Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganer
Uporabnik

Corsa OPC line, Clio GT, BMW 1, .....

Napisal/-a meganer Če avg 07, 2025 10:32 am

Do jeseni moram za mulca nekaj najti da bo vozil leto na L potem pa dobi vozniško.

Gledam nekkaj do 4000 recimo

Kaka Opel Corsa OPC line, CLio 1.6 gt, mogoče kak BMW serije 1, ....... pač nekaj takega ......

Sedaj pa ..... opel kakor gledam še vedno gnije
BMW majo skoraj osi okvare ..... wtf
Clio Gt ..... skoraj nemogoce dobiti .... ravno RS pa nebi (premočan)
Opcija bi bila kak MB a klasa ampak full operema.

Se kdo kak predlog?

Ker recimo 8000 za letnik 2010 in 180000k. Pa ne mislim dat. Potem raje novo petko in čao ....

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Re: Corsa OPC line, Clio GT, BMW 1, .....

Napisal/-a whitee Če avg 07, 2025 10:53 am

Ford Focus, Ford Fiesta, izogibaš se ecoboost, ampak za tako ceno jih tako ni. Dobre izkušnje. Če pa hočeš malo bolj športno, pa kaka Civic z Type-s paketom. Seveda pa pazit na rjo pri vseh naštetih.
Čeprav glede vozne dinamike je tudi Ford pri vrhu in se z kako Corso ali Cliotom ne more primerjat.

coco66
Novinec

Napisal/-a coco66 Če avg 07, 2025 12:09 pm

Mulci morajo vozit po predpisih 2 leti , tako da da več kot 100 konjev ne ptrebuje

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Če avg 07, 2025 1:44 pm

Manj pa tud ne ;)

Ne, resno. Fotr je mel 206 1.1 ..... to je poden od podna.

Je pa fora ker smo blizu AC in pac 60km je preprosto no go.

Sem pa napisl .... line, ..... ne prav RS, OPC. ..

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Pe dec 05, 2025 2:08 pm

Evo sedaj bo pa potrebno nekaj najti ...

Ima kdo izkusnje z BMW 116, 118, 316, 318
Letnik tam 2006-2011 recimo.

Samo bencin ...... (ker dobiš z malo kilometrino).

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ So dec 06, 2025 11:22 am

Vsi našteti motorji so 4-valjni atmosferci. Do 2007 so imeli indirekten (oznaka N45 ali N46), po 2007 pa direkten vbrizg (oznaka N43).

Več na temo motorjev N43 pa najdeš tule:
https://www.bmwslo.com/topic/99372-n43- ... zemipusti/
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne dec 07, 2025 11:48 am

Ma vzami clio 3 1.2 štirivaljnik 100KM turbo. Soiliden za začetnika, zanesljiv, solidno varen s 4 airbagi in čvrsto karoserijo, vzdrževanje poceni. Motor je res dober in se ne kvari. Rje pri teh avtih ni. Za 4000 jurje pa dobiš že odličnega.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So feb 14, 2026 8:07 am

Lani Avgusta sem odprrl tole temo ..... ker sem želel kupiti avto kot sem omenil za otroka.

Avgusta sem začel malo gledat, od začetka Decembra pa kar aktivno.

No 10 dni nazaj sem pa kupil BMW 1 serije F20. Najprej sem rekel, da bom vzel nekaj za 3000eur. Potem se je pa začelo .....
Gledat sem šel Golfe 6, Clio, Astre .......
Golfi so bili taki da, ..... je marsikatera 4 neprimerno boljša. Preprosto so bili vsi gnili. Da, dobi se tudi lep primerek .... letnik 2010 za 6000eur. Nisem hotel kupiti, ker sem se spraševal, ali bo tudi ta čez 3 leta isti. Skratka Golf je odpadel.
Kia proceed kot nova, pridem tja pa za barvat cel bok in oba odbijača. Avto pa 1500 dražji od drugih, pa sem rekel raje dam 1500eur več, če je res lepa.
Clio 3 ....... 1.2 niti pod razno nočem ker je preprosto prešvoh. Namreč AC imamo 2km stran od hiše in sem veliko na AC. Spomnim se očetovega 206 1.1 k ni šel ama nikamor. Clio z 1.4 ali še bolje 1.6 je pa lep primerek preprosto težko dobiti. Sem imel željo v GT izvedbi ... pa se prodaja 1 pa še ta na slikah zgleda bol ...... bogi.
Megane 3 ..... najraje cupe ....... grem gledat odličen primerek ..... gume nove, ...... ja gume so bile res stare pol leta ampak brez profila, kilometri zbiti ... mu dokažem .... pa pravi da nimam prav in da to je kar nekaj ...... ne hvala. Grem gledat 5 vratno izvedenko v GT izvedbi k ljubljanskemu prodajalcu. Kar poglej ključi so notri .... njega itak ni bilo. OK pogledam ..... avto prazne gume, diski čist rjave ..... ok avto stoji ... pač jeb.. ga. Odprem vrata, avto zasvinjan, strgani sedeži, notri računi od prejšnih lastnikov .... pa si rečem ... ok nove gume, globinsko, ......... sam mi je res vse dol padlo k to vidiš.
Audi A1 . .... grem gledat ..... fak, avto porisan okoli in okoli. Praktično avto za barvat .. cel. So popravljal pike z čopičem še 5mm na vsako stran. Skratka ..... samo čudil sem se.
Punto .... kličem prodajalca ..... ja kar pride on da naslov .... pridem na fužine in iščem naslov ..... se vozim med bloki in iščem avto. Ali lahko prideš dol pa pokažeš kje je. Ne, najdi pa če ti je zanimiv pridem. Ali to rabim ...... ne. Za norca me pa nebo imel.
Najdem dva lepa primerek karavana Megana GT .... kar pa sinu res ni bil :)
Grem gledat Clio 4 k fizični stranki ..... po pogovoru rečem ceno katera mi je sprejemljiva ... in reče sporočim jutri ko zvem datum kdaj je dobava novega. Ok ..... potem pa šok ..... sporoči da je avto prodan za 200 eur več. Najprej sem se jezil, potem sem pa rekel, glej pač ni namenjen.
Potem pa pride gor BMW F20 serija ..... od prvega dne pri hiši. Najprej lastnica mama, nato sin. Avto je bil kot so spisali, redno servisiran ......
OK .... gremo pogledat. Avto je bil kot nov, očiščen .... res avto nimam kaj reči. Ok gume zanič to je pa to. Se dogovorimo o ceni in kupimo. Avto ima malo več kilometrov kot sem rekel, ampak ima zamenjano verigio, napenjalc, sklopko, vztrajnik, ....
Avto se res lepo pelje .....

Skratka nauk ... kdor išče vozilo. Ne se zaleteti. Eni avtomobili so taki, da preprosto ne razumem kaj delajo ljudje. To so za moje pojme uničena vozila. Da si še brez znanja, te pa preprosto povozijo. Vzemite nekoga s sabo, ki se spozna. Trgovec je samo, da proda. Zapomnite se to.

Sedaj vidim zakaj vedno prvi kupec ki pride do mene kupi :)
Ker uporabljamo, znam pa tudi čuvati stvari.

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Napisal/-a rogacp So feb 14, 2026 11:30 am

Čestitam, dober nakup, ne bo ti žal.
Tudi mi smo iskali 2 leti nazaj "golfa". Na koncu smo kupili F20 118d, ker je bil cenejši (s primerljivilo opremo, letnikom in kilometrino).
Sicer se je treba navadit, kej BMW sproža pri ljudeh nevoščljivost, ki je golf ali megane ne, ampak pelje se pa zelo solidno.
Smo zadovoljni. Servisiranje in ostalo pa je tudi cenovno sprejemljivo, dovolj neuradnih serviserjev in dostopni originalni in aftermarket deli.
Lp

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek Ne feb 15, 2026 12:25 pm

Meni ne sproža prav nič nevoščljivosti - mogoče manjšo paniko, ker nikoli ne vem ali bo zavil levo ali desno ko malo upočasni, ker vem da revežu žmigavci ne delajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov