Stran 1 od 8

Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 10:47 am
Napisal/-a TihaVoda
Kot poroča RTV in kot sem tudi že sam opazil, Petrol umika cene goriv s tabel pred črpalkami.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/cene ... cen/541856

Vem, da je Petrol (bil?) sponzor tega portala, ampak oprostite, to je podlo.

Nobenega tehtnega argumenta ni za to, razen tega, da kupcem otežijo spremljanje in primerjavo cen.

Boste rekli, obstaja aplikacija za preverjanje cen. Ne kupim tega argumenta. Če je torej možno preveriti ceno v aplikaciji, zakaj skrivati cene v fizičnem svetu? Koliko je (starejših) ljudi, ki nimajo pametnih telefonov in niso vešči uporabe aplikacij? Ali pričakujete, da bodo tujci poznali v svetovnem merilu obskurno lokalno aplikacijo?

Ker vem, da Petrolov PR spremlja ta forum: s čim utemeljujete umik cen goriv s tabel? Samo ne mi s tem, da lahko vidim ceno, ko dvignem ročko. Po vaše naj čakam 10 minut na pumpi, da pridem na vrsto, da bom lahko videl ceno? In kakšna je verjetnost, da bom potem, ko bom že 10 minut čakal v vrsti, šel drugam? No, saj ni treba odgovoriti. Jasno je, zakaj želite otežiti primerjavo cen.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 11:08 am
Napisal/-a wildbliw
Dobro si bodo s tem uničevali konkurenco. Če bo gorivo bolj poceni, se nekateri ne bodo zapeljali na Petrol in s tem zgubijo stranko, če bo dražje, se bo tam ustavil, da vidi ceno, naredil dodatno gnečo, drugi pa bodo hodili raje na OMV, MOL in podobne.

Drugače se pa jaz še spomnim tistih črnih tabel, ki jih že cca. 25 let ni več. Osebno so mi bile tiste dosti lepše, bile so pa zelo kratek čas. Tudi celostne podobe z velikim modrim napisom PETROL na beli podlagi ni več in je bila izredno kratek čas. Ali sploh obstaja kaka fotka take črpalke kje?

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 11:45 am
Napisal/-a D12J12
Ravno sem preštel na prste, da že dobrih 7 let ne tankam na petrolu, v zadnje sem natočil gorivo pri svojih 22 letih pa še to zaradi monete. Med svojimi vrstniki opažam isti pojav, ne vem če sploh še kdo tanka na petrolu, torej med mojo generacijo izgubljajo kupce, med generacijo katera največ uporablja aplikacije.

Vsakodnevno se vozim mimo logota kateri nima table s cenami in sam pri sebi sem rekel, če hočeš da se ustavim pri tebi boš potreboval tablo, torej v tem primeru so si pri petrolu zabili nož v hrbet, da bi jaz prišel dvigniti ročko, da vidim ceno goriva :lol:.

V moji družbi med mojimi kolegi je petrol na slabem glasu, dober je za kavo vse ostalo nam je boljše drugje, torej če kdo bere to iz petrola čakajo vas korenite spremembe, če želite nas 30 letnike potegniti nazaj. Nas ne zanimajo potovanja, posoda, noži in ostala fasunga, za to imamo druge trgovine. In kaj je s tem plačevanjem položnic, enkrat sem se ustavil na petrolu za avto pranje, ko sem videl tisti kup položnic in enega za pultom sem se obrnil in odšel. Razmislite.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 12:05 pm
Napisal/-a VW T4
Glede na to, da je večina pri nas petrolov, si se mogu pa prav trudit, da nisi nikoli tam tankal. Jaz tankam kjer se mi sprdne, kjer vidim da imam potrebo po tem. Mi je vseeno kje natočim. Je pa res, da sedaj ko ne veš več kolikšna je cena goriva, bom pa raje šel tja, kjer bom že od daleč videl ali mi je cena sprejemljiva...

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 12:12 pm
Napisal/-a Firediver
Grda ali lepa poteza nima veze...Petrol si pač lahko privošči marsikaj (na veliko območijih je praktično lokalni monopolist) in sedaj bo to samo še bolj evidentno.

Zanimivo, da je ta opisana problematika šele sedaj pereča, pa jim nekaterim Petrolovim postajam že prej niso delale te table in se je cena 100 oktanca spreminjala inkognito.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 12:20 pm
Napisal/-a nejc1
Ampak zaenkrat je petrol med najcenejšimi, vsaj v naših koncih... Čeprav razlike so v desetinkah centa... Pomoje pri nas nikoli ne bo kateri ponudnik bistveno cenejši od drugega, vse bo vedno tam tam, mogoče nekaj centov gor dol po litru... Sicer itak če je možno raje zapeljem na OMV, ampak to nima veze s centom gor dol ali s tablami cen....

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 12:26 pm
Napisal/-a D12J12
VW T4 je napisal/-a:Glede na to, da je večina pri nas petrolov, si se mogu pa prav trudit, da nisi nikoli tam tankal.

Niti ne, vedno je bil omw sedaj je pa še mol. Tank spraznim do 1/4, tako da je vedno dovolj maneverskega prostora in že za par dni v naprej vem kdaj bom tankal in kje, če seveda ni kaj nepredvidljivega.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 12:35 pm
Napisal/-a Firediver
En dober aspekt portala goriva.si je, da na netu v 5 sekundah preveriš kje v okolici je tisti trenutek najcenejše gorivo in meni je zadnjič uspelo, da je Petrol (najbrž ravno takrat) znižal ceno, MOL in OMV pa sta imeli še "staro" ceno tako, da je bilo razlike pri litru okoli 2 centa. No, zaradi prišparanega 1 evra ne bom obogatel, ampak ja, si ne morem pomagati, da rajši prišparam kot pa preplačam...in tu tabel sploh nisem gledal, ker zato rabiš gorivo, da se eventuelno vrneš na najugodnejšo pumpo.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 1:34 pm
Napisal/-a Ivan36
To mešanje s cenami bo spet zanimivo a ? V petek 29.10 grem pač točit tstih 10€ goriva na 5trol, cena PETROL je bila 0,989€ v Ponedeljek pa komaj 0,959€ :lol: Evo danes pa je cena becina 95 0,952€ :lol: 5trol pride prav, ker je blizu a samo, ko se res malo vozimo pod 300km teden, nad 300 km teden grem raje na MOL ali OMW.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 1:36 pm
Napisal/-a Alexx75
Zanimiva poteza, ki pa je prazaprav ne razumem. V tujini so table z cenikom goriv velike kot blok in v glavnem vidne že od daleč. Še posebej ima to smisel, ko so tvoji produkti poceni. Sam bom sigurno odpeljal naprej,če cenika ne bom videl iz ceste. Kako pa je pravzaprav s cenami v Slo zdaj? Vsak servis zase določa ceno ali Petrol (OMV, MOL,itn) določa ceno generalno za vse njihove servise? Ne živim več v Slo pa me zanima.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 1:48 pm
Napisal/-a VW T4
Alexx; Pred kratkim se je trg sprostil, ponudniki lahko delajo s ceno kar jim paše. Petrol (ali omv oziroma drug ponudnik) lahko v enem mestu ima več črpalk in vsaka ima drugo ceno...
Sicer pa tudi pred tem so lahko delali s ceno kar so želeli, samo najvišja cena je bila omejena. Zanimivo, nihče ni prišel na misel, da bi ponudil nižjo z namenom da bi pritegnil kupce...

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 2:37 pm
Napisal/-a thunderbolt
Ivan nikoli ne razocara: on se obremenjuje s cenami, tanka pa za 10€ :DDD

Naj me kdo popravi, ampak jaz na petrolu ze lep cas nisem na nobeni tabli videl cen, tako da ne razumem, kako je to novost

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 3:20 pm
Napisal/-a format
D12J12 je napisal/-a:Ravno sem preštel na prste, da že dobrih 7 let ne tankam na petrolu, v zadnje sem natočil gorivo pri svojih 22 letih pa še to zaradi monete.


Tudi jaz na Petrolu že nisem točil goriva (v Sloveniji) že ogromno let. Preden je MOL prišel v Slovenijo sem točil gorivo na OMV (primerjal sem koliko kilometrov prevozim z različnim gorivom) in takrat sem z OMV naredil približno 50 km več kot s Petrolom. Vedno sem vozil po isti poti s podobnim načinom vožnje.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 3:52 pm
Napisal/-a Ivan36
thunderbolt je napisal/-a:Ivan nikoli ne razocara: on se obremenjuje s cenami, tanka pa za 10€ :DDD

Naj me kdo popravi, ampak jaz na petrolu ze lep cas nisem na nobeni tabli videl cen, tako da ne razumem, kako je to novost

A ne de :lol: A si spet neki spustu? Pisal sem o 5trolu :roll: njemu ne dam več, kot potrebujem za 5 dni v tednu :lol: Ko pa spet poženemo po cestah pa itak MOL in ali OMW tudi za 50€ tedensko ako je žeja :twisted:

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 4:25 pm
Napisal/-a Gricko
ne grdo, svinarije je to, kar se pri nas dovoli!!!

če so bili prej panoji ( dejansko brez potrebe, saj je bila vsem znana cena in tudi enaka), so jih pa sedaj začeli odstranjevati, ko nihče ne ve cene, saj jo lahko poljubno spreminjajo!

ravno sedaj bi MORALE biti cene vidne že na vhodu in ne šele, ko dvigneš ročko ( enako, kot da bi videl ceno izdelka v trgovini šele na blagajni).
Aplikacija....ko jo jeb.e, še to si bom nalagal oz bom moral brskati po netu, predno grem tankati! :?:

v tej državi je vedno več stvari, ki so nekaterim dovoljene in drugim pa ne oz se lahko določeni obnašajo "po svoje" medtem, ko se morajo drugi držati nekih previsokih meril!

se mi pa zdi, da ni le petrol v tem ampak tudi konkurenti ( ki je dejansko samo 1 oz recimo da sta 2)

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 4:47 pm
Napisal/-a TihaVoda
S privat avtom zadnje čase najraje tankam na Hofer samopostrežni, da mi ni treba hodit noter in čakati folk s položnicami, srečkami, športnimi stavami, sendviči, rogljički, bureki, cigareti ...

Za službeni avto pa moram ugotoviti, kako se dobi račun na davčno. Na avtomatu ni nobene opcije. Mogoče kdo ve? Ker po zakonu so dolžni izdati račun na davčno, če ga zahtevaš.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 5:14 pm
Napisal/-a Petrol
Spoštovani,

aktualne cene goriv na vseh bencinskih servisih lahko v vsakem trenutku preverite na naši spletni strani in na mobilni aplikaciji Na poti. Zunanji prikazovalniki cen na bencinskih servisih so do sedaj prikazovali enake cene. Do sredine prihodnjega leta pa bodo s prikazovalniki aktualnih cen opremljenih tudi večina bencinskih servisov po Sloveniji.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu.

Urška Ojsteršek
Korporativno komuniciranje
Petrol d.d., Ljubljana

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 6:13 pm
Napisal/-a emozul
Spoštovani, to kar ste naredili je svinjsko, pa kakorkoli obračate.
Mene ste izgubili, pa upam, da se mi bo se kdo pridružil.

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 6:33 pm
Napisal/-a meganer
Jaz že leta če se le da Mol ..... Zakaj ..... še sam ne vem. Zadnjič sem dobil đabe ene 5L mleka, 4cukre pa še en kup krame na njihove točke-pike.

Na k.... mi gredo ti kateri imajo monopol.


Sem tudi pri a1, ker so mi pogojevali optiko, da sem na telekomu.
Iz principa sem šel na A1 .....

Re: Grda poteza Petrola

Objavljeno: Sr nov 11, 2020 8:08 pm
Napisal/-a blasfemik
Petrol ne obiskujem že 10let.
Tudi njihova politika oglaševanja je sporna.
Vizjakove packarije bolje, da ne omenjam.
Naj se gredo solit. Mene ne bodo videli.