Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

opelcar
Nov uporabnik

Škoda kamiq

Napisal/-a opelcar Ne jan 25, 2026 8:06 am

Najprej sem bil proti 3cilinderskemu motorju. Sem se pa peljal z fiatovim pa se bil navdušen.

Kakonse obnesejo škoda kamiq 1.0tgi plin/bencin ali 1.0tsi?

Avto bo vožen do 15km v eno smer.

Lp

Komisar Korozije
Nov uporabnik

Re: Škoda kamiq

Napisal/-a Komisar Korozije Ne jan 25, 2026 9:13 am

Sam sem s tem motorjem naredil dobrih 100km v VW T-rocu. Meni je bilo moči dovolj in zdel se mi je dovolj tih. Glede na to, kar sem prebral in slišal, so precej zanesljivi za tak mali turbo motorček, tako da ob pametni vožnji in rednem vzdrževanju ni za pričakovati kakšnih večjih težav.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne jan 25, 2026 10:21 am

Kar tolaži se. Trovaljnik je trovaljnik. Ko rabiš moč hitro ugotoviš da imaš pod pokrovom kosilnico. Sem ga imel pa niloli več.
Res pa je da so se ljudje na žalost sprijaznili, da jim v velike avtomobile podtikajo trovaljnike in z nakupi to še podpirajo.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Ne jan 25, 2026 11:13 am

MORDOR je napisal/-a:Kar tolaži se. Trovaljnik je trovaljnik. Ko rabiš moč hitro ugotoviš da imaš pod pokrovom kosilnico. Sem ga imel pa niloli več.
Res pa je da so se ljudje na žalost sprijaznili, da jim v velike avtomobile podtikajo trovaljnike in z nakupi to še podpirajo.

Sem napisal da rabim bolj ali malj za kratke relacije tako da ne rabim moči. 2x na leto kaj grem ms-mb ne rabim 150ps.

Bolj me zanima če so kakšne težave z motorji kot z 1.2 tsi .

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne jan 25, 2026 11:55 am

Veljajo za zanesljive. Ima ga tast v Polotu 116 KM, 113000 prevoženih. Prava mera, nima problemov s pomanjkanjem moči. Poraba je odlična, okrog 5,5, živimo 11 km iz mesta. Na relacijah se lahko voziš s 4,5, izključno po mestu ne vem, nečakinja pravi čez 7. Ko gremo za Pulo se giblje tudi okoli 5,5. Skratka, odličen, zabaven za vožnjo, prostoren za svojo velikost, če bi govorili o avtu samem. V kamiqu bi poraba najbrž bila nekaj višja in vozne lastnosti nekaj slabše zaradi drugačne konstrukcije avta.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne jan 25, 2026 12:02 pm

No sicer pa vsak po svoje. Če si zadovoljen z malim je tudi to v redu. Triovaljna zasnova vsi vemo zakaj je plasirana na trg. In to sigurno ni užitek v vožnji, odzivnost ali kultiviranost štirivaljnikov, Za po mestu in enkrat na leto do Portoroža pa je ok.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Komisar Korozije
Nov uporabnik

Napisal/-a Komisar Korozije Ne jan 25, 2026 12:38 pm

MORDOR je napisal/-a:Kar tolaži se. Trovaljnik je trovaljnik. Ko rabiš moč hitro ugotoviš da imaš pod pokrovom kosilnico. Sem ga imel pa niloli več.

Jbg vsi imamo drugačne želje/potrebe in znesek, ki ga lahko (ali želimo) namenimo avtu. Edini drugi trocilindraš, ki sem ga vozil v avtu (Fiesta 85 hp) je proti 1.0 tsi totalen pogreb pa še veliko glasneši v prostem teku, kot da bo vsak moment nekaj razpadlo. 1.0 tsi ni slaba opcija. Bi pa premislil še o čem korejskem ali japonskem s 4 cilindri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov