Stran 1 od 1

Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 9:27 am
Napisal/-a megane16v
Pozdravljeni,
zanima me, kateri mediji, elektronski in tiskani, so vam najbolj kredibilni na širšem področju avtomobilizma. Se pravi, da čimbolj nepristransko testirajo, poročajo in podajajo informacije. V mislih imam vse vire, ki jih spremljate, od revij, spletnih strani, vlogov, radijskih prispevkov, TV oddaj. Včasih ob prebiranju različnih testov in novic namreč dobim občutek, da nekega novinarja "vleče" v določeno stran ;)

Bodimo pa pozitivni, izpostavimo raje samo dobre vire

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 10:55 am
Napisal/-a Ivan36
90% jih je SPONZORIRANIH od zamke modela ali podjetja le te! Torej so pristranski do druge lahko boljše znamke ali modela .... Lep primerek je GOLF in VW že vsaj 30let :mrgreen:

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 11:27 am
Napisal/-a tha_man
Glede kredibilnosti je težko rečt, razen ko je res očitno (npr. angleški Whatcar, kjer po par prebranih testih skužiš, da preferirajo VAG ter še kak model drugih proizvajalcev, ki je narejeni v GB). Čeprav je to po mojem bolj odvisno od subjektivnih občutkov kot od tega da nekdo plača test, vem pa ne. V teh koncih veljajo nemški avti za oh in sploh in ta mentaliteta bo hočeš nočeš vplivala na test. V ameriških testih je zgodba drugačna, tam se mi zdijo dosti bolj mahnjeni na japonce in korejce in nemcem nič ne gledajo čez prste.

Od naših testov so mi zadnje čase všeč testi v Motoreviji. Včasih so se mi zdeli tud kar dost VW to VW ono, v zadnjem letu, mogoče dveh, pa se mi zdi, da ne več tolk oz. se je kvaliteta testov nasploh dvignila.

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 12:09 pm
Napisal/-a whitee
Od spletnih virov dosti spremljam Carwow, se mi zdi dosti realen, čeprav ima včasih kakšne cvetke. Od tiskanih pa tu in tam preberem Autobild, včasih je ok, včasih pa čisto preveč favorizirajo. Sem pa zadnjič prebral en test iz Avto Magazinove revije in sem hitro zaprl zaradi napisanih bedarij.

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 1:10 pm
Napisal/-a Manfred
edit mod
Predhodnega posta se NE citira


Enako, Avto Magazin je pa itak poden pod kritiko.

LP

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 3:47 pm
Napisal/-a aygo
Autogefühl , Auto Bild

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 5:55 pm
Napisal/-a tha_man
Autogefuhl je super, ausfahrt.tv tud ni slab, sm se je treba matrat s translate funkcijo na youtube-u če ne znaš nemško. Testi na nemškem adac-u so tud uporabni predvsem zaradi meritev prtljažnika, preglednosti, hrupa, porabe itd. Carwow se mi je od začetka zdel boljši, Mat zna bit zadnje čase kar cringy...

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: So sep 07, 2019 9:25 pm
Napisal/-a avto fan1308
aygo je napisal/-a:Autogefühl , Auto Bild

Enako plus še kdaj kak vlog od komotarja plus občasno še amzs.

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: Ne sep 08, 2019 12:06 pm
Napisal/-a DePalmo
Jih ne berem ker me te stvari ne zanimajo. Se pa pozanimam če kdaj kupujem avto in to tako:
- poraba: ameriški testi in spritmonitor.de in si sestavim povprečje (za trenutni avto sem kar dobro zadel, je odstopanja manj kot 0.5l), lahko pa si izračunaš porabo glede na CO2 emisije, tudi kar dobro zadaneš
- varnost: spet ameriški testi, Moose test, EuroNCAP jemljem z rezervo
- zanesljivost: forumi in težave lastnikov, začetna točka ponavadi avtonasveti.com

Kar se pa tiče novosti. Dokler je bil Top Gear sem te stvari izvedel tam, sedaj svoj čas raje porabim za kaj drugega ker kot je že bilo omenjeno, testi so ponavadi podkupljeni in zveš bolj malo o realnem stanju, hvalospevo pa lahko vidiš v oglasih proizvajalca.

Re: Revije, Vlogi in ostali mediji

Objavljeno: Ne sep 08, 2019 6:09 pm
Napisal/-a AssKicker
auto bild je katastrofa, sej večino časa v zvezde kujejo vw. Pri njih če bi naredili primerjavo mercedes s klas 2019 ter vw lupo letnik 1998, bi s klasa dobila 3 zvezdice, lupo pa vseh 5. Zraven bi pisalo, da je mercedes naredil korak naprej v pravo smer, ampak se bodo še morali naučiti nekaj malenkosti od sosedov iz Wolfsburga.