Debate, ki niso vezane na ostala področja...

boštjan_01
Stalni uporabnik

Re: Škoda Scala - vrednost

Napisal/-a boštjan_01 Po sep 02, 2024 12:48 pm

forrestflow je napisal/-a:
boštjan_01 je napisal/-a:Scala je kombilimuzina. Z prtljažnikom se lahko primerja z karavani srednjega razreda. Megane Grandtour ima podoben prtljažnik, oz. še celo manjšega, na papirju 15 litrov manj.
Preden se brezglavo zapodiš v menjavo avta, se dogovori z nekom, ki ima majhnega otroka in si njegovo opremo naloži v svoj avto. Boš takoj videl kaj in koliko ti manjka.

Pa ti gre v prljatžnik voziček, prenosna postelja in kufri za 14 dni dopusta?

Kot sem že napisal, izposodi si opremo in jo naloži v svoj avto. Niso vsi vozički enakih dimenzij. Ostane ti še en prosti sedeš, za pol prtljažnika.
Po potrebi si 1x na leto izposodiš strešni kovček, ali morda večji avto za dopust. Otrok hitro raste in ima vsako leto drugačne potrebe. Posteljo boš potreboval samo prvo leto.

Predlagal sem nekaj rešitev. Če hočeš na vsak način menjat avto, ti nihče ne brani. Še niti rodila ni, pa že vzganjaš takšne caramonije. Marsikdo prvo leto sploh ne gre na dopust, ali pa samo za 2-4 dni. Kakšnih 14 dni. Raje se osredotoči na starševstvo, pusti avto.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po sep 02, 2024 1:52 pm

467 litrov prtljažnega prostora v avtu C segmenta (napihnjen polo, ki bi bil golf) je več kot dovolj za mlado družino z enim otrokom, ne glede na starost otroka.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po sep 02, 2024 3:20 pm

Zanimivo branje.

Kolega, ko je dobil dvojčka je kupil kar kombi, da mu ni bilo potrebno zlagati vozička.

Fantje so ti že povedali, da ne potrebuješ novega avta zato, ker boš postal oče. Če si ga pa res želiš, si ga kupi.

Scala ima 5 vrat, dost velik prtljažnik, ..... raje kupi voziček glede na avto in ne avto glede na voziček.
Kupi kvalitetno lupinico, sedežek, ki se obrača (ti bo lažje dati otroka v/iz avta)... po potrebi si pa za dopust sposodiš kovček.

Če s tvojo znata pakirati, je avto dovolj velik. Ko sem bil sam na tvojem mestu, sem imel cliota, l. 2003, 255 l prtljažnik in smo vse rešili...

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 02, 2024 9:52 pm

Se pridrožujem mnenju večini, Scala je povsem dovolj velik avto za 3-člansko družino. Mi smo kot štirje čisto ok shajali z nekoliko večjim Golf sportsvanom in to še v času, ko smo za mlajšega otroka s sabo vlekli relativno glomazen voziček od Peg-perega in vso ostalo navlako. Pri dopustu je kot so že nekaterimi omenili precej v sami organizaciji, pa seveda strešni kovček res izdatno pomaga (dodatnih 300 ali več litrov, odvisno od velikosti kufra). Ko pa otrok/otroci zraste-jo, je prtljage konkretno manj, ni več vozičkov, posteljic itd.

Seveda, če je želja po novem avtu vseeno neizmerna in si ga lahko privoščiš, potem pač menjaj, ti privoščimo. :D Ampak če smo realni, potreba po večjem avtu bi bila smotrna šele ob drugem otroku.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov