matej_ je napisal/-a:Danes šla peljat to Kugo.
Super se pelje, žena navdušena, jaz tudi.
Edina stvar je manjsi prtljažnik kot je v touranu. Ampak otroc so že vlki.
Na koncu sva se odločila za avtomatski menjalnik, 1.5ecoboost st-line, z zimskim paketom in v črni barvi.
Po njega grema v začetku novembra.
Kdo kupi 7let starega Tourana Rline 1.4tsi 150km? odlično ohranjenega![]()
lp matej_
meganer je napisal/-a:Ker si želel ročni menhaknik ....
Povej po 1 mesu uporabe, če bi šel nazaj na ročni menjalnik?
matej_ je napisal/-a:Da javim kaj sem zrihtal.
Serje ga eno tipalo oz. senzor, ki za trenutek javi napačno vrednost. Naslednji trenutek kaže pravo vrednost. Motor se ne pregreva.
Napaka se je pokazala, ko so avto priklopili na tester.
Zmenjeno je, da se spremlja in če se bo ponavljalo (programski upgrade so nardlili) bojo zamenjali senzor. Senzor so naročili in ga bodo menjali, ko bo šel avto na redni servis.
Majo pa še eno Kugo v delu z isto težavo.
Lp
alesfi je napisal/-a:matej_ je napisal/-a:Da javim kaj sem zrihtal.
Serje ga eno tipalo oz. senzor, ki za trenutek javi napačno vrednost. Naslednji trenutek kaže pravo vrednost. Motor se ne pregreva.
Zmenjeno je, da se spremlja in če se bo ponavljalo (programski upgrade so nardlili) bojo zamenjali senzor. Senzor so naročili in ga bodo menjali, ko bo šel avto na redni servis.
Lp
Tudi sam imam težavo . pa me zanima kam voziš avto na servis??
matej_ je napisal/-a:alesfi je napisal/-a:matej_ je napisal/-a:Da javim kaj sem zrihtal.
Lp
Imaš isto napako? Kje si ga kupil in kera mašina ter menjalnik?
V Brezno, tak kjer sem ga kupil.
Napaka žal še ni odpravljena. Ravno zadnjič spet javi pregrevanje za sekundo.
Na servisu so rekli, da zdej pa Ford pozna napako in da imajo navodila kako jo rešit.
Ker imam servis v roku par mesecev so mi svetovali, da naj kar pri rednem servisu to porihtajo, da ni nevarnosti za vožnjo do takrat.
Problem je ker avto dela načeloma 65km na dan, po AC samo 25km in napaka se nikoli ne prikaže. Ko pa gremo na izlet recimo kam na morje, kjer je malo več vožnje se pa napaka prikaže ampak tudi ne vsakič.
Trenutno ima skoraj 30.000km prevoženih.
alesfi je napisal/-a:matej_ je napisal/-a:alesfi je napisal/-a:matej_ je napisal/-a:Da javim kaj sem zrihtal.
Lp
Imaš isto napako? Kje si ga kupil in kera mašina ter menjalnik?
V Brezno, tak kjer sem ga kupil.
Napaka žal še ni odpravljena. Ravno zadnjič spet javi pregrevanje za sekundo.
Na servisu so rekli, da zdej pa Ford pozna napako in da imajo navodila kako jo rešit.
Ker imam servis v roku par mesecev so mi svetovali, da naj kar pri rednem servisu to porihtajo, da ni nevarnosti za vožnjo do takrat.
Problem je ker avto dela načeloma 65km na dan, po AC samo 25km in napaka se nikoli ne prikaže. Ko pa gremo na izlet recimo kam na morje, kjer je malo več vožnje se pa napaka prikaže ampak tudi ne vsakič.
Trenutno ima skoraj 30.000km prevoženih.
mislim da se gre za enak avto , 1.5 avtomatik
meni sicer javlja “Engine Coolant Over-Temperature”, do sedaj 4x med pospeševanjem na AC,
Pravijo da so navodila spiranje in zamenjava hladilne tekočine, drugače pa menjava glave motorja, menda so taka fordova navodila.
Meni bodo menjali glavo, ker menda spiranje ne pomaga......
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov