspizdi, ko svojo rabljeno hvali, kako jo je vzdrževal, dokler je bila v njegovi lasti in potem hoče zlato za nju, kaj se je pa dogajalo pred njegovim lastništvom, pa sam bog ne ve. To pišem, ker, ko sem jaz svojo prodajal, kot prvi lastnik, pa so padale pripombe na čisto normalno postavljeno povprečno ceno za ta letnik. :roll:

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Pe feb 15, 2019 2:09 pm
Napisal/-a Kristjan123
Lahko potrdim enako moja je bila 9 let stara ko sem jo prodal pa ni blo niti sledu rje kjerkoli. Ja povprasaj na alfa forumu ce ve za kako dobro upostevaj pa da kupujes ze kar star avto in te pred izgubo zivcev obrani samo res "selektivna izbira". Nocem ti zbit volje ampak verjetno se bos nagledal podrtij in naposlusal pravljic za lahko noc... ponavadi je tako se ce kupujes dosti mlajse... V tem primeru pa sploh.

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Pe feb 15, 2019 2:39 pm
Napisal/-a VW T4
Ampak kako so te alfe znotraj fino narejene, sploh usnje. Zunaj je lahko cela pobuškana in zgleda bolj slabo, ampak notranjost, usnje kot novo, nasplošno tudi dizajn... 147 majhen avto, znotraj ti pa s temi oblikovanimi usnjenimi stoli deluje nekaj več 8)

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Pe feb 15, 2019 5:27 pm
Napisal/-a Kristjan123
Leta 2003 ko sem presedlal iz "ljudskega voza" na crno 147 z bez usnjem mi je delovala kot buticni izdelek :) samo treba je gledat avto kot celoto izgled + mehanika. Ce ne se ti "lepota" hitro zameri;)

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Pe feb 15, 2019 6:05 pm
Napisal/-a emozul
Verjetno, prevečkrat kopujemo z očmi.

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Objavljeno: Pe feb 15, 2019 9:41 pm
Napisal/-a berlonso
Za to 147 sem izvedel ravno iz foruma o Alfah, prodaja član foruma, kateri je bil lastnik dobro leto in verjamem da jo je lepo vzdrževal.
Problem je ravno to, kaj je bilo pred njim. Dobiti Alfo od 1.lastnika do nekje 4000€ dobro očuvano pa je zgleda misija nemogoče, jih spremljam preko pol leta na avto.net-u. Edino ta rdeča 156 je taka opcija, ampak zaradi motorja sem opustil to idejo. Zame je najlepša Alfa rdeča Alfa :twisted:
Alfe po moje so narejene za oči in občutke, nikoli ne igrajo na racionalno noto.

Re: Izkušnje z Alfo

Objavljeno: So feb 16, 2019 12:48 pm
Napisal/-a Kristjan123
Se strinjam ampak ko si enkrat lastis in vozis Alfo ki mehansko dela tako" kot mora" si zelo "netoleranten" do zgonjenih s sklepetajocim podvozjem teh je pa zal najvec. Vidi svetujem ti da si jih ogledas cimvec si zelo kriticen nekaj se pusti na strani za presenecenja pa morda prides do primerka ki bo upravicil znacko ki jo nosi. Ti bos pa nasmejan do uses
Mater ko to pisem bi se sam sel v lov za eno :)

Re: Izkušnje z Alfo

Objavljeno: So feb 16, 2019 11:39 pm
Napisal/-a berlonso
Pejdi v lov pa mi povej kera je dobra in jo kupim :lol: :lol:
Hec, zdej pa se na 206-ki sliši mislim da potisni ležaj in sklopke nebom menjaval, zato se išče menjava.
Ta 147-ka mi je zanimiva, če nebi blo rje bi že najbrž bla moja, tako pa se vozit na drugi konec Slovenije je pa moteče ker nisem 100%

Re: Izkušnje z Alfo

Objavljeno: To feb 19, 2019 12:13 pm
Napisal/-a zeleni22
jaz bi kupil 1.9 JTD, če se da 8v mašina z 116 konji. Blindiraš EGR in ni problema tudi za kratke relacije. Ti motorji zdržijo še pa še kilometrov, pa tudi 147ka je kar poskočna s to mašino

Re: Izkušnje z Alfo

Objavljeno: To feb 19, 2019 2:31 pm
Napisal/-a emozul
Kaj pa ekologaija?

Re: Izkušnje z Alfo

Objavljeno: To feb 19, 2019 4:21 pm
Napisal/-a xxl
Če pa je tost bolj nevaren za zdravje :D http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=6&id=314