Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Re: Ford focus 1.0 ecoboost

Napisal/-a McLaren Ne okt 26, 2025 12:56 pm

1.0 vlece vse od 1900rpm pa do 6000 al kolk ma blokado. Ni V8, ga ne razmetava od moci ampak to da si skos zivcen kako bos prehitel....dej ne govori neumnosti. Za normalno voznjo s prehitevanji je motor zadovoljiv, tudi v Focusu. Ce prinerjam ta motor z 1.8 16V, kadarkoli vzamem Ecoboosta vsaj kar se tice porabe in kako je za vozit. Zanesljivost je druga stvar.
Mordor, ta tvoj pokroviteljski ton je idiotski, ampak ce si s takim odnosom zadovoljen ti srece ne morem odvzeti.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Ne okt 26, 2025 1:16 pm

Sem umirjen voznik, v naseljih vozim malo nad omejitvijo, izven naselja nimam niti možnosti voziti na moji poti do službe voziti več kot 100 km/h. Tako da večino kilometrov opravim na regionalni cesti, na avtocesti sem bolj poredko, niti takrat ne divjam. Večino poti sem v avtu sam.
Motor pa je blagi hibrid (mhev), 125 konjev, do zdaj sem imel 110 konjev, tako da so pospeški podobni, kot pri meganu.
Kar pa se zanesljivosti tiče pa upam, da so ga zdaj že toliko izboljšali, da ne bo preveč težav, v nasprotnem primeru bom koristil petletno garancijo. Avto bom redno servisiral.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne okt 26, 2025 2:26 pm

Avtorju teme želim da mu njegov focus dobro služi. S tem avtomobilom si dobil fordovo znano lego na cesti in dober občutek za volanom.
Če je ta motor zate zatovoljiv potem si zmagal. Novi motorji imajo sedaj verigo tako da je skrb z jermenom v olju odveč.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne okt 26, 2025 2:31 pm

Gospod Mc Laren. Dober in zmogljiv motor ne potrebuješ tiščati do 6000 obratov. Če pa je to stvar, ki te osrečuje ob spremjavi zvoka malega trovaljnika potem res malo potrebuješ za srečo. Mogoče pa kdaj preizkusiš pravi motor in boš dojel o čem govorim. Želim ti prekrasen dan.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Ne okt 26, 2025 4:00 pm

Napisal sem da vlece od 2000 pa do rdecega polja. Ti si hotel bit pameten in mi hočeš neki pametovat ker kao nimam pojma. Model, lej, po možnosti voziš 1.3 tce motor v Kadjaru, prava zverina ja. To ti trga volan iz roke ane?
Gtfo!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Ne okt 26, 2025 5:05 pm

kiki13 je napisal/-a:Sem umirjen voznik, v naseljih vozim malo nad omejitvijo, izven naselja nimam niti možnosti voziti na moji poti do službe voziti več kot 100 km/h. Tako da večino kilometrov opravim na regionalni cesti, na avtocesti sem bolj poredko, niti takrat ne divjam. Večino poti sem v avtu sam.
Motor pa je blagi hibrid (mhev), 125 konjev, do zdaj sem imel 110 konjev, tako da so pospeški podobni, kot pri meganu.
Kar pa se zanesljivosti tiče pa upam, da so ga zdaj že toliko izboljšali, da ne bo preveč težav, v nasprotnem primeru bom koristil petletno garancijo. Avto bom redno servisiral.

Drgac pa, tale motor ima ketno ampak je oljna pumpa se skos v olju. Zanesljivost je definitivno boljša ampak jermen oljne pumpe se skos lahko razpade. To hibo se izniči z rednimi servisi in dolivanjem pravega olja. Sicer jst Forda in pa trivaljnika ne bi več nikoli imel, ampak motorcek ce se pravilno skrbi za njega ni slab.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Ne okt 26, 2025 5:37 pm

Vodna pumpa in jermen bi se naj zamenjala ločeno od verige in bi naj bilo dela manj, kot pri prejšnjih modelih.
Ne vem pa, pri koliko km se menja veriga.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne okt 26, 2025 5:51 pm

Mc Laren. Če si lastiš 1.0 motor in še to z vrhunsko tehnologijo mokrega jermena si si že sam odgovoril o tvojem znanju o motorjih. Jaz kaj takega ne bi kupil nikoli. Pa imam rad fordova vozila. No Kadjar mi pa ni všeč. si narobe sklepal. Drugače omenjeni 1.33 tce je preizkušeno vrhunski motor. Malo se izbrazi bo življenje lažje. In cenejše. :D

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Ne okt 26, 2025 6:02 pm

Hahaha se zadel sem z 1.3 tce motorjem...kaj mas Capturja potem lol? In ti mi greš pisat naj si kupim tapravi motor da bom vidu kaj to je. Pi-zda po tem kako si pisal bi človek misli da mas minimalno vsaj....ne vem Volvotov D5. In potem jst sakrastično napišem da voziš 1.3 tce in ti ga res...hahaha.
Dej se poglej v ogledalo.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne okt 26, 2025 6:22 pm

No, saj ni problema. Seveda ima eno od naših vozil tudi 1.33 tce motor. Ga ni za skrivati saj gre za odličen motor. Tako da čestitke res si dobro ugotovil.
Je pa tako da če nekdo ki vozi 1.0 trovaljnik, zasmehuje 1,33 tce ki je plod sodelovanja Mercedeza, Renaulta, Nissana in Mitsubischija in se vgrajuje tudi v Mercedezova vozila razreda A in B kaže samo na jezo ker se ja pač pustil nasrat za nakup. Vso srečo pri nakupu naslednjega vozila. Če ne razumeš raje vprašaj. Srečno.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne okt 26, 2025 6:34 pm

In kaj ima zdej veze ta tvoj jermen v olju z zmogljivostmi ecoboosta na avtocesti?

Taki kot mordor so pred 15 leti napovedovali, da 1.2 TSI ne bo zdržal do 100.000 km češ, da ima premalo mesa. In kaj naj bi bilo to meso niso vedli niti oni, ampak se je lepo slišalo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po okt 27, 2025 2:27 pm

On je srečen in ponosen ker vozi 1.3 motor razvit v sodelovanju z !!!MERCEDESOM!!! Taprava masina katere se ne skriva in je tako dobra da se AMG V8 sploh primerjat ne more.
Ce ne vozis avta z 1.3 TCE masino ki je bila razvita z !!!MERCEDESOM!!! pol sploh nimas ti njemu kaj za pisat, ker itak nic ne ves ker ne vozis taprave masine.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Po okt 27, 2025 4:00 pm

da dodam mal moje kozlarije glede 1.3 tce, ter AMG V8... Verjamem da bo 1.3 tce dejansko naredil več kilometrov brez problemov kot zadnji motorji AMG V8 :D

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Po okt 27, 2025 4:06 pm

Sicer pa kar se tiče jermena v olju za pogon oljne črpalke... Vag to prakticira že od leta 2009, pa načeloma ni nekih problemov s tem. Pa skor noben mehanik ne menja tega jermena, ker je pač nekaj več dela s tem. Avtomobili imajo že po pol miljona, pa laufajo.

D3ryc
Nov uporabnik

Napisal/-a D3ryc Po okt 27, 2025 4:43 pm

Mene pa zanima ali si mogoče šel probati KIA ceed ? Trenutno je približno ista cena vozila in tudi sam razmišljam med Focusu (bolj všeč sam avto in oblika) ali kio ceed 1.5 t-gdi ( bolj všeč motor)

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po okt 27, 2025 4:55 pm

Nisem šel probat ceeda, ker mi je focus karavan vizualno všeč (pa še barva je bila takšna na zalogi, kot sem si jo želel), ima solidno opremo, cena je trenutno fenomenalna.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... rd%20Focus

D3ryc
Nov uporabnik

Napisal/-a D3ryc Po okt 27, 2025 5:58 pm

Sem mislil da si bil. Sam grem v četrtek na test z kio ceed 1.5 t-gdi Focusa pa se nisem probal... Oboji imajo fajno ceno trenutno
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov