Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Nova (facelift) Ford Kuga 1.5 Ecoboost

Napisal/-a matej_ So okt 05, 2024 8:41 am

Zdravo!
Zanimajo me izkušnje in mnenja za ta avto.
Ford Kuga ST-Line 1.5 Ecoboost 150KM (mogoče celo 186KM in avtomatski menjalnik) ta nov faceliftan. Vzel bi novega.

Zanima me zanesljivost motorja? Znane napake?
Kakšen je avtomat v tem avtu? ali je boljše, da vzamem ročnega? vozila bo žena, katera je pristaš ročnega menjalnika.
Cena servisov? Ker servis je dober? prihajam iz šaleške regije.
Zanesljivost avta nasplošno? Črički? Kvaliteta izdelave?
Na kaj paziti?
Kateremu prodajalcu it na ogled?
Sem kaj pozabil?

Z avtom se bo delalo cca. 17.000km/leto, bo družinski avto za morje, izlete,....

Zamenjalo se bo VW Tourana R-line 1.4Tsi 140KM starega 7let in 120.000km. (bi vzel novega Tourana ampak je 38.000€ :roll: )
Budget nekje do 30.000€, avto bo pri hiši vsaj 7 ali več let.
Do sedaj sem imel zmeraj VW, tako da ne poznam Fordovih avtov.

Hvala za komentarje
lp,
matej_

nejc1
Poznavalec foruma

Re: Nova (facelift) Ford Kuga 1.5 Ecoboost

Napisal/-a nejc1 So okt 05, 2024 2:28 pm

Motor se je do zdaj precej izkazal, delajo brez napak. Menjalnik raje ročni na dolgi rok. Avto kot avto je zelo soliden v svojem razredu, pač pojdi na testno vožnjo, da vidiš če ti ustreza... Facelift je dobil ogromni Sync 4 in praktično vse na dotik, zame prej minus kot plus, ampak žal gredo vsi v tej smeri... Če bi moral s sedanje Fordove ponudbe izbrat osebni avto bi bil točno ta, Kuga 1.5 bencin z ročnim menjalnikom...

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So okt 05, 2024 8:53 pm

2.5 Hybrid tudi zelo pohvalijo (mimogrede).

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne okt 06, 2024 7:55 am

Stokrat raje navadnega 1.5 turbo, bolj enostaven za vzdrževanje na dolgi rok. Elektriko praktično noben popoldanc ne popravlja (z razlogom)...

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Ne okt 06, 2024 8:31 am

Ravno to se išče.
ICE brez elektrike.
Hibrida takšnega ali drugačnega ne želim.

Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne okt 06, 2024 9:39 am

Ford itak daje 5 let garancije in neomejeno km, še dve leti bo že zdržal preden ga menjaš, menda. Ne vem kako je pri Fordu, verjetno podobno, ampak, pri Toyotinem hibridu ni turba, interkulera, anlasera, alternatora, jermena, kuplunge, vztrajnika, potisnega ležaja... Menjalnik praktično ne potrebuje vzdrževanja, baterija drži prek 300kkm, zamenjava pride cca 2500€, tako da lahko primerjaš. Česar ni se ne more pokvariti. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Ne okt 06, 2024 11:47 am

Je pa omenjeni motor 1.5 EcoBoost trivaljnik. Sem napisal, ker ni še nihče tega omenil in če bi morda to motilo avtorja teme.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek Ne okt 06, 2024 5:10 pm

[quote="matej_"
Kakšen je avtomat v tem avtu? ali je boljše, da vzamem ročnega? vozila bo žena, katera je pristaš ročnega menjalnika.[/quote]
Moja je bila tudi, vse do prve testne vožnje (sprobala sva tri različna vozila, en klasičen avtomatik, en DSG in en CVT + s prvo prestavo). Na rondoju takoj ven iz AH je z roko mahala tam, kjer bi moral biti šalthebl, med vožnjo se je še parkrat refleksno stegnila tja, do konca testne vožnje pa ni bilo več "problemov" :lol: No, mogoče je pomagalo tudi to da model z ročnim menjalnikom sploh ne obstaja, tako da ni bilo treba nobenega prepričevanja. Drugi dve vožnji ni bilo več takih prigod. Zdaj pa sama pove da ne bi več šla nazaj.

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Ne okt 06, 2024 6:55 pm

To pa nisem vedel, da je trivaljnik. Kako se obnesejo? berem, da so tresljaji. Motilo bi me, da se s tem pokažejo težave, da je nezanesljiv.

99% bo kar ročni menjalnik ne glede na to, kaj bom vzel.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne okt 06, 2024 8:58 pm

Sem vozil nedolgo nazaj novo 208 z 1.2 motorjem 100 konjev, ki je tudi trivaljnik in bil res pozitivno presenečen, ker namreč res nič ni treslo, tudi glasnosti ni bilo praktično nobene... Skratka, če se tam trivaljnik obnaša tako, verjamem da je pri večji in dražji kugi to samo še bolj urejeno.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne okt 06, 2024 10:17 pm

Jaz sem že neštetokrat vozil tastov Polo 1.0 trivaljnik. O kakšnih tresljajih govorite? 8)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po okt 07, 2024 8:17 am

1.0 Ecoboost nic ne trese. Najbolj "neprijeten" je zvok motorja zjutraj k je hladen.

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Po okt 07, 2024 8:47 am

Prefacelift sem jo parkrat dobil kot rentacar v tujini. Motor je presenetljivo poskočen, ne kaže da ima samo 150 konjev, poraba tudi zmerna. Sem pa enkrat dobil bolj športno ST-Line, mislim, da z 19 colskimi platišči in je bila izjemno trda (oziroma zadaj so stvari kar precej skakale v prtlajžniku), in bi se pri nakupu izognil prevelikih platišč. SIcer pa, a ni ta 1.5 EcoBoost enak motor v osnovi kot se je vgrajeval tudi v Pumo in Fiesto ST (tam sicer z 200 KM), v Focusu pa je bil od leta 2018 na voljo kot močnejši bencinski motor - tudi z okoli 180 KM? Bi moral biti dovolj vzdržljiv, edino servise delaj redno enkrat letno.

Glede na lokacijo so servisi dobri, Ford je slabo pokrit v zahodni Sloveniji in zelo dobro v severovzhodni. :)

puginho
Nov uporabnik

Napisal/-a puginho Po okt 07, 2024 9:40 am

Jaz mam novo faceliftano Kugo, 1,5 avtomatik, poraba je od 7,5 do 8,3. Tak je, ko si enkrat na avtomatiku greš težko nazaj. Če bo vozila žena bo sigurno bolj zadovoljna z avtomatikom. Drugače pa imam ST line, ki je malo trši ampak odlična lega na cesti, sigurno top v svojem razredu. Titanium in active imata mehkejše podvozje. Servisi so na 30kkm oz. dve leti. Je pa trenutno cena na slovenskem trgu za Kugo avtomatik nepremagljiva. Pa če gledaš za naprej boš jo lahko prodal za večji denar.

Kvaliteta izdelave je na nivoju, ostajam na fordu ker sem bil ful zadovoljen z C maxom, v 9 letih niti enega problema. Še ena posebnost, če vzameš avtomatika si naložiš ford pass aplikacijo in lahko avto vžgeš na daljavo - pozimi se ti vklopi gretje, poleti pa klima :). Če si iz saleške doline mislim da imaš rebernika najbljižje.

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus Po okt 07, 2024 8:29 pm

Ford je imel težave s starimi ecoboost 1.0 motorji, kako je z novimi in 1.5? Bog ve.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii To okt 08, 2024 9:31 am

Tale Kuga ima tako zelo dobro razmerje cena, velikost in oprema, da ji noben ne pride blizu. Jaz bi gledal hibrida z 2,5 motorjem. Top zadeva. Še posebej s faceliftom je postala bistveno bolj prijazna očem.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 08, 2024 11:41 am

Cena je ugodna, če nisi preveč zahteven glede opreme. Blind senzor dobiš samo v ST-X in Active X, in še nekatere (pri nekaterih samoumevne) sisteme, in bonbončke, kar dvigne ceno, proti Titanium, za cca 5000€.

puginho
Nov uporabnik

Napisal/-a puginho To okt 08, 2024 12:00 pm

Po drugi strani pa je v serijski opremi marsikaj, kar je pri drugih za doplačilo ali v višjih rangih opreme, npr. keyless go, 18 col platišča, športne felne... kot komplet paket (+ prostornost, garancija, pogoji financiranja,...) trenutno nima primerjave, kar se tiče best buy opcije.

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator To okt 08, 2024 12:14 pm

xxl to pa ne bo držalo, da je samo v ST-Line X in Active X. Ni to Toyota, da moraš vzeti dražjo stopnjo opreme. Sem šel prav preverit cenik ali so res začeli tudi ostali to posnemat in k sreči niso.

Pri Titanium lahko doplačaš paket za pomoč vozniku (prilagodljivi tempomat, mrtvi koti in 360stopinjska kamera) za cca. 1.600 €, zimski paket (gretje sedežev spredaj in zadaj, volana in prednjega stekla) za 480 € in še Tehnološki paket (dinamični matrični žarometi, HUD in alarm) za 1.580 €. Torej izbereš kar rabiš in si to dodaš na model, ki ga želiš. Je pa res, da če želiš ST-Line z npr. mrtvimi koti pa moraš vzeti ST-Line X ampak dobiš tudi kar veliko ostale dodatne opreme poleg tega paketa za pomoč vozniku (npr. AGR usnjeni sedeži, električni prtljažnik, B&O ozvočenje ... ).

Tudi če vzameš npr. Titanium opremo, 1.5 EcoBoost avtomatski menjalnik, vse tri doplačilne pakete te pride v primeru financiranja takšna Kuga manj kot 31k €. Za avto, ki ima res ogromno opreme.

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ To okt 08, 2024 12:19 pm

Super hvala za vse info.

Ko bom imel čas, grem v salon. Okoli mene jih je kar nekaj, bom šel v več njih (Krbavac, Čepin, Kavčič, tudi do Rebernika se ni težko zapeljat).
To da je avto trši in ne mehkejši je prednost. Slabost je prtljažnik glede na Tourana (kaj vse sem z njim pripeljal domov, kot mali kombi :lol: ), pa da ne poznam tolko tehnike kot jo recimo pri VW grupi.

Ford Kuga 1.5Ecoboost, 6stopenjski ročni menjalnik, bencin 150KM, FWD. (možnost je še avtomatik, ampak se bolj nagibam k ročnemu).
dodatna oprema: zimski paket, mini rezervno kolo, predpriprava za vlečno kljuko.
Barvo izbira žena :)

lp
matej_

p.s. vprašanje. servisiranje avtomatskega menjalnika? je isto kot DSG na 60.000km? kater avtomat je dejansko notri?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov