Stran 1 od 1

Nov "rabljen" avto

Objavljeno: Sr feb 26, 2020 2:07 pm
Napisal/-a x-man1
Zdravo, prosim za pomoč pri izbiri drugega avta(sicer še ne bo takoj, ampak s časom). Niti še ni določeno kaj zato se obračam na vas. Avto je lahko nov ali rabljen, edini tak pogoj je, da je avtomatik in da cena ne presega 15000€ ter če je rabljen ni starejši od 2015.
Prvič: Na leto naredim/o največ 15000 km ali manj. V službo naredim od 7000 do 9000km kombinirane vožnje 0 -90km/h v to paše vse...zastoji, tekoč promet...avtoceste pa nimam. Torej ali je smiselno kupovati dizla ali ne?
Drugič: Avtomatik - želja je taka zaradi zastojev na cesti in neprestanega pretikanja 1-2-3, in obratno. Kateri avti(znamke) imajo zanesljive menjalnike, da bo to delalo, seveda ob rednem vzdrževanje.
Tretjič: Gledal sem limuzine, karavane, SUVe. Najraje bi limuzino s 5 vrati vendar jih je zelo malo....stvar je taka, da mora iti voziček v prtljažnik.
Četrtič: Moč motorja od 110 pa tja do 150km.
Petič: Nekako okvirno gledam Volvo S60 vendar kolikor berem nima nekega bajnega prostora zadaj, kako je z V60...menjalniki? Gledal sem tudi Megana vendar se nekaj kritizirajo amortizerji, mi je pa všeč motor bencin 140km - je pa spet vprašanje menjalnik? Mazda nima pametnega motorja in baje da je tudi lak slabše kvalitete. Potem pa še standard audi, volkswagen in pa BMW.....seveda sem odprt še za kakšno drugo znamko.

Hvala za vsa pojasnila in informacije ter LP

Re: Nov "rabljen" avto

Objavljeno: Sr feb 26, 2020 2:45 pm
Napisal/-a Kohec
Vsekakor si najprej naredi ožji izbor. Sedaj si pomešal vse v en koš. Nov avto z avtomatskim menjalnikom, dovolj močnim motorjem in velikim prtljažnikom za 15000€ ne boš dobil. Torej ti ostanejo rabljeni, teh pa je ogromno, dobrih in slabih, z realnimi km in prevrtenimi števci. Vsekakor bo iskanje dobrega težaško delo. Najprej išči med slovenskimi, če ga ne bo, pa pri zaupanja vrednimi uvozniki. Teh pa je žal bolj malo.
Glede avtomatskih menjalnikov - če je avto normalno vožen in redno vzdrževan ne sme biti težav.
Pa še to - kje si to slišal da Mazda nima dobrega motorja??

Re: Nov "rabljen" avto

Objavljeno: Sr feb 26, 2020 2:53 pm
Napisal/-a MadIggy
Verjetno bo bolj praktična izbira karavan kot limuzina. Kandidatov je kar precej, od klasičnih nemcev, mal cenejši Mondeo, 508 ipd.. pa do npr. Aurisa hibrid. Za 50km na dan z nizko potovalno hitrostjo ne potrebuješ dizla, je pa potem izbira precej manjša.

Re: Nov "rabljen" avto

Objavljeno: Sr feb 26, 2020 3:04 pm
Napisal/-a x-man1
Za mazdo, nisem mislil tako slab glede okvar, vendar glede odzivnosti.
Za novega vem da ne bo oz. težko šlo v tem cenovnem rangu. Si bo potrebno vzeti čas in najprej it probat avte da se vidi kaj nam paše potem pa naprej.

Lp

Re: Nov "rabljen" avto

Objavljeno: Sr feb 26, 2020 4:02 pm
Napisal/-a VW T4
avtomatika s takšnimi zmogljivostmi in rangom avta lahko pozabiš novega. Ravno tako rabljeni letnik od 2015 naprej pozabiš audi,bmw,... razen če vzameš prežvečena jetra iz uvoza...
Če gledaš limuzino je fajn, da je 5 vrat (torej da pritljažnik ni samo poklopec ampak, da se odpre s šipo gor). V octavio spraviš v pritljažnik svašta(tudi če ni karavan)...

Re: Nov "rabljen" avto

Objavljeno: Sr feb 26, 2020 4:20 pm
Napisal/-a meganer
Citroen C4Picasoo ... 2.0Hdi neproblematičen motor, menjalnik obvezno EAT6 totalno neproblematičen avtomatik brez dragega vzdrževanja. Avto dimenzijsko "majhen" notri pa fullll prostoren.
Za tak denar dobiš že prekleto dobrega.

Imam 2015 letnik in lahko prideš na testno vožnjo .....