gore je napisal/-a:Toyotini hibridi so zelo zanesljivi. Verjetno danes med najbolj zanesljivimi avtomobili.
Sam imam RAV4 hibrid, žena ima Yaris hibrid, nečakinja Corollo Cross, sodelavec Priusa ...
Pred časom sem napisal tale test. Hibridni sklop je skoraj identičen (razen velikosti motorja in če se razlikuje generacija).
Dodatno - pri 90k in 5 letih so mi napovedali menjavo olja v e-CVT - kar se mi zdi nov nateg. Za obnovo Toyota relax garancije ni nikjer napisano, da je to potrebno, pregledal sem tudi plan vzdrževanja in menjava olja menjalniku ni predvidena nikoli! Le pregled vsake 30k/2leti.
Ja saj govorimo o rednih servisih garanciji!Janezek65 je napisal/-a:Ne vem. Meni se servisi ne zdijo pretirano dragi. Zadnji redni servis je bil 220 EUR. Nikoli še mi niso predlagali menjave plina, pa tudi o menjavi olja ni bilo govora. Letos me sicer čaka "veliki" servis ko bodo poleg olja, filtrov zamenjali še svečke. Lani so rekli, da me bo to stalo cca 350 - 400€.
V kolikor sem seznanjen s konkurenco, so redni servisi v garanciji še veliko dražji.
Verjetno da se pogleda količina. V laboratorij pa verjetno ne bodo nosili olja testirat.boštjan_01 je napisal/-a:Dodatno - pri 90k in 5 letih so mi napovedali menjavo olja v e-CVT - kar se mi zdi nov nateg. Za obnovo Toyota relax garancije ni nikjer napisano, da je to potrebno, pregledal sem tudi plan vzdrževanja in menjava olja menjalniku ni predvidena nikoli! Le pregled vsake 30k/2leti.
Zakaj pa misliš da je pregled, če ni potrebno menjat?
xxl je napisal/-a:Meni so rekli, da je menjava olja v menjalniku predvidena za območja, kje je vozilo bolj obremenjeno ali po želji. Redni manjši servisi so na 2.0 motorju cca 250€ z dodatkom aditiva (eni dajo večji popust, drugi manjši), z zamenjavo svečk cca 550 brez menjave olja v menjalniku z aditivi.
Energetik81 je napisal/-a:Ja saj govorimo o rednih servisih garanciji!Janezek65 je napisal/-a:Ne vem. Meni se servisi ne zdijo pretirano dragi. Zadnji redni servis je bil 220 EUR. Nikoli še mi niso predlagali menjave plina, pa tudi o menjavi olja ni bilo govora. Letos me sicer čaka "veliki" servis ko bodo poleg olja, filtrov zamenjali še svečke. Lani so rekli, da me bo to stalo cca 350 - 400€.
V kolikor sem seznanjen s konkurenco, so redni servisi v garanciji še veliko dražji.
Potem mene v BTC nategujejo, zadnji mali servis je bil 310 (olje, filtri, test hibridnega sistema, test amortizerjev in zavor - to je potrebno za obnovo Toyota relax).
Za naslednjega (svečke+CVT olje + motorno olje) je napovedal 800+. To je noro.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov