Stran 1 od 1

DAB fm radio

Objavljeno: Če jun 02, 2022 5:20 pm
Napisal/-a svetilnik
So kakšne nastavitve, kjer bi določena radijska postaja, tukaj mislim predvsem na tuje radijske programe, nemoteno delovala, brez prekinitev? Seveda mislim na odprto področje. Mišljen je DAB radio.

Re: DAB fm radio

Objavljeno: Ne okt 23, 2022 7:16 am
Napisal/-a enstot
Namesti si Replaio radio app na tulifon, nastavi si svoje postaje med favorite in preko bluetootha lepo poslušaj internetni radio! Zadnjič sem 5 dni po Italiji brez motenj ure in ure poslušal Pure Radio Scotland.

https://play.google.com/store/apps/deta ... laio&hl=en

Re: DAB fm radio

Objavljeno: Ne okt 23, 2022 9:25 am
Napisal/-a McLaren
Je alternativa, ampak kaj pa ce ti zmanjka zakupljenih kolicin interneta?

Re: DAB fm radio

Objavljeno: Ne okt 23, 2022 9:42 am
Napisal/-a enstot
Noben problem. Sploh ne porabi toliko GB. Lahko si cel mesec v tujini in vsak dan par ur poslušaš internetni radio pa ne ponucaš 5-6 GB. Če si doma in poslušaš na poti v službo in iz nje, pa porabiš največ 1-2 GB na mesec.

In zelo lepa stvar je, da dela tudi preko Android Auto, če ga imaš.

Re: DAB fm radio

Objavljeno: Ne okt 23, 2022 1:14 pm
Napisal/-a svetilnik
enstot je napisal/-a:Namesti si Replaio radio app na tulifon, nastavi si svoje postaje med favorite in preko bluetootha lepo poslušaj internetni radio! Zadnjič sem 5 dni po Italiji brez motenj ure in ure poslušal Pure Radio Scotland.

https://play.google.com/store/apps/deta ... laio&hl=enHvala. Sicer v Italiji nimam problemov s tem, saj tam in tukaj pri nas poslušam it radijske postaje. Večji problem nastane, ko se vozim gor v Slo, tam pa res ne mislim poslušati slo postaje.... :roll: :evil:

Re: DAB fm radio

Objavljeno: Ne okt 23, 2022 6:19 pm
Napisal/-a danci1973
svetilnik je napisal/-a:So kakšne nastavitve, kjer bi določena radijska postaja, tukaj mislim predvsem na tuje radijske programe, nemoteno delovala, brez prekinitev? Seveda mislim na odprto področje. Mišljen je DAB radio.


Če prav razumem, bi želel (bilo kje) v Sloveniji poslušati italijanske radijske postaje. Na kratko - ne bo šlo.


Daljši odgovor:

Oddajniki za DAB+ so povezani v t.i. omrežja in vsi oddajniki v istem omrežju oddajajo enak digitalen signal, ki vsebuje določeno število radijskih programov - število teh je omejeno, odvisno pa je od zakupljene kvalitete posameznih programov (npr. slovensko omrežje R1 vsebuje 18 programov in je 100% zasedeno, od tega imajo 4 solidno kvaliteto, večina ima srednjo, nekateri pa slabo in so celo 'mono').

Poleg omrežja R1 v Sloveniji trenutno obratujejo še R2 Vzhod, R2 Zahod in R3, ki pa imajo različna področja pokrivanja in različne programe.

Seveda bi lahko italijanske radijske postaje zakupile svoj kanal tudi na slovenskem DAB+ omrežju, ampak najbrž za to nimajo pravega razloga. Zato lahko italijanske postaje poslušaš samo v obmejnem pasu, dokler še lahko sprejemaš italijanski DAB+ signal...


https://digitalniradio.si/programi/ - seznam programov / postaj, ki jih lahko na poslušaš na slovenskih DAB+ omrežjih.