Zdravo forumaši!
Montaža vlečne kljuke je odprla dodatne možnosti in sem začel premišljevati o doma narejeni počitniški prikolici. Že dlje časa si želim med dopustom kampirati, torej šotor + vsa oprema v mazdo3 je misija nemogoče. Zakaj nebi torej vse skupaj zložil na prikolico, primer prikolice kakršno sem si zamislil
https://www.merkur.si/avtomobilska-prikolica-tpv-eu2-z-ogrodjem-in-cerado-800-mm/.
Hladilnik ,kuhalno ploščo, pomivalno korito in rezervoar z vodo bi pritrdil na prikolico in ob strani na prikolici naredil priklop za elektriko in vodo, da se lahko priklopim v kampu.
Niti malo se mi ne sanja, če je takšna stvar sploh legalna, vem da obstajajo takšne prikolice, ampak so cene zasoljene. Kako stvar homologirati in kako bi izgledalo ko bi pol kuhinje na prikolici pripeljal na tehnični pregled
. Malo sem preletel splet in nisem našel nič uporabnega, nekaj za orientacijo kako se stvari lotiti, ima mogoče kdo od vas kakšne izkušnje ko je govora o prikolicah. Na uč bi se cena gibala tam okoli 3000€, kar je veliko, veliko ceneje od prave počitniške prikolice + da imam v šotoru večjo kvadraturo (17m2)
.
Za začetek: je stvar sploh legalna in kako do homologacije, če je potrebna.
Najlepša hvala za kakršno koli pomoč.