Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kovactrader
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a Kovactrader Pe okt 31, 2025 8:25 pm

Firediver je napisal/-a:Avto v letu 2023 registriran na pravno osebo, uporabnik pa je imel 60 let.

Je to kaj narobe? Ne razumem.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 31, 2025 9:43 pm

Verjetno je avto na lizing.
Slika

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Sr nov 12, 2025 8:34 am

Če se bo kdo zanimal za avto na spodnji povezavi, naj bo pozoren na to, da na avtu vse dela kot je treba. Pred prodajo avta je bilo lastnici rečeno, da bi samo popravilo stalo več, kot pa je vreden avto.

Da gre za avto od 1. lastnice lahko potrdim, pa tudi kilometri znajo biti realni (oziroma blizu te številke), ker je delala zadnja leta dokaj malo kilometrov. Je pa dejstvo, da avto ni bil garažiran, ker je bil parkiran 17 let pred blokom v Lj. Na podlagi tega si lahko vsak vsaj približno predstavlja, v kakšnem stanju je bila ob prodaji sama zunanjost avta.

To, da gre dejansko za avto o katerem pišem sem pa prepričan na podlagi tega, ker vem, da je bil prvič registriran v juliju 2008, pa tudi, ker na slikah vidim, da so na avtu še vedno nameščene gume Bridgestone Ecopia EP150, katere so mimogrede stare so že 10 let.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... geot%20207
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Sr nov 12, 2025 10:21 am

Predvidevam, da je pil olje (famozni Prince motor), zdaj pa prodajajo, kot vrhunsko vozilo.
Ko napiše, da je vrhunsko opremljeno vozilo in pod to našteje meglenke, lahko sklepamo o znanju in poštenosti prodajalca. Nismo več v času stoenk.

Res mi je žal za ljudi, ki nimajo znanja o avtomobilih in jih tak primerek enostavno v rit...

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Sr nov 12, 2025 10:35 am

To, da ima avto motor serije Prince (1.4 Vti) lahko potrdim, kaj konkretno je bilo na avtu potrebno urediti, pa težko komentiram, ker o tem nimam informacij.

Sam sem slišal le to, kar sem napisal že v prejšnji moji objavi in v zadnjih dnevih sledil avto.net, ker sem bil prepričan, da se bo avto v doglednem času pojavil med oglasi.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr nov 12, 2025 5:49 pm

Vrhunsko očiščen. In pa tudi malo prebarvan, se kar vidi neujemanje barve na levem in desnem boku. Srebrna je kar nehvaležna pri neujemanje barve. Zato vedno barvajte cel bok hkrati.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Sr nov 12, 2025 5:59 pm

Na Avto.net so itak vsi "garažirani".
Dilerji umetno dvigujejo cene rabljenih avtov oz jih držijo 20-30% nad neko pričakovano tržno vrednostjo.

Dobri avti ostanejo znotraj družinskega kroga, malo slabše avte še isti dan poberejo dilerji, tisto kar je več kot teden dni v oglasih pa je bodisi predrago bodisi v ne-brezhibnem stanju.

V zadnjem tednu sem si ogledal dva rabljena (l. 2018), ki bivakirata đe mesec dni na A.net; kot ponavadi za sorodnika.
Prvi brez popolne servisne zgodovine, z udrtim pragom, ki ga v oglasu ne omeni, razpadajoč mikrojermen, pozabil na menjavo svečk pri 120.000... Mu povem, da ta avto ni zame, lastnik spusti ceno za 1500...se poslovim.
Drugi enako poškodovan prag, ki zraven še rjavi, nepopolna servisna dokumantacija, lastnik deluje kot na uspavalih, oglaševana cena močno previsoka...ta avto ni zame.

PsyOps
Nov uporabnik

Napisal/-a PsyOps Sr nov 12, 2025 9:48 pm

Za tale avto pa, oprostite, ne bi dal toliko denarja tudi če bi bil cel iz zlata.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr nov 12, 2025 10:03 pm

3500 EUR, pa tak avto je vreden 500 €, ne 3500.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če nov 13, 2025 10:18 am

"Ko napiše, da je vrhunsko opremljeno vozilo in pod to našteje meglenke, lahko sklepamo o znanju in poštenosti prodajalca. Nismo več v času stoenk."
Leta 2008 si bile meglenke za doplačilo. Omenja tudi 5 vrat, ne vem kaj ima to z vrhunsko opremo. Nekaj pač mora napisat v oglas.

Cena je prenapihnjena zaradi nizke kilometrine. Pri avtih gledam, da naredi vsaj blizu 10.000km letno, drugače je že sumljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov