Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Jenc0
Nov uporabnik

Nakup avtomobila

Napisal/-a Jenc0 Ne feb 22, 2026 6:25 pm

Trenutno vozim Golfa 7 Varinat 2017, kateri je pripeljal do nekje 200k. Gledam, da bi počasi zamenjal in kupil novejše od 2021 tam od 16-19k€.

Škoda Octavia 1.5tsi (težje kaj pametenga dobit)
Hyundai Tucson (kakšna je vožnja, celo življenje vozil že 4ti VW,)
Škoda Scala (best buy za denar, še kak 1k€ gor pa celo novega dobim z osnovo, je pa bolj plastika)

Alternative:
Mazda cx50 (višji cenovni rang)
Kia Ceed SW (spet azija, drug filing vožnje + dolgočasna notranjost)
Novi Renault Clio (kompromis na velikost, ampak veliko elektronike in featurov)

Od vseh me Scala najbolj pritegne, po drugi strani Polo podvozje, čeprav nekega luksuza ne rabim drugače bi isla Superbe, Passate, ipb.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Nakup avtomobila

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne feb 22, 2026 6:32 pm

Pri škodi je malo slabša zvočna izolacija, če te to ne moti, je drugače ok. Mene bi motila če bi šel iz Golfa na Scalo, ne vem kako je zate to pomembno.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Jenc0
Nov uporabnik

Napisal/-a Jenc0 Ne feb 22, 2026 7:07 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Pri škodi je malo slabša zvočna izolacija, če te to ne moti, je drugače ok. Mene bi motila če bi šel iz Golfa na Scalo, ne vem kako je zate to pomembno.

Imam v planu neko testno vožnjo dobit v AH pa da vidimo. Mislim da sem ga enkrat že peljal pa takrat nisem mel občutka. Grem pa tudi z Golf TDI na bencin toj pa tudi res..

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Ne feb 22, 2026 7:36 pm

Kar se Škode scale tiče izpade vse skupaj z opremo Monte Carlo zelo dobro. Ker je pa avto dokaj lahek proti ostalim v koncernu, ki imajo vgrajen motor 1.5 TSI, pa gre dokaj dobro tudi po avtocesti, sama poraba pa je presenetljivo nizka za bencinarja.

Sam ga sicer nimam v lasti, ga pa ima sorodnik in lahko rečem, da sem bil nad samim avtom res lepo pozitivno presenečen, ker sem pričakoval veliko manj preden sem ga prvič videl in zapeljal.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Ne feb 22, 2026 7:47 pm

Mogoče še malo več o vozniških navadah (koliko km dnevni/tedensko, več ali manj avtocesta ali lokalne ceste, kako pomemben je prtljažnik …) to vse vpliva na nasvet :)

Za primer, sam sem šel iz Cliota V TCe na Astro K ST (diesel) in zdej na Dacio Joggerja (spet TCe). Pa so vsi najboljša odločitev glede na življensko obdobje in potrebe glede na način vožnje.

Še osebno mnenje - zvočna izolacija je veliko bolj pomembna kot misliš, sploh če si enkrat navajen kvalitetne.

Od vseh naštetih se mi zdi se najboljši Tucson ampak odvisno v kakšni konfiguraciji.

Jenc0
Nov uporabnik

Napisal/-a Jenc0 Ne feb 22, 2026 8:14 pm

tilzator je napisal/-a:Mogoče še malo več o vozniških navadah (koliko km dnevni/tedensko, več ali manj avtocesta ali lokalne ceste, kako pomemben je prtljažnik …) to vse vpliva na nasvet :)

Za primer, sam sem šel iz Cliota V TCe na Astro K ST (diesel) in zdej na Dacio Joggerja (spet TCe). Pa so vsi najboljša odločitev glede na življensko obdobje in potrebe glede na način vožnje.

Še osebno mnenje - zvočna izolacija je veliko bolj pomembna kot misliš, sploh če si enkrat navajen kvalitetne.

Od vseh naštetih se mi zdi se najboljši Tucson ampak odvisno v kakšni konfiguraciji.

Kilometrov manj, do 20km dnevno (10/10) magistralka v službo. Prtljažnik je fino da je velik za kakšn kolo notri dati ipb.

Glede zvoka, me res zanima, če je z Scalo tako slabo izolirana, sploh napram 10let starešemu Golfu...
Tucson je zlo všečen ja, mam pa 2 znanca ki sta ga oba prodala, hotela sta SUV pa se spominjam daje bil komentar "ni to, čist to"

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Ne feb 22, 2026 9:33 pm

Huh, če je želja kolo v prtljažnik je fajn nekaj kar ima čim bolj ravno šipo zadaj, idealno karavan. V marsikateri SUV težko spraviš kaj kar bi bilo samoumevno da bi spravil (primer: Ford Kuga in pasji boks).

Jaz bi v tem primeru priporočal še vsaj ogled Toyote Corole karavan (je ene par lepih primerkov na avto.net za okoli 19k, tudi pri uradnem trgovcu) in Suzukijevega dvojčka Swace. Sicer pa klasika - Golf sam novejši ali pa Octavia :)

Alternativno, če omogoča budget - Merced Benz razred B z 1,33 motorjem.

V vsakem primeru bi se pa izogibal dizla v kakršnikoli obliki.

Glede zvočne zatesnjenosti je pa tako, nekoga bo motil bolj glasen piš vetra in ropot pnevmatik, drugega ne. Treba probat :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov