Debate, ki niso vezane na ostala področja...
 
Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4550
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Brežice

Re: Volkswagen TDI afera

Napisal/-a sašo5 Če jul 27, 2017 8:32 am

 
Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 60
Pridružen: Pe maj 02, 2003 8:46 pm

Re: Volkswagen TDI afera

Napisal/-a 4momo Pe avg 11, 2017 1:29 pm

kseb:
Električna vozila bodo smiselna ko boš lahko super hitro nafilal baterije ali jo lahko samo zamenjal na "pumpi" z napolnjeno in nadaljeval vožnjo.
Ker se poveča število el.vozil se poveča poraba elektrike! Elektrika SE podraži zaradi povpraševanja! In si spet tam :lol: :D
Sončni paneli in veterne elektrarne delajo ko so zato POGOJI. Povezava vseh teh enot v omrežje je drago.... imamo termo, hidro in jedersko elektrarno nekaj malega plinskih in pretočnih. Poraba je sestavljena iz neke konstante (to pokriva Krško pri nas), nihanje porabe nad konstanto pokriva največ TEŠ in hidroelektrarne do neke nianse, špice pa ostale hidro, plinska, pretočna elektrarna. Če to ne dela tako kot mora (da eden fali - TEŠ-Krško) brez uvoza imamo problem zagotavljati 220V in 50Hz ker ne moremo sledit porabi. In tako vam na začudenje mrkne PC :mrgreen:
Subvencije v sončne panele pa so nas koštale že okoli 800Mil€ (mislim da jih ni več :?: ) proizvodnje je pa 2% slovenske porabe....
Ko zmanjka nafte .... bo problem..... ko zmanjka premoga..... bo problem..... ko bo vse na sonce-veter (tudi avti) .... bo dražje!
Gremo nazaj na konje :lol: :wiihuu :pop:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov