Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Nakup novega avtomobila z letnimi gumami pozimi

Napisal/-a moj-avto So jan 10, 2026 9:23 am

Mene zanima ali kupec mora pozimi kupiti avtomobil z zimskimi gumami da lahko prevzame avtomobil, ali ima pravico trgovec avto zadržati do spomladi kljub temu da je kupec že plačal avtomobil skoraj v celoti in bi rad poravnal še razliko na dan prevzema???
Kako je če avto v avtohiši stoji nekaj mesecev do pravzema???? Ali ga uporabljajo kot testni???
Avto, moj partner!

mnmn
Novinec

Re: Nakup novega avtomobila z letnimi gumami pozimi

Napisal/-a mnmn So jan 10, 2026 10:00 am

Ne zakaj? Saj zimske gume niso obvezne. Lahko imaš tudi verige. Zakaj bi prodajalec sploh želel držati avto, ki mu bo v napoto?

In ne, ne morejo ti prodati nov avto, ki bi imel nato par tisoč kilometrov.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR So jan 10, 2026 11:18 am

Tako je . Zimske gume niso obvezne kar smo na praktičnem primeru videli kako to izgleda v Ljubljani ko je zapadel sneg.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So jan 10, 2026 12:11 pm

MORDOR je napisal/-a:Tako je . Zimske gume niso obvezne kar smo na praktičnem primeru videli kako to izgleda v Ljubljani ko je zapadel sneg.

Kaos je bil.
Dosti razbite pločevine.
Pravilno, da trgovec ne dovoli odkupa novega vozila, če le to ni primerno in varno za zimske razmere.
Očitno kupec se požvižga na zimo v kolikor ne kupi zimskih gum, tako razmišljam jaz. Mogoče se motim.
Avto, moj partner!

mnmn
Novinec

Napisal/-a mnmn So jan 10, 2026 1:01 pm

Trgovec nima pri temu nič. Ko ti plačaš avto in ga registriraš je avto tvoj in ga nima pravico zadrževati. Ker kaj če pripelješ avto na servis, ti ga potem ne bodo več vrnili, ker nimaš zimskih gum? Trgovec ni policaj, da bi imel to pravico.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So jan 10, 2026 2:16 pm

mnmn je napisal/-a:Trgovec nima pri temu nič. Ko ti plačaš avto in ga registriraš je avto tvoj in ga nima pravico zadrževati. Ker kaj če pripelješ avto na servis, ti ga potem ne bodo več vrnili, ker nimaš zimskih gum? Trgovec ni policaj, da bi imel to pravico.

Torej gre za to, da želi prodati zimske gume.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So jan 10, 2026 3:49 pm

December je čas bilanc in trgovci se želijo znebiti starih zalog, zato pogosto podarijo še zimske gume.
Podobno je v januarju, ki je mesec prodajne hibernacije in je treba nekako pospešiti prodajo - tudi tukaj so zimske gume v paketu.

Moj sorodnik je pred leti kupil nov avto v mesecu januarju in ga prevzel z letnimi gumami.

Noben ti ne vsiljuje zimskih gum.

mnmn
Novinec

Napisal/-a mnmn Ne jan 11, 2026 8:58 am

moj-avto je napisal/-a:
Torej gre za to, da želi prodati zimske gume.

Te ne razumem. Ali ti sprašuješ, če lahko obdržijo avto, ali trdiš, da kje ne želijo dati avta brez zimskih gum? Ker jaz nisem še nikoli slišal, da kdo nebi dobil avta, brez da bi kupil gume? Pa poznam kar nekaj takih, ki so ga kupovali v zimskih mesecih.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne jan 11, 2026 4:17 pm

Meni je vse čudno in sumljivo. Da ni kaj narobe z avtomobilom???? Po pogodbi bi moral že dobiti vozilo, tako da odstopam od pogodbe-nakupa.
Avto, moj partner!

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Ne jan 11, 2026 5:20 pm

Kaj konkretno je potem razlog, da odstopaš od nakupa kljub, če prav razumem, že vplačanemu avansu in naročenemu avtomobilu?
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Ne jan 11, 2026 7:41 pm

moj-avto je napisal/-a:Meni je vse čudno in sumljivo. Da ni kaj narobe z avtomobilom???? Po pogodbi bi moral že dobiti vozilo, tako da odstopam od pogodbe-nakupa.

Ne razumem. Trgovec ima avto v trgovini in ga noče predat? Kaj ima od tega? Si avto videl?
Drugače je pri nas čisto normalno, da se zamuja z dogovorjenimi roki. Če avta še ni, ga pač ni. Pogosto ni trgovec kriv.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne jan 11, 2026 9:10 pm

boštjan_01 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Meni je vse čudno in sumljivo. Da ni kaj narobe z avtomobilom???? Po pogodbi bi moral že dobiti vozilo, tako da odstopam od pogodbe-nakupa.

Ne razumem. Trgovec ima avto v trgovini in ga noče predat? Kaj ima od tega? Si avto videl?
Drugače je pri nas čisto normalno, da se zamuja z dogovorjenimi roki. Če avta še ni, ga pač ni. Pogosto ni trgovec kriv.

Avta nisem videl. Mi je pa trgovec rekel po telefonu, da je pri njemu že en čas in da rabim zimske gume, da mi ga lahko proda, sicer ne more.
Se strinjam z njim, da pozimi morajo biti zimske gume, zato naj ga proda nekomu drugemu.
Jaz bom kupil spomladi, ko ne bo potrebno.
Avto, moj partner!

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Ne jan 11, 2026 9:25 pm

Tole vse skupaj je malo čudno. V ožji družini se je pred dvema letoma v mesecu februarju prevzel nov avto. Iz avtohiše se ga je odpeljalo na letnih gumah in z verigami v prtljažniku.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne jan 11, 2026 9:30 pm

RUNAČ je napisal/-a:Tole vse skupaj je malo čudno. V ožji družini se je pred dvema letoma v mesecu februarju prevzel nov avto. Iz avtohiše se ga je odpeljalo na letnih gumah in z verigami v prtljažniku.

Meni je tudi čudno, zato ga ne bom kupil.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne jan 11, 2026 9:31 pm

Avto brez zimskih gum lahko prevzameš že jutri. V prtljažnik spraviš zimske verige, da nisi v prekršku. Tudi z letnimi gumami se lahko voziš, saj je cestišče očiščeno.
Nam lahko zaupaš za katerega prodajalca gre, da bo ta tvoja štorija verodostojna, drugače imamo nov škandal za medije; občan kupil nov avto, prodajalec ga noče izročiti.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne jan 11, 2026 10:49 pm

Nebi rad zgodbo za medije, nočem nobenega javno kritizirati, zato trgovca ne omenjam.
Bom vprašal tržno inšpekcijo če mi napiše odstopno izjavo od nakupa vozila. Oni vejo kako se pravilno napiše.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po jan 12, 2026 10:16 am

v čem je sploh fora? ker avto nima zimskih gum ga ne boš vzel?
Al je zmanjkalo 400€ za nove gume, pa bi do pomladi rad gural z letnimi?

Prineseš svoje, pa ti premenjajo, ne vidim težave, če vztrajajo pri tem da ti prodajo še gume...
Čeprav še tudi nisem slišal, da ne bi smeli dat avta....

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po jan 12, 2026 11:12 am

Bivsi uporabnik Zajfa pac....tisti ki smo tu ze neki casa se ga dobro spomnemo. Vprasanje kaj je res tukaj

mnmn
Novinec

Napisal/-a mnmn Po jan 12, 2026 7:50 pm

Po moje, se gre tule samo za to, ker je nekomu malce dolgčas in je zato pač odprl novo temo. Nobenega pojasnila, vse dvoumno...

iron
Nov uporabnik

Napisal/-a iron Po jan 12, 2026 8:05 pm

Da bi kdo odstopil od pogobe, ker ni na avtu zimskih gum pa še nisem slišal :shock: . Vsi avti pridejo z letnimi gumami, potem je od trgovca do trgovca odvisno, določeni ti jih prodajo za 1€ ozdobiš kupon. Pri drugih pač ne. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov